Πανελλήνιες 2015: Η επιλογή της Φυσικής Επιστήμης


Τα τμήματα της Φυσικής έχουν στόχο να καταρτίσουν επιστήμονες ικανούς να μελετούν τα φυσικά φαινόμενα, τις μορφές ενέργειας, τη φύση των υλικών. Πρόκειται όμως για ένα κλάδο που δίνει πολλές προοπτικές εργασίας σε αυτούς που θα τον επιλέξουν, αφού οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν τι θα ακολουθήσουν μέσα από ένα ευρύ φάσμα. Στη συνέχεια ακολουθεί πίνακας με τις βάσεις του 2014, το σύνολο των υποψηφίων που δήλωσαν το τμήμα (συνολικά ) αλλά και το σύνολο των μαθητών (συνολικά 823 μαθητές) που έβαλαν ως πρώτη επιλογή τους στο μηχανογραφικό τους κάποιο από τα τμήματα Φυσικής.

ΤΜΗΜΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2014

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ 90%

ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ 90%

ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

14024

48

4452

ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

14144

54

4288

ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

13876

142

3857

ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

16795

334

4490

ΦΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

16178

245

4819

ΕΡΓΑΣΙΑ:

Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν αρχικά να ασχοληθούν με την εκπαίδευση. Ο τομέας της εκπαίδευσης όμως αντιμετωπίζει προβλήματα και έτσι οι προοπτικές απορρόφησης στο δημόσιο είναι χαμηλές. Οι απόφοιτοι τμημάτων Φυσικής εκτός από την εκπάιδευση μπορούν να ενταχθούν στον κλάδο ΠΕ Περιβάλλοντος και έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν θέσεις στο δημόσιο τομέα. Επίσης, με την παρακολούθηση των κατάλληλων μεταπτυχιακών σπουδών οι φυσικοί μπορούν να εργαστούν σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών, προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ως μετεωρολόγοι αλλά και ως ραδιοηλεκτρολόγοι. Οι απόφοιτοι Διπλωματούχοι Ηλεκτρονικοί Φυσικοί Ραδιοηλεκτρολόγοι καλύπτουν ανάγκες στην Ηλεκτρονική βιομηχανία και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών στις Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική. Επιπλέον, στην Τεχνική Εκπαίδευση αποτελούν έναν από τους κύριους πυρήνες στελεχών για την εκπαίδευση τεχνικών στην Ηλεκτρονική, την Τηλεπληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες, όπως και σε αντίστοιχες σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μεταπτυχιακές σπουδές μπορούν να τους δώσουν ακόμα το δικαίωμα να εργαστούν και σε νοσοκομειακά ιδρύματα εαν αποκτήσουν την άδεια του φυσικού νοσοκομείου – ακτινοφυσικού. Η Ιατρική Φυσική – Ακτινοφυσική είναι θεσμοθετημένη επαγγελματική εξειδίκευση για τους Φυσικούς στο χώρο της Υγείας. Οι Ακτινοφυσικοί ασχολούνται με την συνεχής και αδιάλειπτη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας λειτουργίας του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών, με επιστημονικές μεθόδους, επίβλεψη, έλεγχο και εκπαίδευση.

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2015: Η επιλογή της Φυσικής Επιστήμης

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format