Ιούλιος στο Viasat History: Ανακαλύπτουμε τα θαύματα της αρχαίας μηχανικής και τα μυστικά της βρετανικής αυτοκρατορίας


Τον Ιούλιο στο Viasat History έρχεται η πρεμιέρα του «Η Αυτοκρατορία με τον Μάικλ Πορτίλο» (11/7, 21:45). Πριν από έναν αιώνα, η Βρετανία κυβερνούσε το ένα τέταρτο του πλανήτη, εξουσιάζοντας τον εντυπωσιακό αριθμό των 400 εκατομμυρίων ανθρώπων με μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν στις πέντε ηπείρους. Πολλά από τα ανάκτορα, οι φυλακές και οι φυτείες όπου διαδραματίστηκαν οι αυτοκρατορικές ίντριγκες σήμερα τελούν υπό κατάρρευση, παραμένουν σφραγισμένα και ξεχασμένα- ο Μάικλ Πορτίλο ξεκλειδώνει τις πόρτες τους για να αποκαλύψει την απίστευτη ιστορία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, την εξέλιξη μιας υπερδύναμης και μιας κληρονομιάς που άλλαξε τον κόσμο.

Μερικές μέρες νωρίτερα, στις 5/7 στις 22:00 είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα της σειράς ντοκιμαντέρ «Αρχαία μηχανική». Τα 10 επεισόδια της σειράς είναι γεμάτα από τα πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικά επιτεύγματα της μηχανικής του αρχαίου κόσμου τα οποία ενέπνευσαν και επηρέασαν τη μηχανική της σύγχρονης εποχής. Κάθε επεισόδιο προβάλλει έναν κορυφαίο άθλο της μηχανικής, εμβληματικά μεγαλουργήματα όπως είναι οι Πυραμίδες, το Στόουνχεντζ, το Μέγα Σινικό Τείχος, η Παναγία των Παρισίων και το Ταζ Μαχάλ.

ΑΡΧΑΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ

Πρεμιέρα κάθε βράδυ Δευτ-Παρ από Δευτέρα 5 Ιουλίου στις 22:00

Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ είναι γεμάτη με τα πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικά επιτεύγματα της μηχανικής του αρχαίου κόσμου τα οποία ενέπνευσαν και επηρέασαν τη μηχανική της σύγχρονης εποχής. Κάθε επεισόδιο προβάλλει έναν κορυφαίο άθλο της μηχανικής, εμβληματικά μεγαλουργήματα όπως είναι οι Πυραμίδες, το Στόουνχεντζ, το Μέγα Σινικό Τείχος, η Παναγία των Παρισίων και το Ταζ Μαχάλ. Η σειρά συνδυάζει συναρπαστικά βίντεο αρχείου, συνεντεύξεις με ειδικούς, εντυπωσιακές αναπαραστάσεις και συγκλονιστικές αεροφωτογραφίες. Αξιοποιούμε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχουμε αποκτήσει με τη βοήθεια τεχνολογικών μέσων που αποκαλύπτουν τα μυστικά του αρχαίου κόσμου. Αποκτούν νέα προοπτική οι τεχνικές, τα υλικά και η καινοτόμος σκέψη πίσω από κάθε αρχαίο επίτευγμα μηχανικής, αλλά και η συναρπαστική και σημαντική ιστορία του.

