Σαν βροχή έπεσε ο χρυσός στη Γη!


Σύμφωνα με μια νέα έρευνα επιβεβαιώνεται η θεωρία, ότι οι μετεωρίτες δεν μετέφεραν στην Γη μόνο τα δομικά υλικά της ζωής (όπως πιστεύει μια μερίδα επιστημόνων), αλλά έφεραν μαζί τους και πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και η πλατίνα. Σύμφωνα με την θεωρία αμέσως μετά την δημιουργία της Γης μια βροχή μετεωριτών τροφοδότησε τον πλανήτη με πολύτιμα μέταλλα.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές, ανέλυσαν δείγματα από πετρώματα στην Γροιλανδίας, τα οποία υπολογίζεται ότι αναδύθηκαν στην επιφάνεια της Γης πριν από 3,8 δισ έτη. Η ανάλυση των πετρωμάτων οδήγησε τους ερευνητές σε δύο εντυπωσιακά συμπεράσματα.
Το πρώτο συμπέρασμα είναι, ότι με βάση τα ευρήματα τους αποδεικνύεται το γεγονός του βομβαρδισμού της Γης από μετεωρίτες το συγκεκριμένο χρονικό σημείο (δηλαδή αμέσως μόλις στερεοποιήθηκε) και η έλευση μαζί τους διαφόρων μετάλλων ανάμεσα στα οποία και πολύτιμα μέταλλα.
Το δεύτερο συμπέρασμα είναι, ότι στον πυρήνα της Γης υπάρχουν τεράστια αποθέματα πολύτιμων μετάλλων. Εκτιμούν μάλιστα ότι τα αποθέματα αυτά είναι τόσο μεγάλα που αν ποτέ αναδύονταν θα μπορούσαν να καλύψουν όλη την επιφάνεια της Γης με ένα στρώμα πάχους τεσσάρων μέτρων!



Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Σαν βροχή έπεσε ο χρυσός στη Γη!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format