Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το TEDxPanteionUniversityWomen


Με θέμα “It’s about time” και σε συγχρονισμό με το TEDWomen 2016

Το TEDxPanteionUniversityWomen πραγματοποίηθηκε στις 29 Οκτωβρίου στον πολυχώρο BIOS exploring urban culture. Με θέμα τη φράση “It’s about time” οι προσκεκλημένοι ομιλητές προσέγγισαν τη μεταφορική και κυριολεκτική έννοια του χρόνου και μίλησαν για όσα ήρθε η ώρα να αλλάξουν. Την ιδιαίτερη διοργάνωση παρακολούθησαν 170 άτομα, γυναίκες και άντρες, από την κοινότητα του Παντείου Πανεπιστημίου, αλλά και από ευρύτερο κοινό με ενδιαφέρον για θέματα ισότητας, φύλου και κοινωνικών διεκδικήσεων.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε έχοντας το ίδιο θέμα και σε συγχρονισμό με το TEDWomen, το οποίο έλαβε χώρα το 3ήμερο 26-28 Οκτωβρίου στο San Francisco. Εκεί, η curator του  TEDxPanteionUniversity έδωσε το παρόν έχοντας λάβει την ειδική τιμητική πρόσκληση για να εκπροσωπήσει το TEDxPanteionUniversity.

Παρουσιάστρια του TEDxPanteionUniversityWomen ήταν η δημοσιογράφος Δάφνη Καραβοκύρη και μίλησαν ζωντανά οι: Ξένια Παπασταύρου (συντονίστρια φιλανθρωπικών δράσεων) , Χαράλαμπος Πετράς (ψυχολόγος-θεραπευτής), Χριστίνα Πιτούλη (σκηνοθέτης), Παναγιώτης Ιωαννίδης (διεθνολόγος/συντονιστής ανθρωπιστικών αποστολών), Ειρήνη Γεωργή (content director/ writer) και Χρύσα Κατσαρίνη (stand up comedian). Οι 6 Έλληνες & Ελληνίδες ομιλητές και ομιλήτριες ανέπτυξαν από τη δική τους οπτική και μέσα στο όριο των 18 λεπτών θέματα σχετικά με τις γυναίκες, αλλά και τα φύλα εν γένει και την επίδρασή τους στο κοινωνικό σύνολο, με τον ιδιαίτερο όπως οι ίδιοι τα έχουν βιώσει, με σκοπό να δώσουν έμπνευση και τροφή για σκέψη στο κοινό. Ακόμα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιλεγμένες ομιλίες από το TEDWomen, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν μία live performance χορού και δύο workshops, ενώ για όσους δεν κατάφεραν να προμηθευτούν έγκαιρα το εισιτήριό τους, υπήρχε το “CU_Simulcast”, ενας ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου μεταδιδόταν μέσω live streaming η ροή και οι ομιλίες της εκδήλωσης.

Το TEDxPanteionUniversity φιλοδοξώντας να δίνει συνεχώς τροφή για διάλογο και σκέψη, θα παρουσιάσει επόμενες δράσεις μέχρι την κύρια εκδήλωση TEDxPanteionUniversity 2017!

Περισσότερα για το TEDxPanteionUniversityWomen μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα, ενώ μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα μας σε Facebook, Twitter και Instagram


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0
3 shares

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το TEDxPanteionUniversityWomen

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format