Οι φοιτητικές συνήθειες… που πρέπει να βάλεις φρένο.


Μετά την ένταξή σου στο πανεπιστήμιο η ζωή σου άλλαξε σχεδόν ολοκληρωτικά. Νέες παραστάσεις, καινούριοι φίλοι , καινούριο περιβάλλον μια καινούρια αρχή, που συνοδεύεται όμως και από μια σειρά συνηθειών οι οποίες είναι ουκ ολίγο εκνευριστικές  για τους γύρω σου αλλά κατά βάθος και για σένα τον ίδιο.
1.Αν μου ‘φτάναν τα λεφτά ..

Πρώτη του μηνός και ‘’πληρώνεσαι’’ οπότε με τη τσέπη γεμάτη κάνεις μπαρότσαρκα με τη παρέα δίχως σταματημό. Μετά από μια εβδομάδα όμως το ντουλάπι σου έχει μόνο μακαρόνια, τα όποια έχεις μάθει να τα τρως στις διάφορες παραλλαγές τους –με σάλτσα,  με τυρί, σκέτα- , οπότε αρχίζεις και συνειδητοποιείς ότι κάτι πάω λάθος. Βάλε ένα όριο στα χρήματα που ξοδεύεις, υπολόγισες πόσα χρειάζεσαι για τις βασικές σου ανάγκες και πόσα έχεις να διαθέσεις για τις εξόδους σου και θα δεις ότι η οικονομική κρίση θα περνάει δίπλα σου με σκυμμένο του κεφάλι.

2.Be social..not in social media

 

Είσαι για καφέ συνεχώς με το κινητό στο χέρι; Το facebook,  instragram και twitter αποτελούν από τα πιο συνηθισμένα apps για σένα;; Οι φίλοι σου , σου διαμαρτύρονται συνέχεια για την εμμονή σου με τα social media και η αλήθεια είναι πως δεν έχουν άδικο. Άφησε το κινητό στην άκρη, μίλα με την παρέα σου , γυμνάσου , βρες μια άλλη ασχολία.  Τα social media καταναλώνουν πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σου και  πρέπει να το καταλάβεις πριν να’ναι αργά.

3. Υπάρχει και η σχολή!

Τέλος εξαμήνου και σκέφτεσαι ότι θα ‘’κάψεις’’ τουλάχιστον τα μισά σου μαθήματα. Ξαφνικά αρχίζει η γκρίνια… «Μα γιατί να μην τα περάσω;» ,  «Είχαμε πολλές εργασίες..Πότε να προλάβω να ασχοληθώ με όλα αυτά;» . Σε αυτό το σημείο να τονίσω πως όλο το εξάμηνο παρακολούθησες 3 μόνο φορές μάθημα το οποίο κατέληξε σε βόλτα. Ήρθε η ώρα να ασχοληθείς περισσότερο με τη σχολή σου. Μπορεί κάποια μαθήματα να μην είναι τόσο ενδιαφέροντα όσο τα περίμενες αλλά με το πηγαίνεις βόλτες σίγουρα δεν θα πάρεις πτυχίο

4.Βάλε μια τάξη

Γραφείο γεμάτο ρούχα, βιβλία, στυλό, άδεια πακέτα από τσιγάρα και από delivery , το ίδιο χάος και στη καρέκλα που κατ’επέκταση ακολουθεί και στο υπόλοιπο σπίτι. Μακριά από την μαμά σου όλα είναι διαφορετικά, το ίδιο και το σπίτι σου. Είσαι ένας ενήλικος όμως που πρέπει να χει σε μια σειρά τη ζωή του και κυρίως το σπίτι του. Πάρε τη σκούπα και ξεκίνα το καθάρισμα.
Μήπως τελικά οι φοιτητικές σου συνήθειες δεν ήταν  τόσο ξέγνοιαστες και διασκεδαστικές όσο πίστευες;

 

ΓΡΑΦΕΙ:  Φωτεινή-Ευγενία Αθηνέλη.

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

1
4 shares, 1 point

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Οι φοιτητικές συνήθειες… που πρέπει να βάλεις φρένο.

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format