Πανελλήνιες 2015: Μάρκετινγκ


Το μάρκετινγκ, και συγκεκριμένα η μοναδική σχολή που φέρει την συγκεκριμένη ονομασία ονομασία είναι το Μάρκετινγκ και Επικοινωνία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί μια περιζήτητη επιλογή από τους μαθητές. Το τμήμα αυτό το 2014 είχε 14956 μόρια ως βάση εισαγωγής και δηλώθηκε από από 3936 συνολικά μαθητές. Όπως αναφέρεται στο οδηγό σπουδών του Πανεπιστημίου “ πρόκειται για ένα τμήμα που ασχολείται με την διοίκηση των αγορών στις οποίες απευθύνεται μία επιχείρηση ή ένας οργανισμός. Πρόκειται για μία εξωστρεφη διοικητική λειτουργία της επιχείρησης που περιλαμβάνει πολλά επιμέρους θέματα. Σε αυτά ανήκουν, μεταξύ πολλών, η αποτελεσματική ικανοποίηση των αναγκών της αγοράς, η δημιουργία καινοτόμων και ανταγωνιστικών προϊόντων, η επικοινωνία με την αγορά, η αποτελεσματική διάθεση προϊοντων μέσω κατάλληλων εμπορικών δικτύων, η τιμολόγηση, η έρευνα και η ανάλυση της αγοράς στο φώς εμπορικών δεδομένων, η κατανόηση της αγοραστικής και καταναλωτικής συμπεριφοράς και η διαχείρηση των σχετικών ανθρώπινων πόρων”.

ΕΡΓΑΣΙΑ:

Ο επαγγελματίας του Μαρκετινγκ μπορεί να κάνει οτιδήποτε έχει να κάνει με ένα προϊόν. Συγκεκριμένα, ερευνά εαν υπάρχει ζήτηση για το προϊόν, του δίνει όνομα και τιμή, βρίσκει τρόπους διαφήμισης και προώθησης, καθορίζει που θα πουληθεί και από ποιο εκπαιδευμένο προσωπικό και πως θα διανεμηθεί και ελέγχει τα προϊόντα των ανταγωνιστών.

Οι απόφοιτοι του τμήματος μάρκετινγκ μπορούν να εγγραφούν στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και να εργαστούν ως οικονομολόγοι και λογιστές. Μπορούν να εργαστούν στους ίδιους χώρους με τους αποφοίτους των άλλων οικονομικών σχολών (τράπεζες, σχολεία, επιχειρήσεις) Όσοι δεν καταφέρουν να εισαχθούν στο τμήμα Μάρκετινγκ του ΟΠΑ μπορούν να ασχοληθούν με τον τομέα του μάρκετινγκ και μέσα από τα υπόλοιπα οικονομικά τμήματα εκπονώντας ένα μεταπτυχιακό. Και στον τομέα του Μάρκετινγκ υπάρχει όμως αυξημένη ανεργία λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού.

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2015: Μάρκετινγκ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format