Οι καλύτεροι προορισμοί για Erasmus


Το πρόγραμμα Erasmus είναι μια εποχή εξερεύνησης και διεύρυνσης των οριζόντων σου, όπου πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου να εκτεθεί  σε νέους πολιτισμούς και να κάνει φίλους από διαφορετικές κουλτούρες και τρόπο ζωής. Η ζωή στο εξωτερικό μπορεί να έχει πολλή διασκέδαση και εμπειρίες που δεν θα ξεχάσεις ποτέ, αλλά ταυτόχρονα είναι μια πρόκληση, που θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς  και να γίνεις πολίτης του κόσμου.

Η πιο δύσκολη απόφαση βέβαια, όταν πρόκειται για Erasmus είναι να αποφασίσεις σε ποια πόλη θέλεις να ζήσεις αυτή την περιπέτεια. Με πάνω από 100 πόλεις  σε όλο τον κόσμο για να επιλέξεις, υπάρχει ένας προορισμός για κάθε γούστο.

Βερολίνο

159380-2-58b820-large-1426244920

Αν είσαι λάτρης της τέχνης και του πολιτισμού τότε το Βερολίνο είναι ο ιδανικός προορισμός για σένα λόγω των 175 μουσείων, των 600 γκαλερί και των τριών όπερων που διαθέτει.  Μέσα από την αναταραχή του περασμένου αιώνα, η πρωτεύουσα έχει αναδειχθεί ως ένα μοναδικό και εναλλακτικό καταφύγιο της τέχνης και του πολιτισμού.

Το Βερολίνο εκτός όμως από την έντονη πολιτιστική ομορφιά του, είναι γνωστό και για την υψηλή ποιότητα ζωής και τον  νεαρά ηλικιακά διεθνή πληθυσμό του.  Οι διαφορετικές περιοχές η καθεμιά με το δικό της στοιχείο, συνθέτουν  μία ποικιλόμορφη πόλη από εικόνες και πρόσωπα.

Το κόστος ζωής στο Βερολίνο είναι μετρίου επιπέδου. Στα περισσότερα είδη, π.χ., προϊόντα  σε σούπερ μάρκετ και φαγητό, είναι πιο χαμηλό από την Ελλάδα. Η εύρεση σπιτιού χρειάζεται βέβαια λίγο ψάξιμο και υπομονή. Εκτός από το να νοικιάσεις επιπλωμένο ή, στις περισσότερες περιπτώσεις, μη επιπλωμένο διαμέρισμα, μπορείς να νοικιάσεις δωμάτιο σε ένα σπίτι με συγκατοίκους (WG=Wohngemeinschaft), που είναι αρκετά διαδεδομένη και σχετικά φτηνή λύση. Επίσης, υπάρχουν μερικές εστίες που διαθέτουν φτηνά δωμάτια με ευέλικτα ενοικιαστήρια συμβόλαια.

Μέσα σε ένα περιβάλλον όπου η κουλτούρα της φοιτητικής κοινότητας υποστηρίζεται ενεργά και ενθαρρύνεται από το δήμο, το Βερολίνο είναι γνωστό σχεδόν όσο καμία άλλη πόλη για την φοιτητική του ζωή. Είτε σου αρέσουν τα χαλαρά στέκια και οι πολιτισμικές αναζητήσεις είτε ο  χορός και τα πάρτη μέχρι αργά το βράδυ  σε μερικά από τα πιο διάσημα κλαμπ του κόσμου, ένα πράγμα είναι σίγουρο.  Ποτέ δεν θα βαρεθείς στο Βερολίνο.

Μαδρίτη

159385-3 (1)-bd26f0-original-1426247129

Με την Βαρκελώνη να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός  Erasmus τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι συχνά παραβλέπουν  το παρελθόν και τα καλά της ισπανικής πρωτεύουσας.  Αν και ελαφρώς μικρότερη από ό, τι ο μικρός αδερφός της,  η Καταλονία, η  Μαδρίτη συμπυκνώνει  μια κοσμοπολίτικη  μητρόπολη με την πεμπτουσία της  ισπανικής κουλτούρας.

Με γεμάτους ανθρώπους δρόμους μέχρι αργά το βράδυ, τα καλοκαίρια που διαρκούν από το Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο και τα ατελείωτα μπαρ, κλαμπ, μουσεία, εστιατόρια και καφετέριες, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς καλύτερο μέρος  για να κάνεις κάποιος το Erasmus του. Η ισπανική πρωτεύουσα καλωσορίζει περίπου επτά εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και ο αριθμός αυτός αυξάνεται όσο αυξάνεται η γοητεία της. Είναι μια μεγάλη σύγχρονη πόλη, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά ‘παλιά’ αξιοθέατα, ιδιαίτερα στην παλιά πόλη.

Αυτή η ποικιλία, που βρίσκεται σε μια μαγευτική πόλη της οποίας η βιομηχανία δεν  επικεντρώνεται μόνο γύρω από τον τουρισμό, θα σου δώσει να καταλάβεις του τι είναι η Ισπανία, χωρίς να χάσεις τα προνόμια της κοσμοπολίτικης φοιτητικής ζωής.

 

Λισαβόνα

159382-4-9c00d2-large-1426244927

Μια από τις πιο φθηνές πρωτεύουσες,  σε όλη την Ευρώπη,  και πόλος έλξης για χιλιάδες φοιτητές από όλον τον κόσμο η  Λισαβόνα αποτελεί τον ιδανικό Erasmus προορισμό για το κλίμα, την φιλοξενία, το φοιτητικό περιβάλλον, το φαγητό και την έντονη νυχτερινή της  ζωή.

