Ιούνιος στο Viasat History: Οι τελευταίες μέρες της βασίλισσας Αν Μπολέιν σε ένα ντοκιμαντέρ που καθηλώνει


Τον Ιούνιο στο Viasat History έρχεται η πρεμιέρα του docuseries «Αν Μπολέιν: Σύλληψη, δίκη, εκτέλεση». Η ιστορία των τελευταίων ημερών της εμβληματικής Βασίλισσας της Αγγλίας η οποία στιγματίστηκε ως μοιχαλίδα έρχεται στο φως μέσα από την έρευνα της ιστορικού Τρέισι Μπόρμαν. Η Τρέισι αναλύει τα γεγονότα κάθε ημέρας ώρα με την ώρα εξετάζοντας όλα τα στοιχεία για να αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη. Ήταν πράγματι η Αν μοιχαλίδα, ή μήπως θύμα της περιφρόνησης ενός κουρασμένου βασιλιά που επεδίωκε απελπισμένα να εξασφαλίσει αρσενικό κληρονόμο για τον θρόνο. Η πρεμιέρα των τριών επεισοδίων της σειράς θα γίνει με προβολή back to back στις 20 Ιουνίου στις 19:05.

Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 22:00  είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της σειράς «Η ιστορία αποκαλύπτεται». Στα έξι επεισόδια της σειράς αναλύουμε τις πραγματικές πεποιθήσεις του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, την αληθινή ιστορία πίσω από την ουδετερότητα της Ελβετίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ μελετούμε και την εποχή της κατάργησης της βρετανικής αποικιοκρατίας – επιπλέον αναλύουμε επισταμένα την αντιφατική προεδρία του Ρόναλντ Ρίγκαν, και ανακαλύπτουμε την αλήθεια σχετικά με την προβληματική υλικοτεχνική υποδομή και τον σχεδιασμό της επιχείρησης Απόβασης στη Νορμανδία, καθώς και πώς επιτεύχθηκε η κατάργηση του ναζισμού μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΑΝ ΜΠΟΛΕΪΝ: ΣΥΛΛΗΨΗ, ΔΙΚΗ, ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρεμιέρα Κυριακή 20 Ιουνίου από τις 19:05

Στη σειρά αυτή που ολοκληρώνεται σε τρία μέρη, η ιστορικός Τρέισι Μπόρμαν ερευνά τις τελευταίες ημέρες της Αν Μπολέιν – την ημέρα της σύλληψης, της δίκης και τέλος την ημέρα της εκτέλεσής της. Η Τρέισι αναλύει τα γεγονότα κάθε ημέρας ώρα με την ώρα εξετάζοντας όλα τα στοιχεία για να αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη. Ήταν πράγματι η Αν μοιχαλίδα, ή μήπως θύμα της περιφρόνησης ενός κουρασμένου βασιλιά που επεδίωκε απελπισμένα να εξασφαλίσει αρσενικό κληρονόμο για τον θρόνο; Και ο αρχισύμβουλος του βασιλιά, ο Τόμας Κρόμγουελ, επινόησε μια σειρά απίστευτων κατηγοριών, ή στηρίχτηκαν οι κατηγορίες σε αξιόπιστες μαρτυρίες; Η Τρέισι παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες θεωρίες για την ιστορία της Αν Μπολέιν, ενώ επισκέπτεται τοποθεσίες όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα, από το Παλάτι Γκρίνουιτς μέχρι τον Πύργο του Λονδίνου και το Γουέστμινστερ. Αξιοποιώντας αρχικές καταγραφές και αντικείμενα, η Τρέισι επανεξετάζει την κοινώς αποδεκτή εκδοχή και ανακαλύπτει την αλήθεια για τις τελευταίες μέρες αυτής της εμβληματικής βασίλισσας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

Πρεμιέρα από Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 22:00 και στη συνέχεια Δευτ.-Παρ. την ίδια ώρα

Οι μύθοι δύσκολα ανατρέπονται, και η ιστορία του 20ού αιώνα δεν αποτελεί εξαίρεση – ακόμα και σήμερα υπάρχουν κάποιες αμφιλεγόμενες απόψεις τις οποίες αποδεχόμαστε ως αδιάσειστα δεδομένα, όμως τι θα συνέβαινε αν η αλήθεια αποδεικνυόταν κάπως διαφορετική;

