Η Αμερικανική Γωνιά Ξάνθης και η eduACT συνδιοργανώνουν το πρόγραμμα “S.T.E.A.M. Yourself withFLL”


Εάν κάποιος προσπαθούσε να βάλει ως στόχο του το να αλλάξει προς το καλύτερο τα δεδομένα της εκπαίδευσης και της παιδείας τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρίσκονταν μπροστά σε  μια μεγάλη σειρά από διάφορους τομείς. Το φιλόδοξο εγχείρημα με το όνομα Steam (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics – S.T.E.A.M.) καταφέρνει και συνδυάζει τα πεδία αυτά σε μια λέξη, ή καλύτερα σε μια ιδέα. Σε ένα πρόγραμμα για νέους ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν δεξιότητες και να γευτούν το μέλλον της μάθησης σε όλες της τις διαστάσεις. Εξερευνώντας το πολιτισμικό και τεχνολογικό γίγνεσθαι, και την καινοτομία στις πτυχές της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες μεταλαμπαδεύουν τα όσα κέρδισαν στους επόμενους, κοινωνόντας την γνώση.

Ποιο είναι κέρδος; Όταν λοιπόν η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανική, οι τέχνες και τα μαθηματικά γίνονται το μέσο τότε ο σκοπός και τα οφέλη δεν έχουν τέλος. Διασκέδαση, δημιουργία, κριτικές ικανότητες και νέες δεξιότητες θα είναι τα βασικά στοιχεία του προγράμματος, το οποίο υποστηρίζεται από την EduAct, την οργάνωση που διεξάγει τον διαγωνισμό FLL στην Ελλάδα. Μέσα από την σύσταση αυτή, οι αξίες του εγχειρήματος χτίζουν ταυτόχρονα και το μότο του. «Η γνώση του εαυτού μας βρίσκεται στον πυρήνα της μάθησης». Μια φράση που γίνεται πράξη, εκεί όπου οι αυριανοί καινοτόμοι θα συνδυάσουν την ομαδικότητα με την φαντασία και την κριτική σκέψη. Ένα τρίπτυχο που αποτελεί το εφαλτήριο στο κυνήγι της επιτυχίας.

Επί της λειτουργίας: Το πρόγραμμα το οποίο θα είναι ανοιχτό για την πόλη της Ξάνθης και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χωρίζεται σε δύο περιόδους:

  • στην πρώτη περίοδο, ηλικίες 15-25 θα εκπαιδευτούν, ώστε να γίνουν μέντορες – εκπαιδευτές με τη σειρά τους σε παιδιά μικρότερης ηλικίας κάνοντας έρευνες σε πραγματικά προβλήματα της ζωής, όπως το θέμα της ασφάλειας των τροφίμων, την ανακύκλωση, την ενέργεια, και θα έχουν την πρόκληση να βρούνε μία λύση που σχεδιάζει, χτίζει και προγραμματίζει ένα ρομπότ χρησιμοποιώντας τα Lego Midnstorm. (διάρκεια 3 μήνες)
  • στη δεύτερη περίοδο, οι μέντορες – εκπαιδευτές της προηγούμενης περιόδου θα εκπαιδεύσουν παιδιά ηλικίας 9-16 για να διαγωνιστούν στο FLL που θα γίνει στην περιοχή μας.

Μπορεί αυτό που τελικά χρειάζεται να είναι η πίστη στον εαυτό μας. Και μέσα σε έναν κόσμο που οι παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση και την παιδεία κατακτούν έδαφος, το μέσο για την αυτογνωσία, δεν μπορεί να είναι άλλο πέρα από την δημιουργική εκπαίδευση.

Tο πρόγραμμα συνδιοργανώνει Αμερικανική Γωνιά Ξάνθης και η eduACT, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Για τη δράση συνεργάζονται: το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, το Europe Direct Ξάνθης, η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δ.Π.Θ. Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. η EESTEC LC Xanthi, τα Ιδιωτικά Σχολεία ΑΞΙΟΝ, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων(περιφερειακή εφορία ΑΜΘ), το Κέντρο Μελέτης Παιδιών Δημοτικού Μεταγνώση.

Η πρώτη περίοδο δράσης, για τους νέους ηλικίας 15-25, ξεκινάει το Σεπτέμβριο του 2016.

Δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση: amcornerxanthi@gmail.com Υπεύθυνος Συντονιστής: Δημήτρης Γιαννακούδης

 

Για εγγραφή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα:

http://eduact.org/form/view.php?id=33869       

   

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Η Αμερικανική Γωνιά Ξάνθης και η eduACT συνδιοργανώνουν το πρόγραμμα “S.T.E.A.M. Yourself withFLL”

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format