Συνέντευξη για τη δουλειά των ονείρων σου


Όλοι ανεξαιρέτως έχουμε βρει κάποια στιγμή στη ζωή μας την τέλεια δουλειά. Και όταν εννοώ την έχουμε βρει, εννοώ την έχουμε δει σε αγγελία. Και έχουμε οραματιστεί πως θα ήταν να δουλεύουμε εκεί, πόσο πολύ θα μπορούσε να αλλάξει η καθημερινότητά μας, τι ρούχα θα πρέπει να αγοράσουμε και άλλα κλασσικά εικονογραφημένα. Καλά ως εκεί. Κάποιες φορές έχουμε μπει στη διαδικασία να κάνουμε την αίτηση, ενώ άλλες (τις περισσότερες), το έχουμε αμελήσει κυρίως για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με αυτό το καινούριο που τόσο μας τρομάζει.

Σήμερα θα εστιάσουμε σε εκείνες τις φορές που κάναμε το μεγάλο βήμα, στείλαμε την αίτηση ομού με το μεγαλοπρεπές βιογραφικό μας και ,μάλιστα, μας κάλεσαν και για συνέντευξη. Τι κάνουμε όμως μετά; Πως καταφέρνει κανείς να ξεχωρίσει και να γίνει ο καταλληλότερος ανάμεσα στους πολλούς;

  1. (Ντόρα) Η μικρή εξερευνήτρια: πριν τη συνέντευξη ψάξε τα πάντα για την εταιρεία που θα πας και τη θέση που διεκδικείς! Always be prepared! Δείχνει ενδιαφέρον και προδιαθέτει θετικά αυτόν που έχεις απέναντί σου.
  2. Βρες το δρόμο: κάποιος παλιά έλεγε, το να φτάνεις κάπου στην ώρα σου είναι σαν να φτάνεις αργά, ενώ το να φτάνεις νωρίς είναι σαν να φτάνεις στην ώρα σου. Εντάξει είπαμε, μη φτάσεις και μια ώρα πριν γιατί θα δείξεις απελπισμένος, απλά σχεδίασε τη διαδρομή από πριν και ξεκίνα νωρίτερα για να μη χρειαστεί να αγχωθείς.
  3. Έρωτας με την πρώτη ματιά: ή αλλιώς, η σημασία της πρώτης εντύπωσης (και άρα και της εξωτερικής εμφάνισης) σε μια συνέντευξη. Μην πας υπερβολικά φτιαγμένος, αλλά ούτε και πολύ χαλαρός. Ένα επαγγελματικό στυλ στα πλαίσια που κινείται και η υπόλοιπη εταιρεία αρκεί.
  4. Χειραψία: ουσιαστικά είναι η πρώτη επαφή με τον δυνητικό εργοδότη και του δημιουργεί μια αμυδρή αίσθηση για τον άνθρωπο που μόλις γνώρισε. Μια σίγουρη και αποφασιστική χειραψία που συνοδεύεται με χαμόγελο αρκεί για να ξεκινήσει καλά η συνέντευξη.
  5. Η δύναμη των ερωτήσεων: το 91% των εργοδοτών θεωρεί πως κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έρχεται προετοιμασμένος με τις δικές του ερωτήσεις προς την εταιρεία. Συνεπώς, ποιος είσαι εσύ που θα τους αμφισβητήσεις; Και για να σε πείσουμε: στις ερωτήσεις θα φανεί αν έχεις κάνει έρευνα για την εταιρεία (αν όχι, μάλλον δεν κατάλαβες τι λέμε τόση ώρα, οπότε ξαναδιάβασε το άρθρο από την αρχή) και πόσο πολύ πρόσεχες αυτά που έμαθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Μη ντρέπεσαι μόνο σε καλό μπορεί να σου βγει.

Και αν μετά από όλα αυτά δεν πάρεις τη θέση ίσως τελικά να μην ήταν φτιαγμένη για σένα. Ψάξε περισσότερο και την επόμενη φορά όλα θα πάνε καλύτερα!

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Συνέντευξη για τη δουλειά των ονείρων σου

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format