Παιδιά σε σώματα ενηλίκων! Never grow up!


Έχεις περάσει τα 18 και βλέπεις ακόμα παιδικά στο Nickelodeon; Ξέρεις το τραγούδι του Μπομπ του Σφουγγαράκη απ’έξω και κάθε φορά το σιγοτραγουδάς; Παραδέξου του! Δεν είσαι μόνος σου! Είμαστε πολλοί! Είσαι απλά μεγάλος στο μάτι και μικρός…στην καρδιά!
Φυσικά, ισχύει και το αντίθετο. Κάποιοι να μεγάλωσαν πριν την ώρα τους! Δεν τους ξέρω! Δεν τους έχω δει ποτέ! Μην με ρωτάτε! Πάω να φάω την κρεμούλα μου.

Η εταιρεία Fly Research στο Ηνωμένο Βασίλειο διεξήγαγε μία έρευνα αναζητώντας τους παράγοντες που καθορίζουν τα διάφορα στάδια της ζωής μας. Στην έρευνα συμμετείχαν 2000 Βρετανοί από 18 χρονών και πάνω. Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι για πολλούς δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά τα γεγονότα και οι εμπειρίες που έχουμε βιώσει. Οι περισσότεροι δεν αισθάνονταν μεγάλοι και ώριμοι ακόμα και στα 29 τους χρόνια.

Αυτό που ζητήθηκε στους συμμετέχοντες ήταν να καταγράψουν μία λίστα με σημαντικά γεγονότα της ζωής τους που συνδέονται με την παιδική ή την ενήλικη ζωή. Η αγορά ενός σπιτιού, τα παιδιά, ο γάμος, η σύνταξη, το ενδιαφέρον για την εικόνα του σπιτιού, η ασφάλεια ζωής, το γεγονός ότι τους αρέσει να μένουν στο σπίτι το βράδυ, να είναι καλεσμένοι σε δείπνο και ότι έχουν λογαριασμό τραπέζης είναι μερικά από τα γεγονότα που θεωρούν ότι τους χαρακτηρίζουν ως ενήλικες.

Αντιθέτως, γεγονότα όπως η οικονομική εξάρτηση από τους γονείς, το ότι μένουν ακόμα με τους γονείς τους, η λατρεία τους με τα video games, η παρακολούθηση παιδικών ταινιών, ο φόβος για την ανάληψη ευθυνών, η άρνηση για αναζήτηση κανονικής σταθερής δουλειάς, η επιθυμία να γυρίσουν τον κόσμο και η έλλειψη εμπειριών είναι γεγονότα που μας λένε ότι είμαστε ακόμα παιδιά!

Παρά το ότι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν και να οδηγήσουν, δεν μπορούσαν αφήσουν την εφηβεία τους πίσω και να αναλάβουν τις ευθύνες της ενηλικίωσης.

 

Σύμφωνα με την New York Times, η καθυστερημένη είσοδος στην ενήλικη ζωή είναι μία από τις πιο σημαντικές δημογραφικές τάσεις τις 2 τελευταίες δεκαετίες. Σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τα τέλη του 1970, οι νέες γενιές χρειάζονται περισσότερο χρόνο να τελειώσουν τις σπουδές, να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι, να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά.
Παρόλα αυτά όμως, θεωρούν ότι η παρατεταμένη εφηβεία ευνοεί την αναζήτηση της καινοτομίας και νέων δεξιοτήτων.

Έτσι, λοιπόν, οι εμπειρίες μας και οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε κατά την διάρκεια της ζωής μας μας ωριμάζουν και μας μεγαλώνουν. Χαρές, λύπες, επιτυχίες, απογοητεύσεις, όλα είναι μέσα στην ζωή! Έτσι μου λέει η μαμά μου…
Και για όποιον με στεναχωρήσει να ξέρει ότι ο θείος του φίλου του μπαμπά μου είναι αστυνομικός! Deal with it!

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Παιδιά σε σώματα ενηλίκων! Never grow up!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format