Πανελλήνιες 2016 – Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα την Δευτέρα


Με μόλις δύο εικοσιτετράωρα να έχουν απομένει πριν από την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων 2016,  περισσότερους από 100.000 μαθητές ρίχνονται στην μάχη των εξετάσεων διαγωνιζόμενοι τόσο με το παλιό όσο και με το νέο σύστημα σε 850 εξεταστικά κέντρα για τα Γενικά Λύκεια και 150 εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑΛ, με 20.000 εκπαιδευτικούς που θα απασχολoύντε στην περίοδο των Πανελλαδικών.

Παραδοσιακά η αυλαία ανοίγει με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας), μάθημα που αφορά το σύνολο των υποψηφίων και θεωρείται ως ένα από τα δυσκολότερα, καθώς ενδεικτικό ότι την περσινή χρονιά το ποσοστό που κατάφερε να πάρει άριστες βαθμολογίες (μεταξύ 18 έως 20) έφτασε μόλις το 0,99% (779 υποψήφιοι) ενώ 1 στους 3 κινήθηκε στη βαθμολογική κλίμακα 12 έως 15.

 “Είμαστε απολύτως έτοιμοι για τις εξετάσεις. Οι εξετάσεις θα είναι άψογες και αδιάβλητες και φέτος και θα είναι για όσο υπάρχει αυτός ο θεσμός” υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας ο οποίος πρόσθεσε ότι “δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων και των βάσεων”.

Ωστόσο ο  Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γ. ΠΑΝΤΗΣ φαίνεται να άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο για καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των εξετάσεων και κατ’ επέκταση στις βάσεις εισαγωγείς, καθώς όπως δήλωσε εχτές στην συνέντευξη τύπου για τις Πανελλήνιες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου:

“..εμείς μπορούμε να δεσμευτούμε για μας, δεν ξέρουμε τους χρόνους των άλλων Υπουργείων, πρέπει να είμαστε λίγο καθαροί σε αυτό. Όσον αφορά στο δικό μας Υπουργείο, σας λέω ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα παρά τον όγκο και έχουμε προβλέψει γι’ αυτό με ειδικά εξεταστικά, με πάρα πολλούς τρόπους. Απλώς να ξέρετε ότι το τελικό αποτέλεσμα ποτέ δεν εξαρτάται μόνο από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και από άλλα τρία Υπουργεία για τα οποία δεν μπορούμε εμείς να δεσμευτούμε ότι θα καλύψουν τους χρόνους ακριβώς.”

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2016 – Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα την Δευτέρα

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format