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΪΚΛ ΠΟΡΤΙΛΟ

Πρεμιέρα από Κυριακή 11 Ιουλίου στις 20:45

Η Βρετανία κυβερνούσε το ένα τέταρτο του πλανήτη πριν από έναν αιώνα, εξουσιάζοντας τον εντυπωσιακό αριθμό των 400 εκατομμυρίων ανθρώπων με μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν και στις πέντε ηπείρους, τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Σε αυτή τη σειρά διερευνούμε πώς ένα μικρό νησιωτικό έθνος στην άκρη της Ευρώπης κατέληξε να κυβερνά τον κόσμο – από την Ινδία μέχρι την Καραϊβική και από την Αφρική μέχρι την Αυστραλασία η βρετανική αποικιοκρατία άφησε το σημάδι της σε κάθε γωνιά της γης με εντυπωσιακά κτίρια που αντιπροσώπευαν τη φύση και την απερίγραπτη έκταση της βρετανικής ισχύος. Πολλά από τα ανάκτορα, οι φυλακές και οι φυτείες όπου διαδραματίστηκαν οι αυτοκρατορικές ίντριγκες σήμερα τελούν υπό κατάρρευση, παραμένουν σφραγισμένα και ξεχασμένα- ο Μάικλ Πορτίλο ξεκλειδώνει τις πόρτες τους για να αποκαλύψει την απίστευτη ιστορία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, την εξέλιξη μιας υπερδύναμης και μιας κληρονομιάς που άλλαξε τον κόσμο.

Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών: Η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία

Πρεμιέρα Σάββατο 3 Ιουλίου από τις 22:00

Στο διάστημα μεταξύ 29 Ιουνίου και 2 Ιουλίου 1934 ο Χίτλερ προχώρησε σε ένα κύμα εκκαθαρίσεων μέσα στο ίδιο του το στρατόπεδο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να σκοτώσει ακόμα και τον μοναδικό πραγματικό του φίλο, τον εμβληματικό αρχηγό των Ταγμάτων Εφόδου Έρνστ Ρεμ – τι συνέβη όμως πραγματικά στη διάρκεια της Νύχτας των Μεγάλων Μαχαιριών, και είχε πράγματι ο Χίτλερ τον αδιαμφισβήτητο έλεγχο της καταστροφικής δύναμης που συμβόλιζε; Μέσα από την ιστορική αναπαράσταση των γεγονότων που συνέβησαν στις εν λόγω τρεις νύχτες οι οποίες σημάδεψαν τα τελευταία βήματα του Χίτλερ πριν αναλάβει την απόλυτη εξουσία, η μίνι σειρά ρίχνει φως σε ένα σημαντικό ορόσημο της ιστορίας της ναζιστικής Γερμανίας, τεκμηριώνοντας την εξέλιξη των γεγονότων με τη βοήθεια ιστορικών, αρχειακών βίντεο και γραφικών.

ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ: ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΙΝΤΙΑΝΑΠΟΛΙΣ

Πρεμιέρα Σάββατο 31 Ιουλίου από τις 22:00

Ιούλιος 1945: μετά την άκρως απόρρητη αποστολή που θα συμβάλει στη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, το καταδρομικό Ιντιανάπολις τορπιλίζεται από ένα ιαπωνικό υποβρύχιο και βυθίζεται μέσα σε λίγα λεπτά. Μαζί του θα πάρει 300 ψυχές ενώ αφήνει 900 ναυαγούς μεσοπέλαγα του Ειρηνικού ωκεανού με ελάχιστες προμήθειες και λιγοστές σωσίβιες λέμβους. Αν και είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο, εξαντλημένοι και διψασμένοι οι άντρες επιμένουν να ελπίζουν ότι σύντομα θα σωθούν, όμως κανένας δεν γνωρίζει καν ότι αγνοούνται. Παλεύουν με τα στοιχεία της φύσης, τα αρπακτικά του ωκεανού, ακόμα και ο ένας εναντίον του άλλου, και το ντοκιμαντέρ αυτό που ολοκληρώνεται σε δύο μέρη εξιστορεί μία από τις πιο πολύωρες και φονικές επιθέσεις καρχαριών που έχει καταγραφεί ποτέ, και αφηγείται την τραγική, αληθινή ιστορία όσων χάθηκαν αλλά και όσων κατάφεραν με κάποιο τρόπο να επιζήσουν.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ιούλιος στο Viasat History: Ανακαλύπτουμε τα θαύματα της αρχαίας μηχανικής και τα μυστικά της βρετανικής αυτοκρατορίας

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format