Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα: «Ιατρικό Δίκαιο και Βιοηθική: Η αρχή της ζωής»


6-13 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Θεσσαλονίκης (ELSA Thessaloniki) και το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής του Α.Π.Θ.

Η European Law Students’ Association (ELSA) συνιστά το μεγαλύτερο διεθνή, μη κερδοσκοπικό, μη πολιτικό Οργανισμό φοιτητών Νομικής. Έχει ως στόχο την καλλιέργεια της κοινωνικής ευαισθησίας στο νομικό επάγγελμα, τη γνωριμία και εξοικείωση μεταξύ των νέων νομικών της Ευρώπης, προσφέροντας παράλληλα την ευκαιρία στα μέλη της να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους αποκτώντας περαιτέρω κατάρτιση μέσω των δραστηριοτήτων της.

Το τοπικό παράρτημα της Θεσσαλονίκης (ELSA Thessaloniki) ιδρύθηκε το 1998. Με τις διαφορετικές και τακτικές δράσεις που παρουσιάζει προσελκύει μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων στις δραστηριότητες του, ενώ τα προγράμματα της λαμβάνουν τη στήριξη του ακαδημαϊκού δυναμικού του ΑΠΘ. Περισσότερες πληροφορίες για την ELSA Thessaloniki μπορεί να εντοπίσει κανείς εδώ

Κάθε καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ευρώπη η ELSA διοργανώνει πληθώρα Θερινών Νομικών Σχολείων (Summer Law Schools). Η Θεσσαλονίκη έλαβε το βάπτισμα του πυρός, για πρώτη φορά πέρυσι διοργανώνοντας το Summer School με τίτλο: “Medical Law & Bioethics” σε συνεργασία με την οργάνωση φοιτητών Ιατρικής HelMSIC. Φοιτητές από ολόκληρη την Ευρώπη φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και βίωσαν έμπρακτα το πνεύμα της ελληνικής φιλοξενίας.

Τη φετινή χρονιά, σε μια προσπάθεια εδραίωσης του θεσμού επιχειρήθηκε ένα βήμα περαιτέρω στη διοργάνωση του. Πλέον, διατηρώντας την ίδια θεματική το Summer School εξειδικεύεται σε συγκεκριμένες πτυχές επιστημονικού ενδιαφέροντος και συνδιοργανώνεται από την ELSA Thessaloniki και το Εργαστήριο μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με το Εργαστήριο μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής να αναλαμβάνει την επιμέλεια του ακαδημαϊκού προγράμματος του Θερινού Σχολείου και να εγγυάται διεπιστημονική προσέγγιση του θέματος και την ELSA Thessaloniki να καταθέτει την εμπειρία της στη διοργάνωση αντίστοιχων συνεδρίων, το Διεθνές Θερινό Σχολείο αναμένεται να προσελκύσει φοιτητές Νομικής και νέους νομικούς που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν απαντήσεις στην ενδιαφέρουσα θεματική που εξετάζεται και να βιώσουν μία αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία στη Θεσσαλονίκη!

#med_law


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα: «Ιατρικό Δίκαιο και Βιοηθική: Η αρχή της ζωής»

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format