Τι παροχές προσφέρει στους φοιτητές το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών; | Part 1


Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση μέσα από τις τρεις σχολές του:

  1. τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών (School of Economic Sciences)
  2. τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων (School of Business)
  3. και τη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας (School of Information Sciences and Technology)

Η ίδρυσή του πρόκειται για αποτέλεσμα αλλαγών στην Οικονομία, την Τεχνολογία και την Κοινωνία που προέκυψαν στα τέλη του 19ου αιώνα με αρχές του 20ου.

Παρέχει ποικίλες παροχές στους φοιτητές που σπουδάζουν σε αυτό οι οποίες αναλύονται παρακάτω:

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ:

Στοιχεία Επικοινωνίας για τη Γραμματεία της Φοιτητικής Λέσχης:

Διεύθυνση: Πατησίων 76, ΤΚ 104 34
Τηλ: +30 210 8203 223
Fax: +30 210 8223 360
Υπεύθυνη: Γεωργαντά Βενετία

  • Σίτιση:

Ο χώρος σίτισης των φοιτητών βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο του πανεπιστημίου, το οποίο λειτουργεί όλη τη διάρκεια του έτους εκτός από τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Για να την αίτηση για κάρτα σίτισης, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοσή της και άλλα πατήστε ΕΔΩ

  • Στέγαση

Μια από τις σημαντικότερες παροχές του ΟΠΑ είναι αυτή της δωρεάν στέγασης στους φοιτητές, αλλά και η συλλογή αγγελιών ενοικίασης διαμερισμάτων από το Γραφείο Εύρεσης Στέγασης.

Για να δέιτε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την δωρεάν στέγαση, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την υποβολή αίτησης, αλλά και τις αγγελίες πατήστε ΕΔΩ.

  • Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών

Το ΟΠΑ σου δίνει την ευκαιρία μέσα από τη Φοιτητική Λέσχη του να μάθεις Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ρώσικα, Τούρκικα, αλλά και Νέα Ελληνικά.

Μπορείς να βρεις την αίτηση συμμετοχής στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, ανακοινώσεις και το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε γλώσσας ΕΔΩ.

  • Μαθήματα Πληροφορικής (ECDL)

Μέσα από τη Φοιτητική Λέσχη, οι φοιτητές του ΟΠΑ έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα πληροφορικής και να αποκτήσουν μέσα από αυτά και πτυχίο ECDL.

Για έκδοση κάρτας παρακολούθησης των μαθημάτων αυτών και το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ.

  • Λογοτεχνικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Στο πανεπιστήμιο λειτουργεί και Λογοτεχνικό Εργαστήρι. Για να δεις κάποια δείγματα γραφής των φοιτητών του ΟΠΑ πάτησε ΕΔΩ.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ:

Οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και οι υποψήφιοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου έχουν την δυνατότητα να εκδόσουν φοιτητικό βιβλιάριο ασθένειας και έτσι να δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στο Ε.Σ.Υ.

Όλοι οι φοιτητές, κατά την εγγραφή τους στο οικείο Τμήμα, μπορούν να ζητήσουν τη χορήγηση του φοιτητικού βιβλιαρίου ασθενείας, καταθέτοντας αίτηση και συμπληρώνοντας υπεύθυνη δήλωση, ότι δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και μια φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.

Επίσης, στο Πανεπιστήμιο λειτουργεί ιατρείο, το οποίο βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Πατησίων 76, απέναντι από την εφορία της λέσχης και απέναντι από την υπηρεσία συμβούλου ψυχικής υγείας. Ο ιατρός δέχεται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή κατά τις ώρες 12:30 – 13:30. Διευκρινίζεται ότι ο ιατρός απασχολείται ως ελεγκτής ιατρός ως προς τους φοιτητές και ως θεράπων ιατρός ως προς το διοικητικό προσωπικό και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Τέλος, στο Πανεπιστήμιο λειτουργεί η υπηρεσία συμβούλου ψυχικής υγείας, όπου απασχολείται ιατρός υπεύθυνη της συμβουλευτικής ψυχο-κοινωνικών προβλημάτων.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