Η πορτογαλική πρωτεύουσα είναι γοητευτική, έχει πολλά αξιοθέατα και αρκετά χαμηλές τιμές. Απλωμένη σε μια σειρά από λόφους, έχει φιλόξενους και φιλικούς κατοίκους, γραφικά δρομάκια, όμορφες τοποθεσίες και καλό φαγητό.Η μετακίνηση είναι πανεύκολη και μπορείς να γνωρίσεις τον πόλη μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και πολύ μεγάλη ποικιλία από πολλά και διαφορετικά μέρη  για να εξερευνήσεις και να μην βαρεθείς ποτέ.

Είτε κάνεις μια βόλτα κατά μήκος των πολύχρωμων και gothic δρόμων με τα κίτρινα τελεφερίκ, είτε απολαύσεις τα πανέμορφα εστιατόρια που ευθυγραμμίζονται με την παραλία είτε αφήσεις τον εαυτό σου να χαθεί στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα της νύχτας, με ποτό, φαγητό και χορό μέχρι το πρωί ένα ένα ειναι σίγουρο. Μια πόλη τόσο όμορφη όπως είναι οι άνθρωποι της, η Λισαβόνα θα σε γοητεύσει και θα σε κάνει να μην θέλεις να φύγεις ποτέ!

 

Κωνσταντινούπολη

159379-1-56722c-large-1426244916

Ο συνδυασμός   ιστορίας  και νεωτερικότητας δημιουργεί στην τούρκικη πρωτεύουσα  μια ταυτότητα που είναι μοναδική σε σχέση με σχεδόν οποιαδήποτε άλλη πόλη.  Ένα πραγματικό χωνευτήρι, από την αντίθεση των παλαιών εναντίον των νέων δίνει στην Κωνσταντινούπολη τόσες πολλές διαφορετικές όψεις που δεν θα σταματήσεις να  εκπλήσσεσαι  μέχρι να φύγεις.

Το μέσο κόστος διαβίωσης για έναν φοιτητή ανέρχεται στα 400-500 ευρώ και  σε γενικές γραμμές τα ενοίκια είναι παραπλήσια ή λίγο πιο φθηνά από την Ελλάδα, ενώ supermarket, φαγητό και διασκέδαση είναι επίσης πιο φθηνά. Νόστιμα τοπικά φαγητά, εξαιρετικά πανεπιστήμια, κλαμπ και μπαρ διάσπαρτα μεσα στην πόλη, η Κωνσταντινούπολη έχει τα πάντα ένας φοιτητής  θα μπορούσε να ζητήσει από το Erasmus του.

Ναι, η Κωνσταντινούπολη μπορεί να είναι λίγο χαοτική αλλά όταν διαισθάνεσαι τον παλλόμενο ρυθμό μιας πόλης που υποβάλλεται σε συνεχή αλλαγή πίστεψε με θα αξίζει τον κόπο.

Άμστερνταμ

159383-5-0e9efc-large-1426244928

Η πόλη που γέννησε  τόσα πολλά τραγούδια, όσα τα κανάλια κατά μήκος των κτιρίων του, η σύγχρονη κοσμική αίσθηση σε συνδυασμό με την ιστορική ομορφιά που έχει εμπνεύσει καλλιτέχνες, μουσικούς και συγγραφείς από όλο τον κόσμο είναι στοιχεία που συνθέτουν ένα ιδανικό προορισμό για να κάνεις το Erasmus σου.

Το Άμστερνταμ είναι μια απολύτως εκσυγχρονισμένη, οργανωμένη, τακτοποιημένη, και καθαρή πόλη. Αυτό το νιώθεις από την πρώτη στιγμή και κάνει πράγματι την πόλη ευχάριστη. Παράλληλα όμως, είναι εξαιρετικά πολυπολιτισμική, ανεκτική, και ανοιχτή. Άψογα διατηρημένα κτίρια που διατηρούν την παλιά τους αύρα, τακτοποιημένα κανάλια, γέφυρες και ψιλόλιγνοι Ολλανδοί που ποδηλατούν πάνω κατω ασταμάτητα δείχνοντας υγιείς, λες και είναι βγαλμένοι από διαφήμιση.

Όταν δεν θα είσαι στο πανεπιστήμιο, μπορείς να περάσεις τον χρόνο σου κάνοντας ποδήλατο μέσα από το λαβύρινθο των καναλιών, πίνοντας μπύρες σε πλωτά bar και θαυμάζοντας τα μουσεία ή τα αμέτρητα κλαμπ γύρω από την πόλη.

Με τους ξένους φοιτητές  να συρρέουν στην πόλη καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, η ζωή δεν θα είναι ποτέ βαρετή και με μια σύντομη διαδρομή με το τρένο  μπορείς να εξερευνήσεις και τις άλλες πόλεις της Ολλανδίας, της Γερμανίας ή του Ηνωμένου Βασιλείου. Η σταθερή θέση της  μεταξύ των  πιο ζωντανών πόλεων του κόσμου είναι απόδειξη για την ποιότητα ζωής που σε περιμένει εκεί.

Είτε πρόκειται για τον έντονο ρυθμό της Κωνσταντινούπολης ή τα ονειρικά  κανάλια του Άμστερνταμ, οι δυνατότητες για το Erasmus σου είναι ατελείωτες.  Με λίγη έρευνα εκ των προτέρων, θα βρείς σίγουρα την πόλη που ταιριάζει στις ανάγκες σου.  Τοποθετώντας τον εαυτό σου σε ένα νέο περιβάλλον, θα διαπιστώσεις ότι δεν έχεις να μάθεις μόνο για την πόλη που θα επιλέξεις, αλλά και για  τον εαυτό σου.

Δές ακόμα στο mystudentpass.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Οι καλύτεροι προορισμοί για Erasmus

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format