Ανάποδα


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Δημοσιογράφος δεν είμαι και οι πιθανότητες του να γίνω κάποια στιγμή στο μέλλον τείνουν στο μηδέν. Ξέρω όμως το εξής: η λογική σειρά της δημοσίευσης άρθρου είναι η συγγραφή του κειμένου και ΜΕΤΑ η επιλογή της φωτογραφίας ή των φωτογραφιών που θα το συνοδεύει. Σήμερα τα πράγματα δε συνέβησαν έτσι. Για να είμαι ειλικρινής δε σκόπευα καν να γράψω, αλλά είδα μία εικόνα και άλλαξα γνώμη. Οι σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν ένιωσα ότι έπρεπε να εκφραστούν, οπότε κάθισα στο laptop μου και άρχισα να πληκτρολογώ. Κοινώς όλα ανάποδα.

Σύμφωνα με ένα κινέζικο ρητό, μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Αυτό το ρητό δεν ορίζει εξαιρέσεις, οπότε μη με πάρετε για τρελή βλέποντας τη φωτογραφία για την οποία μιλάω. Ναι αυτή είναι, η από πάνω. Αυτή με τις μπογιές.

Διάφορες σκέψεις άρχισαν να σκάνε στο κεφάλι μου το δευτερόλεπτο που την είδα, δικαίως το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «pop corning». Θυμήθηκα τη στιγμή που κατάλαβα ότι δεν είμαι καλή στο να ζωγραφίζω, χρόνια πίσω, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της παιδείας μου ήταν να απεικονίσω τη ζωή γύρω μου σε μία κόλλα Α4. Θυμήθηκα τη μετακόμιση της οικογένειάς μου και την αγωνιώδη μου προσπάθεια να διαλέξω χρώμα για τους τοίχους του δωματίου μου. Θυμήθηκα την καθηγήτρια των καλλιτεχνικών μου στο γυμνάσιο που στο πρώτο μάθημα που μας έκανε είπε «…Και από το τίποτα μπορούν να γεννηθούν τα πάντα». Άλλωστε οι τοίχοι μου βάφτηκαν μπεζ και το μπλε είναι το αγαπημένο μου χρώμα.

Έτσι δεν είναι η ζωή μας; Ένας καινός, κενός καμβάς έτοιμος να γεμίσει χρώμα. Ξεχνάμε όμως ότι ο καμβάς αυτός είναι δικός μας, εμείς τον γεμίζουμε, εμείς του δίνουμε μορφή. Τελειώνει το σχολείο, ξεκινάμε σχολή, ίσως δουλεύουμε κιόλας και καταλήγουμε να γινόμαστε εξωτερικοί παρατηρητές της δικής μας πραγματικότητας. Δημιούργησε εσύ τις ευκαιρίες σου, ερωτεύσου, διάβασε βιβλία, ανακάλυψε τα μυστικά της πόλης σου, ΖΗΣΕ τέλος πάντων.

Διάλεξε χρώματα, πινέλα έχεις. Φτιάξε τον πιο όμορφο πίνακα που φαντάστηκες ποτέ. Θα είναι δικός σου. Με άλλα λόγια, ήρθε η στιγμή να σταματήσει να σε «πηγαίνει» η ζωή, εσύ είσαι ο οδηγός της. Λίγο ανάποδα δε στα μάθανε;

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format