Πανελλήνιες 2015: Κτηνιατρική Σχολή


Ένα τμήμα που επιλέγεται από αρκετούς μαθητές είναι αυτό της Κτηνιατρικής. Βασική προϋπόθεση είναι η αγάπη για τα ζώα. Στην Ελλάδα υπάρχουν 2 τμήματα Κτηνιατρικής, ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Καρδίτσα. Πρόκειται για ένα υψηλόβαθμο τμήμα, η ζήτησή του όμως είναι αρκετά υψηλή. Στην συνέχεια ακολουθεί πίνακας με τις βάσεις του 2014, το σύνολο των υποψηφίων που δήλωσαν στο μηχανογραφικό τους το τμήμα Κτηνιατρικής αλλά και τον αριθμό των μαθητών που είχαν ως πρώτη επιλογή τους το τμήμα αυτό.

ΤΜΗΜΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2014

ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ 90%

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ 90%

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

18239

2625

385

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

17906

2136

46

ΕΡΓΑΣΙΑ:

Ο κτηνιάτρος μπορεί να ασχοληθεί με παραγωγικά ζώα και με ζώα συντροφιάς. Ο κτηνίατρος ασχολείται όμως και με την ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων. Οι απόφοιτοι της κτηνιατρικής εργάζονται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Η πλειονότητα αυτών απασχολείται στην κεντρική και στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, καθώς και στις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. ‘Ενας σημαντικός και συνεχώς αυξανόμενος αριθμός κτηνιάτρων ασκεί ελεύθερο επάγγελμα. Άλλοι κτηνίατροι εργάζονται στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, σε βιομηχανίες ή εμπορικές εταιρείες κτηνιατρικών προϊόντων, σε βιομηχανίες τροφίμων, σε κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές ή ιχθυοκομικές επιχειρήσεις ή σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα όπως τα Υγειονομικά σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας και ο Εθνικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Και το επάγγελμα του κτηνιάτρου αντιμετωπίζει προβλήματα ανεργίας. Για το λόγο αυτό η εξειδίκευση πλέον είναι απαραίτητη και για τους κτηνίατρους. Επίσης οι κτηνίατροι έχουν ευκαιρίες απασχόλησης και στο εξωτερικό, όπου το ποσοστό ανεργίας για τους κτηνιάτρους είναι αρκετά χαμηλό.

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2015: Κτηνιατρική Σχολή

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format