Η Αθήνα που κρύβεται- Κουκάκι


4 λόγοι που κάνουν το Κουκάκι την καλύτερη περιοχή στην Αθήνα…

Το Κουκάκι είναι κάτι σαν δεύτερο μου σπίτι (για πολλούς και διάφορους λόγους) και ίσως η αγαπημένη μου περιοχή στην Αθήνα. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη και δίπλα από την τουριστική περιοχή της Πλάκας, διατηρεί όμως την ηρεμία του και την ατμόσφαιρα της γειτονιάς που έχει χαθεί από την υπόλοιπη Αθήνα. Κάποιος που θα βρεθεί εκεί για πρώτη φορά σίγουρα δεν μπορεί να φανταστεί ότι η περιοχή κρύβεται πίσω από την πολύβουη Συγγρού και ακόμη περισσότερο ότι προσφέρει τόσες πολλές επιλογές σε τόσο περιορισμένο γεωγραφικό εύρος.

Και για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ και να αντιληφθείτε λίγη από τη μαγεία της περιοχής παραθέτω τους δικούς μου λόγους που το κάνουν την καλύτερη περιοχή στην Αθήνα:

  1. Έχει χαρακτήρα: Το Κουκάκι έχει δική του μασκότ (έναν κούκο), έχει πράσινο ενώ είναι στο κέντρο της Αθήνας, φιλοξενεί ήδη το πιο γνωστό μουσείο στην Αθήνα (αυτό της Ακρόπολης) και σε λίγο καιρό θα φιλοξενεί και δεύτερο (το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) και κάθε χρόνο διοργανώνει το δικό του Καρναβάλι. Παραμένει μια απλή γειτονιά με όμορφους ανθρώπους από διάφορες γωνιές της γης που συνθέτουν ένα υπέροχο μωσαϊκό και δείχνει σαν να έχει σταματήσει το χρόνο σε εποχές που η καθημερινότητά μας ήταν πιο απλή και λιγότερο αγχωτική.
  2. Είναι βολικό: είτε έρχεσαι από Πετράλωνα, είτε μέσω Συγγρού, είτε από την Καλλιθέα μπορείς εύκολα να βρεθείς στην περιοχή και φυσικά να την περπατήσεις με τα πόδια. Τα μέσα που την εξυπηρετούν (Τραμ, Τρόλεϊ, Λεωφορεία, Μετρό) κάνουν τη ζωή μας ακόμη πιο εύκολη και το μέρος ακόμη πιο ελκυστικό ως επιλογή.
  3. Δεν βαριέσαι ποτέ: γιατί περπατώντας τη Γεωργίου Ολυμπίου ή τη Δράκου (που είναι και πεζόδρομοι) θα βρεθείς ανάμεσα σε πάρα πολλές επιλογές από χαλαρό καφέ και brunch (γιατί μη ξεχνάμε ότι είμεθα και ΠΟΛΥ ψαγμένοι) μέχρι κρασάκια και καλό φθηνό φαγητό με παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Και ακόμη κι αν θες κάτι πιο απομονωμένο, υπάρχουν πάντα διάσπαρτα μαγαζιά που προσφέρουν την ηρεμία που χρειάζεσαι (και είναι και κατάλληλα για διάβασμα τώρα που ξεκινάει η εξεταστική, κχμ κχμ).
  4. Είναι η παιδική μας ηλικία: το Κουκάκι αντιπροσωπεύει όλες αυτές τις γειτονιές στις οποίες μεγαλώσαμε (τουλάχιστον όσοι καταφέραμε να τις προλάβουμε). Στους δρόμους του θα δεις παιδιά να τρέχουν, να πηγαίνουν σχολείο χωρίς απαραίτητα να φοβούνται και να παίζουν στην Παιδική Χαρά (η οποία είναι υπαρκτό μέρος που λέγεται έτσι και γι’ αυτό την αναφέρω και με κεφαλαία).  Από την άλλη θα βρεις τους μεγαλύτερους να κάθονται στα πάρκα ή να πίνουν τον καφέ τους και πραγματικά να απολαμβάνουν τον ήλιο  και την Ακρόπολη που ξεπροβάλει ανάμεσα από τα κτίρια.

Στην τελική, αν ακόμη δεν πειστήκατε, δεν είναι τυχαίο που η περιοχή έχει ψηφιστεί η πέμπτη καλύτερη στον κόσμο. Και αν δεν μας πιστεύετε, μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας!

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Η Αθήνα που κρύβεται- Κουκάκι

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format