Πανελλήνιες 2015: Μηχανικοί Βιοϊατρικής Τεχνολογίας


Ένα επάγγελμα που έχει θετικές προοπτικές εργασίας τόσο στον δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό τομέα είναι το επάγγελμα των Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Το μοναδικό τμήμα που δίνει τα επαγγελματικά δικαιώματα του επαγγέλματος αυτού βρίσκεται στο ΤΕΙ Αθήνας. Πρόκειται για ένα χαμηλής βαθμολογικής κλίμακας τμήμα αλλά η ζήτηση του είναι αρκετά μεγάλη. Συγκεκριμένα, το 2014 είχε βάση εισαγωγής 11586 μόρια, 5202 υποψήφιοι δήλωσαν το τμήμα στο μηχανογραφικό τους δελτίο ενώ 85 μαθητές το είχαν ως πρώτη επιλογή.

ΕΡΓΑΣΙΑ:

Οι απόφοιτοι του τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας μπορούν να ασχοληθούν με την παραγωγή ή εμπορία πάσης φύσεως ιατρικών οργάνων και λεπτομηχανισμών, την επισκευή, συντήρηση, ανακατασκευή ιατρικών μηχανημάτων, οργάνων, συσκευών βιοτεχνολογικού ενδιαφέροντος καθώς και λεπτομηχανισμών, την εξασφάλιση στον τομέα των Νοσοκομείων, σε συνεργασία ίσως με άλλους ειδικούς επιστήμονες, όπως ιατρούς, ακτινοφυσικούς, βιοχημικούς, της ετοιμότητας προς χρήση των συσκευών και οργάνων με την φροντίδα τους για συντήρηση, επισκευή, ελέγχους, τη συμμετοχή στην αξιολόγηση προσφορών για την προμήθεια ιατρικών οργάνων και εξοπλισμού, την εκπόνηση και επίβλεψη ή συμμετοχή στην εκπόνηση μελετών για την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία μονάδων παραγωγής ιατρικών οργάνων και εξοπλισμού, με εξειδικευμένες εργασίες εγκαταστάσεως και θέσεως σε λειτουργία ιατρικών οργάνων και εξοπλισμού εργαστηρίων και τμημάτων Νοσοκομείων (χειρουργεία, ακτινολογικά κ.λ.π.) για τις οποίες εγγράφονται στο Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευαστών (Μ.Ε.Κ.), την πραγματοποίηση, ως στελεχών του Δημοσίου, ελέγχων σε αντίστοιχες βιομηχανίες και βιοτεχνίες καθώς και ιδιωτικά εργαστήρια και ιατρεία για την χορήγηση σχετικής άδειας λειτουργίας και κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα, που εμφανίζεται στο αντικείμενο της ειδικότητάς τους με την εξέλιξη της τεχνολογίας, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της κάθε φορά ισχύουσας νομοθεσίας.
Επίσης, οι πτυχιούχοι του τμήματος μπορούν να εργαστούν και ως εκπαιδευτικοί σε Επαγγελματικά Λύκεια αφού εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ17.04 μαζί με τους αποφοίτους των τμημάτων Ηλεκτρονικής. Ωστόσο είναι περιορισμένες οι πιθανότητες πρόσληψης.

Γενικά το πτυχίο του μηχανικοί βιοϊατρικής τεχνολογίας έχει αντίκρισμα στην αγορά εργασίας αφού μεγάλος αριθμός αποφοίτων του Τμήματος εργάζεται σε δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες με αντικείμενο ακριβώς πάνω στον τίτλο σπουδών τους.

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2015: Μηχανικοί Βιοϊατρικής Τεχνολογίας

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format