Ioύλιος στο Viasat Nature: Το καλοκαίρι των κτηνιάτρων είναι προ των πυλών


Τον Ιούλιο στο Viasat Nature θα ανακαλύψουμε την «Εταιρεία Μελισσών Τσάρλι». Από την Κυριακή 4 Ιουλίου στις 19:00 η νέα σειρά ντοκιμαντέρ θα μας παρουσιάσει τον κόσμο του Τσάρλι Άγκαρ. Ιδιοκτήτη και υπεύθυνο για τη λειτουργία της Εταιρείας Μελισσών Τσάρλι, μιας υπηρεσίας μεταφοράς μελισσών που εδρεύει στην καρδιά του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για σπάνιο συνδυασμό λάτρη της περιπέτειας, τρελού εφευρέτη, φυσιολάτρη και παράφρονα πλήρους απασχόλησης, πώς αλλιώς όμως θα μπορούσε να είναι αφού έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διάσωση των μελισσών, τσίμπημα το τσίμπημα…

Αν πάλι σας γοητεύει η ζωή και το επάγγελμα των κτηνιάτρων, τότε στις 5 Ιουλίου μη χάσετε  την πρεμιέρα της αυστραλιανής σειράς ντοκιμαντέρ «Ο απέραντος ζωολογικό κήπος της Αυστραλίας», η οποία προβάλλει σε αποκλειστικότητα όλα όσα συμβαίνουν σε έναν από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους ζωολογικούς κήπους του κόσμου. Ένα προσωπικό 800 αφοσιωμένων ατόμων φροντίζει περισσότερα από 5.000 εξαιρετικά ζώα και στις τρεις περιοχές της Βικτόρια όπου εκτείνεται το πάρκο αυτό, από τον ζωολογικό κήπο που βρίσκεται στην καρδιά της Μελβούρνης μέχρι την εκπληκτική σαβάνα του Ουέριμπι και το εντυπωσιακό σκηνικό της ενδοχώρας στο καταφύγιο Χίλσβιλ.

Η σειρά θα προβληθεί στο πλαίσιο του ειδικού αφιερώματος «Το καλοκαίρι των κτηνιάτρων» το οποίο συγκεντρώνει τις περιπέτειες και τις ιστορίες ικανότατων και ανιδιοτελών κτηνιάτρων που κάνουν τα πάντα για να φροντίσουν όλα τα πλάσματα.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΤΣΑΡΛΙ

Πρεμιέρα από Κυριακή 4 Ιουλίου στις 19:00

Ο Τσάρλι Άγκαρ είναι ιδιοκτήτης και υπεύθυνος λειτουργίας της Εταιρείας Μελισσών Τσάρλι, μιας υπηρεσίας μεταφοράς μελισσών που εδρεύει στην καρδιά του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για σπάνιο συνδυασμό λάτρη της περιπέτειας, τρελού εφευρέτη, φυσιολάτρη και παράφρονα πλήρους απασχόλησης, πώς αλλιώς όμως θα μπορούσε να είναι αφού έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διάσωση των μελισσών, τσίμπημα το τσίμπημα… Ο Τσάρλι επιστρατεύει τη βοήθεια των ιδιόρρυθμων φίλων του και των έμπειρων επαγγελματιών μελισσοκόμων.

Ζήστε κι εσείς τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά όταν επισκέπτονται σπίτια γεμάτα ασυνήθιστους κινδύνους, δοκιμασίες και αστείες στιγμές. Από την αναρρίχηση σε δέντρα και την απορρόφηση μελισσών με ηλεκτρική σκούπα μέχρι και το πριόνισμα των τοίχων σε κάποια σπίτια, ο Τσάρλι ποτέ δεν ξέρει τι ακριβώς να περιμένει όταν βρίσκει μια κυψέλη, ενώ εμείς διαπιστώνουμε τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν οι μέλισσες ως επικονιαστές στη γεωργία και την επιβίωσή μας στον πλανήτη.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ

Καθημερινά Δευτ-Παρ από Δευτέρα 5 Ιουλίου στις 16:00

Παρακολουθήστε τους ικανότατους και ανιδιοτελείς κτηνιάτρους που κάνουν τα πάντα για να φροντίσουν όλα τα πλάσματα, μεγάλα και μικρά, τα καλοκαιρινά απογεύματα του Ιουλίου.