Αναλύουμε τις πραγματικές πεποιθήσεις του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, την αληθινή ιστορία πίσω από την ουδετερότητα της Ελβετίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ μελετούμε και την εποχή της κατάργησης της βρετανικής αποικιοκρατίας – επιπλέον αναλύουμε επισταμένα την αντιφατική προεδρία του Ρόναλντ Ρίγκαν, και ανακαλύπτουμε την αλήθεια σχετικά με την προβληματική υλικοτεχνική υποδομή και τον σχεδιασμό της επιχείρησης Απόβασης στη Νορμανδία, καθώς και πώς επιτεύχθηκε η κατάργηση του ναζισμού μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ που βασίζονται σε αρχειακό υλικό επανεξετάζει κεφαλαιώδεις στιγμές στην ιστορία του 20ού αιώνα μέσα από μια νέα οπτική και δίνει μια λεπτομερέστερη και πιο εμπεριστατωμένη ερμηνεία ρίχνοντας φως σε στοιχεία που είτε ξεχάστηκαν είτε ενίοτε επισκιάστηκαν.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Κάθε βράδυ Δευτ.-Παρ. από Παρασκευή 4 Ιουνίου στις 01:00

Πρόκειται για μια σειρά εκπομπών που φέρνουν στο φως την πραγματική ζωή στη ναζιστική Γερμανία – όσοι αντιστάθηκαν στον ναζισμό εξαφανίστηκαν χωρίς ν’ αφήσουν κανένα ίχνος, ωστόσο άλλοι πρόκοψαν και επωφελήθηκαν υπό το κράτος ενός προοδευτικού -όπως θεωρούσαν οι ίδιοι- πολιτικού κόμματος. Πρόκειται για ένα λεπτομερές πορτρέτο της χώρας την οποία κυβερνούσε, έλεγχε και προγραμμάτιζε μια ομάδα κακόβουλων ατόμων που αποσκοπούσαν στην κατάκτηση ολόκληρου του κόσμου.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ

Σάββατο 5 Ιουνίου και Σάββατο 12 Ιουνίου στις 22:00

Για να τιμήσουμε την επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία -κομβικό σταθμό στην πορεία των Συμμάχων προς τη νίκη- προσφέρουμε δύο σαββατοκύριακα με εκπομπές που αποτίουν φόρο τιμής και σεβασμό προς τους ατρόμητους ήρωες που κατέκλυσαν τα παράλια της Γαλλίας. Περιηγούμαστε σε αυτά τα παράλια και τις γύρω περιοχές, μαθαίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την απίστευτη κλίμακα της επιχείρησης, καθώς και άγνωστες πληροφορίες για το πώς σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε, αλλά και για τις συνέπειες της μάχης.

ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ 1944: Η ΑΠΟΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Πρεμιέρα Σάββατο 5 Ιουνίου από τις 22:00

Τι χρειάζεται για να νικήσεις έναν πόλεμο; Δεν υπάρχουν εκστρατείες που μπορούν να απαντήσουν αυτό το ερώτημα καλύτερα από την εκστρατεία στη Νορμανδία το 1944, τη μεγαλύτερη, πολυπλοκότερη και σημαντικότερη θαλάσσια εισβολή της ιστορίας. Ίσως μας αρέσει να την τιμούμε, ελάχιστοι όμως μπορούν να την κατανοήσουν πραγματικά. Παρακολουθήστε τον ιστορικό Τζέιμς Χόλαντ και τον Αμερικανό βετεράνο ειδικών αποστολών και ειδήμονα στα έκτακτα ιατρικά περιστατικά Δρ Μάικ Σίμσον οι οποίοι μελετούν με κάθε λεπτομέρεια τη γνωστή Απόβαση στη Νορμανδία. Ακολουθούν τη διαδρομή, ερευνούν τα χρόνια προετοιμασίας, την ίδια την ημέρα της Απόβασης και -το πιο εξοντωτικό από όλα- τις 76 ημέρες που ακολούθησαν και από τις οποίες έμελλε να εξαρτηθεί η έκβαση ολόκληρου του πολέμου.

ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ: ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

Σάββατο 12 Ιουνίου στις 22:00

Η απόβαση στη Νορμανδία παραμένει μία από τις εντυπωσιακότερες επιχειρήσεις της στρατιωτικής ιστορίας μέχρι σήμερα, ωστόσο η νίκη δεν θα είχε επιτευχθεί ποτέ χωρίς τις μαζικές αεροπορικές επιχειρήσεις που προετοίμασαν το έδαφος για την απόβαση των στρατευμάτων στα γαλλικά παράλια. Τη νύχτα της 6ης Ιουνίου 1944, περισσότερα από 11.000 αεροπλάνα εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα στρατιωτικά τεχνολογικά μέσα πέταξαν πάνω από το Κανάλι της Μάγχης· πώς όμως οι Σύμμαχοι -Βρετανοί, Γάλλοι, Αμερικανοί και Καναδοί- κατάφεραν να γεμίσουν τον ουρανό με 11.000 αεροσκάφη; Αυτό το ντοκιμαντέρ αναλύει πώς διαδραματίστηκε μία από τις τολμηρότερες επιχειρήσεις του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ιούνιος στο Viasat History: Οι τελευταίες μέρες της βασίλισσας Αν Μπολέιν σε ένα ντοκιμαντέρ που καθηλώνει

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format