Μην τα παρατάς!


Δυστυχώς ο τρόπος για να περάσεις στη τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι λίγο επώδυνος. Τα αποτελέσματα για κάθε μαθητή-αυριανό φοιτητή δεν είναι πάντα τα προσδοκώμενα, και οι επιλογές είναι δύο : να ξαναδώσεις πανελλήνιες ή να αρχίσεις μία σχολή που δεν σε ελκύει και τόσο. Για κάποιους εν τέλει αυτή η αρχικά κακιά επιλογή βγαίνει σε καλό και για κάποιους άλλους καταλήγει να είναι μια βαρετή ασχολία. Τι κάνεις όταν αισθάνεσαι εγκλωβισμένος σε μία κατάσταση η οποία καθορίζει το μέλλον σου και τη ζωή σου; Η εύκολη επιλογή είναι να τα παρατήσεις όλα και η άλλη να συνεχίσεις να παλεύεις να πάρεις το πολυπόθητο χαρτί (πτυχίο). Αλλά ποιο το νόημα να συνεχίσεις να κάνεις κάτι που δεν επιθυμείς, με το οποίο δεν μπορείς να ασχοληθείς γιατί απλά δεν είναι αυτό που θες.

Εδώ είναι το σημείο που θα κάνουμε μία παύση και θα αναλύσουμε τη φράση «δεν είναι αυτό που θες». Οι περισσότεροι στα 18 τους τελειώνοντας το σχολείο δεν ξέρουν τι θέλουν. Είναι πολύ λίγοι εκείνοι που είναι πραγματικά συνειδητοποιημένοι και έχουν στόχους. Οι υπόλοιποι είτε δηλώνουν σχολές που τους ακούγονται ωραία ονομαστικά  είτε επειδή πιστεύουν πώς αυτή είναι η μόνη τους επιλογή. Μην αγχώνεσαι, μπορεί να πιστεύεις πως είσαι καταδικασμένος να ακολουθήσεις μια λάθος επιλογή, αλλά τα πράγματα δεν είναι όσο δραματικά τα σκέφτεσαι. Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου, να κάνεις ότι σου αρέσει ,ότι σε γεμίζει και άμα πραγματικά θέλεις να πετύχεις κάτι θα τα καταφέρεις όσα εμπόδια κι αν συναντήσεις. Μπορεί ακόμη αυτή η λάθος επιλογή που πιστεύεις ότι έκανες να σου ανοίξει δρόμους και να σου προσφέρει ευκαιρίες που δεν τις περιμένεις. Τέλος, το μυστικό για να σου εξελιχθεί κάτι σε καλό είναι να μην σκέφτεσαι απαισιόδοξα και αντί να κάθεσαι να παραπονιέσαι για ότι δεν σου αρέσει να προσπαθείς να βρίσκεις διεξόδους και λύσεις μόνος σου.

Αν λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν είναι ικανοποιημένοι με αυτό που κάνουν και νομίζουν πως δεν έχουν επιλογές, μην μείνεις άπραγος. Συνέχισε να προσπαθείς να πετύχεις αυτό που σε κάνει χαρούμενο, κυνήγα το όνειρο σου μέχρι το τέλος. Και εν τέλει, υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορείς να κάνεις και να σου προσφέρουν γνώσεις και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Μην τα παρατάς! Μπορείς να πετύχεις τα πάντα, με πείσμα και υπομονή.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Μην τα παρατάς!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format