Είναι πράγματι διεθνής υπόθεση αφού η εκπομπή ταξιδεύει ανά την υφήλιο παρουσιάζοντας ένα πλήθος διαφορετικών ζώων του πλανήτη, και συμπεριλαμβάνει την πρεμιέρα της εκπομπής «Ο απέραντος ζωολογικός κήπος της Αυστραλίας».

ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: ΒΟΡΡΑΣ

Κυριακή 4 Ιουλίου στις 14:30

Το βόρειο σύνορο της Αμερικής με τον Καναδά περιλαμβάνει ένα τεράστιο φάσμα βιότοπων και ακραίων καιρικών συνθηκών, από την έρημο μέχρι την τούνδρα, από τα βοσκοτόπια μέχρι τα τροπικά δάση, και από τον ωκεανό μέχρι τη λίμνη. Όλα αυτά τα μέρη είναι το σκηνικό μεγαλειωδών μεταναστεύσεων και φιλοξενούν μια ποικιλομορφία άγριας ζωής. Σε ένα μεγάλο τμήμα της διαδρομής οι κάτοικοι της φύσης περιορίζονται μόνο από τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω εδάφους και εναλλαγής των εποχών.

Καταγράφοντας όσα συμβαίνουν στις βόρειες παραμεθόριες περιοχές για έναν χρόνο, διαπιστώνουμε ότι παρά την απουσία φυσικών συνόρων, τα πολιτικά σύνορα είναι εκείνα που προκαλούν αρκετά προβλήματα στους άγριους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών.

Ο ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Πρεμιέρα Δευτέρα 5 Ιουλίου στις 16:00 και στη συνέχεια κάθε απόγευμα Δευτ.-Παρ. την ίδια ώρα

Αυτή η αυστραλιανή σειρά ντοκιμαντέρ προβάλλει σε αποκλειστικότητα όλα όσα συμβαίνουν σε έναν από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους ζωολογικούς κήπους του κόσμου. Ένα προσωπικό 800 αφοσιωμένων ατόμων φροντίζει περισσότερα από 5.000 εξαιρετικά ζώα και στις τρεις περιοχές της Βικτόρια όπου εκτείνεται το πάρκο αυτό, από τον ζωολογικό κήπο που βρίσκεται στην καρδιά της Μελβούρνης μέχρι την εκπληκτική σαβάνα του Ουέριμπι και το εντυπωσιακό σκηνικό της ενδοχώρας στο καταφύγιο Χίλσβιλ. Οι κάμερες συλλαμβάνουν την ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στα σπάνια ζώα και τους ενθουσιώδεις φύλακες που αγωνίζονται να σώσουν είδη τα οποία διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης, αλλά και να υποδεχτούν με χαρά τη γέννηση αξιολάτρευτων μωρών.

Η ΑΡΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ – ΕΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Κυριακή 11 Ιουλίου στις 14:30

Αυτό το ντοκιμαντέρ προβάλλει την απερίγραπτη ομορφιά μιας παρθένας περιοχής στον απώτατο Βορρά της Αλάσκας, ένα από τα τελευταία καταφύγια στο οποίο βρίσκουν προστασία κοπάδια καριμπού και πολικές αρκούδες.

Μετά από τέσσερα χρόνια γυρισμάτων, το ντοκιμαντέρ προσφέρει επίσης μοναδικές πληροφορίες για τη ζωή των πιο χαρισματικών αρκτικών ζώων.

Εξαιρετικές αεροφωτογραφίες αποτυπώνουν την έκταση και το επικό μέγεθος της ετήσιας μετανάστευσης των καριμπού -αποκαλύπτοντας τους αμέτρητους κινδύνους που συναντούν τα κοπάδια στη διαδρομή τους- και οι συγκλονιστικές σκηνές παρουσιάζουν πώς παραμονεύουν οι λύκοι και οι αρκούδες και στη συνέχεια επιτίθενται στα κοπάδια ακολουθώντας μια ορισμένη στρατηγική.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ioύλιος στο Viasat Nature: Το καλοκαίρι των κτηνιάτρων είναι προ των πυλών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format