TEDxPatras 2016 – Τα performances


Γιατί το «Ε» σημαίνει… Ψυχαγωγία (Entertainment)

 

 

Το TEDx είναι Τεχνολογία, Ψυχαγωγία και Σχέδιο (Technology, Entertainment, Design στο ακρωνύμιο TED). Είναι όμως και Εκπαίδευση, Επιστήμη και Επιχειρηματικότητα. Είναι οι ιδέες των ομιλητών του που διασπείρονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη από τις μικρές “x” εστίες του και φιλοδοξούν να γίνουν φορείς αλλαγής! Ιδέες δε μεταδίδει όμως μόνον ο επιστημονικός λόγος… Ιδέες γεννιούνται μέσω της κίνησης, της μουσικής, του θεάτρου… Και στο TEDxPatras 2016 ο χορός μπλέκεται με την παραδοσιακή μουσική, η επιστήμη συναντά την κωμωδία∙ ένα κράμα επιστημονικού λόγου και τέχνης που υπόσχεται να γεννήσει και να διαδώσει “ιδέες που αξίζει να διασωθούν”!

 

Οι Science Reactors έρχονται να ενώσουν σε ένα μοναδικό Stand-up Science τον επιστημονικό λόγο με την πράξη της κωμωδίας. Έρχονται στην Πάτρα να παρουσιάσουν επιστημονικές έννοιες με τρόπο χιουμοριστικό, κωμικό και εκλαϊκευμένο. Στόχος τους να βγει η γνώση από τα εργαστήρια και τις τάξεις και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων για την επιστήμη και την τεχνολογία. Πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο ρόλος της επικοινωνίας της επιστήμης σε αυτήν την προσπάθεια; Την απάντηση θα μας δώσει η ομάδα των νέων αυτών επιστημόνων που προσδοκούν να μυήσουν στα επιστημονικά μυστήρια ακόμα και τους μη μυημένους!

 

Μια ακόμη ομάδα πολιτισμού, αυτή των Τραγουδιστάδων τση Ζάκυθος, θα δώσει το δικό της καλλιτεχνικό στίγμα στη δεύτερη διοργάνωση του TEDxPatras. Η παραδοσιακή μουσική, έτσι όπως ηχεί από τα όργανα, τις φωνές μα κυρίως την ψυχή των επάξιων αυτών εκπροσώπων της Ζακυνθινής πολιτιστικής παράδοσης, αναμένεται να εκπληρώσει το στόχο του Entertainment με ένα γνήσιο ελληνικό τρόπο.

 

H κίνηση είναι συνυφασμένη με τη ζωή κι έτσι δε θα μπορούσε να λείπει από το TEDxPatras 2016. Η χορογράφος Μαριμίλλη Ασημακοπούλου εμπνέεται από τη θεματική του TEDxPatras 2016 και χορογραφεί ειδικά για την εκδήλωση ένα δρώμενο με τίτλο “Χρυσή Ευκαιρία” σε μουσική επένδυση που επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος. Χορεύουν η Χριστιάννα Ηλιοπούλου, η Όλγα Σκεπετάρη και η Δανάη Αναστασίου. Η ευκαιρία χορεύει με αυτούς που είναι ήδη στην πίστα…

 

Στις 14 Μαΐου το Patras Royal Theater θα φιλοξενήσει στη σκηνή του και!

 

Το TEDxPatras 2016 θα φιλοξενηθεί στο Royal Theater – Παλαιό Πτωχοκομείο Πατρών, το Σάββατο 14 Μάϊου 2016. Το φετινό πρόγραμμα –εκτός από τα τρία παραπάνω performances, με 13 συνολικά performers, επιστήμονες -κωμωδούς, μουσικούς, χορευτές – περιλαμβάνει 17 ομιλίες, 5 workshops, μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία και άλλες ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις.

 

Στα παρακάτω χρήσιμα Links υπάρχουν πληροφορίες για όλους τους φετινούς ομιλητές, άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το TEDxPatras 2016 καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο απόκτησης των εισιτηρίων:

 

www.tedxpatras.com

www.facebook.com/tedxpatras

www.twitter.com/tedx_patras

www.instagram.com/tedxpatras

www.viva.gr/tickets/seminars/royal-theater/tedxpatras-opportunities/

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

TEDxPatras 2016 – Τα performances

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format