Πανελλήνιες 2016: been there, done that


Έχουν περάσει περίπου 4 χρόνια από τότε που έδωσα Πανελλήνιες. Πίσω στο ένδοξο 2012, οι Πανελλήνιες φαίνονταν σαν το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα είχα να αντιμετωπίσω στη ζωή μου και την πιο σημαντική στιγμή μου. Και αυτό εν μέρει ήταν αλήθεια. Γιατί πράγματι ήταν η πιο σημαντική και μεγάλη στιγμή της ζωής μου, ως τότε. Τα χρόνια πέρασαν και μπορώ να πω πως καμιά φορά θυμάμαι εκείνες τις μέρες με νοσταλγία. Και αυτό γιατί όσο δύσκολες και αν μου φαίνονταν τότε, στην πραγματικότητα δεν συγκρίνονταν με τη ζωή που υπάρχει εκεί έξω. Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο μπορούσες να κερδίσεις αν έπαιζες με τους σωστούς κανόνες και κυρίως αν πίστευες στον εαυτό σου.

Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και σήμερα. Τα πράγματα που πρέπει να κάνει κανείς για να πετύχει το στόχο του (όσο μικρός ή μεγάλος κι αν είναι αυτός) είναι απλά και γι’ αυτό θα σας παραθέσω όσα έκανα εγώ τότε και με βοήθησαν να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα (a.k.a. όχι και πολύ μακριά, αλλά λέμε τώρα):

  1. Δημιουργική ρουτίνα: δημιουργήστε τη δική σας καθημερινότητα για αυτές τις τελευταίες μέρες (ακόμη και αφού αρχίσουν οι εξετάσεις), δείτε τι λειτουργεί σε σας και υποβάλλετε τον εαυτό σας σε μια ρουτίνα που δεν θα μπορεί να της αντισταθεί. Διάβασμα από τις 7:00 το πρωί; Ξενύχτι ή επανάληψη με μουσική; Ότι δουλεύει καλύτερα για σας.
  2. Δώστε στον εαυτό σας αυτό που θέλει: ναι, ακόμη κι αν αυτό είναι υπερβολική ποσότητα φαγητού ή γλυκού ή μια βόλτα στα μαγαζιά ή ένας καφές ή μια ώρα από την αγαπημένη σας σειρά. Δεν είμαι αυτή που θα δώσω συμβουλές για υγιεινό τρόπο ζωής. Τουλάχιστον, όχι για αυτές τις δυο εβδομάδες. Κάντε αυτά που σας κάνουν χαρούμενους και άρα σας δημιουργούν καλύτερη διάθεση για να συνεχίσετε το διάβασμα.
  3. You are not alone: ακόμα θυμάμαι το κλάμα που έριχνα με μια φίλη μου στο τηλέφωνο πριν δώσουμε βιολογία. Κλάψαμε, αλληλοβριστήκαμε και μετά σηκωθήκαμε και οι δύο από τα πατώματα και εν τέλει γράψαμε καλύτερα απ’ ότι είχαμε ποτέ ονειρευτεί. Με άλλα λόγια: ευτυχώς είναι μια από τις λίγες διαδικασίες στη ζωή που τις περνάτε ταυτόχρονα με τόσους άλλους ανθρώπους. Στραφείτε σε αυτούς, ξεσπάστε μαζί τους και δώστε δύναμη ο ένας στον άλλο.
  4. Παν μέτρον άριστον: δεν χρειάζεται ούτε πανικός ούτε υπερβολές λίγο πριν τις εξετάσεις. Βάλτε τον εαυτό σας σε σειρά, μείνετε συγκροτημένοι για λίγο ακόμα και όλα θα πάνε καλά.

Εξάλλου τα δύσκολα τελειώνουν και η φοιτητική ζωή είναι πολύ κοντά για να σπαταλήσετε κι άλλο χρόνο σε περιττό άγχος και πράγματα που δεν θα θυμάστε σε 5 χρόνια από τώρα!

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2016: been there, done that

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format