Πανελλήνιες 2015: Συμπλήρωση Μηχανογραφικού Κύπρου


Οι Έλληνες μαθητές έχουν την δυνατότητα να συμπληρώσουν ένα ξεχωριστό μηχανογραφικό δελτίο για τις σχολές της Κύπρου έχοντας έτσι περισσότερες πιθανότητες να εισαχθούν στον τομέα που επιθυμούν. Τα επιστημονικά πεδία δεν έχουν ιδιαίτερη διαφόρα από τα ελληνικά, και έτσι οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης μπορούν να δηλώσουν από όλες τις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου καθώς και τα τμήματα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του 5ου πεδίου, έχουν δικαιώμα να δηλώσουν και τις υπόλοιπες σχολές του 5ου πεδίου παίρνοντας ως μάθημα επιλογής τα Μαθηματικά Γενικής. Οι μαθητές της τεχνολογικής μπορούν να δηλώσουν τμήματα από όλα τα πεδία εκτός του πρώτου και του τρίτου ενώ οι μαθητές της θετικής μπορούν να δηλώσουν τμήματα από όλα τα πεδία εκτός του πρώτου. Στο μηχανογραφικό της Κύπρου υπάρχει περιορισμός δηλώσεων, αφού οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν μόνο 10 επιλογές. Επίσης, σε αντίθεση με την Ελλάδα τα μόρια υπολογίζονται με άριστα το 20 (μέσος όρος 6-7 μαθημάτων). Τα πράγματα όμως δεν διαφέρουν πολύ αφού και στην Κύπρο υπάρχουν τμήματα τα οποία απαιτούν από τους μαθητές να δώσουν ειδικά μαθήματα.

Οι θέσεις των Ελλήνων φοιτητών που πέρασαν σε τμήμα στην Κύπρο αλλά επέλεξαν τελικά να μην πάνε, μοιράζονται σε άλλα άτομα με λιγότερη βάση εισαγωγής.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :

Μαζί με το μηχανογραφικό ο υποψήφιος καταθέτει και τα ακόλουθα επικυρωμένα δικαιολογητικά:

  1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
  2. Αντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  3. Βεβαίωση επιτυχίας σε ειδικό μάθημα, βάσει κατάστασης επιτυχόντων από το Λύκειο αποφοίτησης ή/και δίπλωμα Αγγλικών, όπου αυτό απαιτείται.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

Η Κυπριακή Κυβέρνηση μεριμνά για τους Έλληνες μαθητές που θα φοιτήσουν σε Κυπριακά Πανεπιστήμια. Δίνονται επιδόματα και υποτροφίες. Συγκεκριμένα :

  1. Επιδότηση Στέγασης, μέχρι και €150 μηνιαίως

  1. Επιδότηση Σίτισης, αξίας €1.092
  1. Επιδότηση Αγοράς Πανεπιστημιακών Βιβλίων μέχρι €300
  1. Επιδότηση Αγοράς Ηλεκτρονικού Υπολογιστή μέχρι €500
  2. Έξι υποτροφίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου
  3. Πέντε υποτροφίες για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου,

    Οι υποτροφίες είναι ύψους €3.670 περίπου η κάθε µία, µε βάση τη βαθµολογία που επιτυγχάνουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, και για να ανανεωθεί και το επόμενο εξάμηνο πρέπει ο ενδιαφερόμενος να έχει μέσο όρο πάνω από 6.50.

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2015: Συμπλήρωση Μηχανογραφικού Κύπρου

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format