Είσαι ακατάστατος; Συγχαρητήρια! Είσαι μία ιδιοφυία!


Επιτέλους ελευθερία στους ακατάστατους! “Βόλεψε τα ρούχα σου”, λέει συνέχεια η απελπισμένη μάνα. Ήρθε η ώρα να πούμε ΟΧΙ στην ντουλάπα, και ΝΑΙ στην καρέκλα, στο λαμπατέρ και στο κρεβάτι! Γιατί μπορεί το δωμάτιο σου να είναι άνω κάτω αλλά εσύ ξέρεις που είναι το κάθετι! Για μένα η τάξη είναι η δική μου αταξία! Και δεν σημαίνει ότι είναι βρώμικο, απλά τα πράγματα είναι βολεμένα με ένα διαφορετικό τρόπο. Απλά οι άλλοι δεν τον καταλαβαίνουν! Άλλωστε και να τα φτιάξεις, σε λιγότερο από μία μέρα θα είναι λες και έπεσε ατομική βόμβα!

Και εδώ, έρχεται η στιγμή της δικαίωσης, η στιγμή που όλοι περιμέναμε! Έχεις ένα βομβαρδισμένο δωμάτιο; Συγχαρητήρια! Είσαι πανέξυπνος!

Η ψυχολόγος Kathleen Vohs, από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, έκανα μία έρευνα για να εξετάσει την ανθρώπινη συμπεριφορά σε διαφορετικούς εργασιακούς χώρους. Τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Η μία ομάδα μπήκε σε έναν τακτοποιημένο χώρο, ενώ η άλλη σε έναν ακατάστατο χώρο. Αυτό που τους ζητήθηκε ήταν να βρουν μία εναλλακτική χρήση μίας μπάλας του πίνγκ πόνγκ. Αυτό που παρατηρήθηκε ήταν ότι όσοι βρίσκονταν στον ανακατεμένο χώρο είχαν πιο ενδιαφέρουσες και δημιουργικές ιδέες, συγκριτικά με εκείνους που βρίσκονταν στον τακτοποιημένο χώρο. Διαπίστωσαν ότι τα ανακατεμένα δωμάτια μας εμπνεόυν να ξεφεύγουμε από τις συμβατικές και ασφαλείς επιλογές και να μην δρούμε με αναμενόμενο τρόπο.

 

 

Αλιλούια, αλιλούια! Δεν είναι ακαταστασία και τεμπελιά αλλά εξυπνάδα και πηγή δημιουργικότητας! Δεν είσαι ακατάστατος, αλλά μία μικρή ιδιοφυία! Εντάξει, καλύτερη δικαιολογία θα μπορούσες να έχεις?

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

-1
2 shares, -1 points

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Είσαι ακατάστατος; Συγχαρητήρια! Είσαι μία ιδιοφυία!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format