Πανελλήνιες 2015: Το επάγγελμα του Ιχθυολόγου


Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια είναι ένας τομέας με μεγάλη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της οικονομίας. Στόχος των τμημάτων που παρέχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του ιχθυολόγου είναι είναι η εκπαίδευση επιστημόνων ικανών στην ανάπτυξη, εφαρμογή και μετάδοση τεχνογνωσίας και τεχνολογικών καινοτομιών, σχετικά με την παραγωγή, μεταποίηση και διάθεση των αλιευτικών προϊόντων καθώς και την αειφορική διαχείριση του υδάτινου οικοσυστήματος. Με το επάγγελμα του ιχθυολόγου μπορούν να ασχοληθούν οι απόφοιτοι του τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Μεσολογγίου, του τμήματος Επιστημών της Θάλασσας Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και οι πτυχιούχοι των τμημάτων Βιολογίας, ή Φυσικής των Σχολών Θετικών Επιστημών ή του Φυσιογνωστικού τμήματος των Φυσικομαθηματικών Σχολών που μπορούν να υπηρετήσουν με την ειδικότητα του ιχθυολόγου στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ και οι πτυχιούχοι Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μετά από σχετική ειδίκευση.

Αναφορικά με τα μόρια που χρειάζονται για να γίνει κανείς ιχθυολόγος είναι αρκετά χαμηλά. Συγκεκριμένα, το 2014 το τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είχε 10.812, το τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Μεσολογγίου είχε 6.631 ενώ το τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πανεπιστημίου Αιγαίου είχε 7.713 μόρια.

ΕΡΓΑΣΙΑ:

Ο ιχθυολόγος ασχολείται με την παραγωγή αλιευμάτων. Αντικείμενο της εργασίας του είναι η λειτουργία ιχθυογεννητικών σταθμών, μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας. Επίσης μπορούν να εργαστούν σε μονάδας μεταποίησης αλιευτικών προϊόντων, σε ιχθυόσκαλες, σε ερευνητικά κέντρα, δημόσιους οργανισμούς κ.α. Οι πτυχιούχοι του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Μεσολογγίου έχουν δικαίωμα απασχόλησης είτε ως υπεύθυνοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι σε όλο το φάσμα της αλιευτικής διαδικασίας. Επίσης μπορούν να εμπορευθούν αλιευτικά προϊόντα, να ιδρύσουν και να λειτουργήσουν τα δικά τους καταστήματα. Οι μαθητές που θα το επιλέξουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ιχθυολόγοι μαστίζονται από υψηλή ανεργία.

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2015: Το επάγγελμα του Ιχθυολόγου

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format