Η Βιβλιοθήκη του ΟΠΑ λειτουργεί στον 1ο και 2ο όροφο του κεντρικού κτηρίου του ιδρύματος και στην οποία λειτουργούν τα εξής Τμήματα και Κέντρα Τεκμηρίωσης:

  • Τμήμα Αναγνωστηρίου – Δανεισμού
  • Τμήμα Βιβλίων
  • Τμήμα Περιοδικών
  • Τμήμα Κυβερνητικών Εκδόσεων και Κέντρα Τεκμηρίωσης
  • Κέντρο Πολιτιστικής Ενημέρωσης Πληροφόρησης και Μελέτης (ΚΠΕΠΜ)
  • Τμήμα Μηχανογράφησης

Διαθέτει πλούσια και πλήρως αυτοματοποιημένη έντυπη και ψηφιακή συλλογή, η οποία είναι οργανωμένη σύμφωνα με τα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα, αφομοιώνοντας σε όλες τις εφαρμογές της τα επιτεύγματα της νέας τεχνολογίας.

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης ΕΔΩ.

ΚΕΝΤΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ:

Το κέντρο αυτό βρίσκεται στην Πτέρυγα Δεριγνύ του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου, στον 3ο όροφο. Αποτελείται από τρεις αίθουσες διδασκαλίας και πρακτικής, συνολικής χωρητικότητας 150 θέσεων εργασίας. Το ωράριο λειτουργίας του είναι Δευτέρα-Πέμπτη 09:00-20:00 και την Παρασκευή 09:00-19:30.

Όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, δηλαδή φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί, Erasmus) και εργαζόμενοι όλων των κλάδων (ΔΕΠ, ΕΔΠ, Βοηθοί και Επιστημονικοί Συνεργάτες, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και Διοικητικοί Υπάλληλοι) έχουν δυνατότητα σύνδεσης στους υπολογιστές του Κέντρου.

Για να μάθεις πώς μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση, αλλά και πολλές άλλες πληροφορίες  πάτησε ΕΔΩ.

ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ:

Για την εξυπηρέτηση των φοιτητών, το ΟΠΑ διανέμει όλες τις προπτυχιακές εκδόσεις του, στον νέο ειδικό χώρο “Βιβλιοδιανομή” (Αντωνιάδου και Πατησίων γωνία).

Επίσης, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται βιβλία Ελευθέρου Εμπορίου από τα σημεία Διανομής των εκδοτών που έχουν επιλέξει.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

Πρόκειται για μία αίθουσα προηγμένων υποδομών για πραγματοποίηση σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, καθώς επίσης και για πραγματοποίηση μαθήματος ή παρουσίασης με χρήση πολυμέσων. Η αίθουσα αυτή διαθέτει ειδικό δικτυακό και οπτικοακουστικό εξοπλισμό, ώστε να καθιστά δυνατή τη διενέργεια σύγχρονης τηλεκπαίδευσης σε συνεργασία με αντίστοιχους απομακρυσμένους χώρους.

Για να μάθεις περισσότερα πάτησε ΕΔΩ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ:

Το Γραφείο Διασύνδεσης έχει στόχο την παρακολούθηση των τάσεων και τις ανάγκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας, με σκοπό να συνδέσει τον εκπαιδευτικό και επιστημονικό χώρο με αυτόν του παραγωγικού, προκειμένου οι απόφοιτοι των τμημάτων του ιδρύματος να λαμβάνουν άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση για εύρεση εργασίας, αλλά και συμβουλές.

Γράφει: Έφη Γκαραβέλα, με βάση πληροφοριών από την επίσημη ιστοσελίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (www.aueb.gr)

 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τι παροχές προσφέρει στους φοιτητές το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών; | Part 1

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format