Υγιεινή Διατροφή vs Φοιτητική Ζωή


Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι πλέον μία παγκόσμια τάση που κατακλύζει τα social media. Το food blogging έχει ασκήσει μεγάλη επιρροή στους Millenials, κάνοντας την ισορροπημένη διατροφή κάτι παραπάνω από ανάγκη: πλέον είναι trend.

Πώς μπορεί όμως ο σημερινός φοιτητής, με τους ρυθμούς στους οποίους κινείται, να αποφύγει το γρήγορο φαγητό που είναι φτωχό σε θρεπτικά συστατικά, και να αποκτήσει υγιείς διατροφικές συνήθειες;

  1. Το γνωστό και μη εξαιρετέο «ταπεράκι» μπορεί να σώσει από τη λιμοκτονία κάθε φοιτητή που ξέρει ότι θα περάσει όλη του τη μέρα στη σχολή. Για κάποιους η διαδικασία προετοιμασίας του μεσημεριανού είναι δύσκολη ή βαρετή, αλλά το σπιτικό φαγητό είναι σαφώς καλύτερο από το οτιδήποτε έτοιμο. Επίσης δεν χρειάζεται να ξοδέψεις λεφτά.
  2. Νερό: Αυξάνοντας την ημερήσια κατανάλωση νερού, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός, βελτιώνεται η λειτουργία των οργάνων, ο εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα και ενυδατώνεται το δέρμα.
  3. Μείωση ζάχαρης: Η μείωση της ζάχαρης που καταναλώνεις καθημερινά θα έχει θεαματικά αποτελέσματα στη λειτουργία του οργανισμού σου. Μείωσε τη ζάχαρη στον καφέ ή το αγαπημένο σου ρόφημα, και απέφυγε την κατανάλωση γλυκών σε καθημερινή βάση.
  4. Συσκευασμένα τρόφιμα: Τα συσκευασμένα τρόφιμα περιέχουν ιδιαίτερα υψηλές ποσότητες ζάχαρης, αλατιού, συντηρητικών, τεχνητών αρωμάτων και άλλων ουσιών που μόνο καλό δε σου κάνουν. Προτίμησε να αγοράσεις ένα φρέσκο σάντουιτς ή μία αραβική πίτα από το κυλικείο της σχολής σου. Θα σε χορτάσει περισσότερο χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα.
  5. Αναπλήρωσε τα χαμένα θρεπτικά συστατικά στο βραδινό σου: Γέμισε το πιάτο σου με χρωματιστά λαχανικά και μία καθαρή πηγή πρωτεΐνης. Προσοχή: Το τελευταίο γεύμα της ημέρας πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο ώρες πριν κοιμηθείς.

Ξεκίνα αύριο και δες το σώμα σου και τη διάθεσή σου να αλλάζουν οριστικά!

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Υγιεινή Διατροφή vs Φοιτητική Ζωή

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format