Μην φοβάσαι την αποτυχία!


Ζούμε σε μία εποχή αρκετά απαιτητική. Η εύρεση εργασίας γίνεται όλο και πιο δύσκολη και γενικότερα επικρατεί ένα κλίμα αβεβαιότητας και απελπισίας. Ο ανταγωνισμός αυξάνεται όλο και περισσότερο και τα πολυάριθμα πτυχία δεν εξασφαλίζουν το μέλλον σου. Αυτή η κατάσταση για κάποιους είναι ένα είδος κίνητρου, διότι πιστεύουν πως άμα θέλεις να επιτύχεις στη ζωή σου μπορείς να το κάνεις όσα εμπόδια και εάν υπάρχουν. Για κάποιους άλλους, λειτουργεί ανασταλτικά.

Τώρα θα επικεντρωθούμε στη κατηγορία ανθρώπων που μέσα σε αυτόν τον πανικό, φοβούνται να ρισκάρουν και να κάνουν το πρώτο τους επαγγελματικό βήμα. Η πιο ασφαλής πρόταση που θα μπορούσα να κάνω είναι, καλύτερα να μην αρχίσεις κάτι για το οποίο δεν είσαι σίγουρος ότι θα επιτύχει. Αλλά σκοπός δεν είναι να κινείσαι πάντα εκ του ασφαλούς. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που από το μηδέν ξεκίνησαν το όραμα τους και εξελίχθηκαν σε σημείο που ούτε οι ίδιοι δεν φαντάζονταν. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι οι οποίοι το ξεκίνησαν αλλά εν τέλει δεν τους οδήγησε κάπου. Όμως τι είναι προτιμότερο; Να παλέψεις για αυτό που θες να δημιουργήσεις και το οποίο μπορεί να μην έχει σίγουρα θετικά αποτελέσματα ή να μην προσπαθήσεις καθόλου;

Νομίζω πως αξίζει να προσπαθήσεις ακόμα και αν δεν σε οδηγήσει πουθενά. Το σίγουρο είναι πως εάν προσπαθήσεις να υλοποιήσεις έστω και σε αρχικό στάδιο την επαγγελματική σου ιδέα θα υπάρξει αναγνώριση, μπορεί από ένα μικρό ποσοστό ατόμων, αλλά  το σημαντικότερο, θα έχεις αφήσει το στίγμα σου.

Οπότε μην φοβάσαι να ρισκάρεις και να αντικρίσεις την αποτυχία, ποτέ τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα φανταζόμαστε εμείς οι ίδιοι στην αρχή. Εάν έχεις λοιπόν την δική σου επαγγελματική ιδέα, κάνε την προσπάθεια και βρες τον τρόπο να την υλοποιήσεις. Ποτέ δεν ξέρεις, ίσως να σε οδηγήσει σε κάτι που θα σου αλλάξει τη ζωή.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Μην φοβάσαι την αποτυχία!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format