Είναι στο χέρι σου!


Ελλάδα 2016, σίγουρα έχουμε καταλάβει πως η περίοδος που διανύουμε και θα διανύουμε στο μέλλον δεν είναι και η πιο ευνοϊκή, ειδικά για εμάς τους φοιτητές που σε λίγα χρόνια θα έρθουμε αντιμέτωποι με την αγορά εργασίας. Ο καθένας από εμάς έχει όνειρα και στόχους και αν δεν έχει, κάποια στιγμή θα αποκτήσει, όμως κατά πόσο το πανεπιστήμιο και η κοινωνία μας προσφέρουν ερεθίσματα και κίνητρα να αναπτύξουμε ιδέες και να ονειρευτούμε κάτι καλύτερο, όχι μόνο για εμάς τους ίδιους αλλά και για τον κόσμο;

Η νοοτροπία που επικρατεί και έχει περαστεί και σε εμάς είναι πως μπαίνοντας στο πανεπιστήμιο προτεραιότητα και σκοπός μας θα πρέπει να είναι να περνάμε τα μαθήματα ώστε να πάρουμε πτυχίο. Όμως πραγματικός στόχος του πανεπιστημίου θα έπρεπε να είναι μόνο το να μεταδίδει γνώσεις ή παράλληλα να προσφέρει στους φοιτητές τα εφόδια και τα κίνητρα να αναπτύσσουν σκέψεις πέρα από τους δωρεάν προσφερόμενους τόμους; Η απάντηση είναι προφανής. Ο συνδυασμός των παραπάνω δύο θα δημιουργούσε το τέλειο πανεπιστήμιο και μελλοντικά θα οδηγούσε σε εξέλιξη της κοινωνίας γενικότερα αφού θα καλλιεργούσε άτομα πλήρως συνειδητοποιημένα.

Ως γνωστών, δυστυχώς, δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από τους γύρο μας και ειδικά αυτή τη στιγμή. Τον τελευταίο καιρό πολλοί φοιτητές έχουν κινητοποιηθεί και προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα διάφορες ιδέες τους χωρίς να σκέφτονται τις δυσκολίες και την απάθεια που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Αυτό ακριβώς είναι το κλειδί και η μεγάλη τους ευκαιρία να αλλάξουν κάποια πράγματα στην κοινωνία. Έτσι, ο μόνος τρόπος για να αλλάξουμε αυτά που μας δυσαρεστούν και για τα οποία παραπονιόμαστε συνέχεια, είτε για τα πανεπιστήμια είτε για τις παροχές του κράτους, είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε εμείς οι ίδιοι λύσεις και όλοι μαζί να οργανωθούμε κάνοντας μικρά βήματα για αλλαγές, ακόμα και αν φαίνονται ασήμαντα σε κάποιους.

Μην περιμένεις λοιπόν το πανεπιστήμιο να σου προσφέρει τα ιδανικά ερεθίσματα που θα ήθελες .Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δείξεις εσύ στο πανεπιστήμιο ότι ενδιαφέρεσαι για κάτι διαφορετικό και κάτι καλύτερο. Κάνε πράξη λοιπόν τις σκέψεις σου, πρότεινε ιδέες για αλλαγές σε θέματα που σε ενοχλούν, χωρίς να φοβάσαι την απόρριψη. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γύρω σου μόνο αν επιχειρήσεις εσύ να τα αλλάξεις! 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Είναι στο χέρι σου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format