ConnectID: Μια ελληνική εφαρμογή μας προσφέρει δικτύωση με οργάνωση


Νομίζω πως είναι αδιαμφισβήτητο, ζούμε σε μια κοινωνία που τρέχει και επιταχύνει ασταμάτητα προς κάθε κατεύθυνση με τα μάτια της κλειστά. Μια κοινωνία με τεχνολογικά άλματα και με ψηφιακά διαμάντια που προκαλούν συχνά πυκνά πανδαιμόνιο έκστασης και καταναλωτισμού. Όσο για ελεύθερο χρόνο; Με το σταγονόμετρο. Οι περισσότεροι βέβαια θα αρκεστούν στο να βάλουν την καινοτομία στο ειδώλιο. Δεν ξέρω άμα υπάρχει επίσημος χαρακτηρισμός για αυτού του είδους τους ανθρώπους, όμως το σίγουρο είναι ότι δεν περνάνε απαρατήρητοι. «Μα δεν βλέπεις τι γίνεται γύρω μας; Κινητά, υπολογιστές, facebook, twitter, εφαρμογές, ηλεκτρονικές επαφές, ένα ψηφιακό χάος, που χρόνος να ηρεμήσεις;» Και η φρενίτιδα της κλασσικής φοβίας περί του οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από την λέξη τεχνολογία, καλά κρατεί.

Ναι, ναι, Πρόκειται για εκείνους τους χαρακτηριστικούς τύπους που όταν τους ενημερώνεις ότι «Κι όμως φίλε μου, η τεχνολογική καινοτομία μπορεί να σου κάνει την ζωή πιο εύκολη χωρίς να στην καταστρέψει», τότε πρέπει να του υπενθυμίσεις ότι έχει το στόμα του ανοιχτό και ότι η γη είναι ακόμη κάτω από τα πόδια του. Ίσως να έχετε περάσει και εσείς οι ίδιοι από το στάδιο αυτό της τεχνολογικής αποστροφής. Και δεν το κρύβω (ήχος αποκαλυπτηρίων) , μέχρι πρότινος άνηκα και εγώ σε αυτή τη κατηγορία. Και τότε μέσα σε ένα mood που αναπαρίσταται παρακάτω έμαθα για την εφαρμογή του ConnectiD,

«Πρόκειται για μια εφαρμογή που θα σου λύσει τα χέρια»

«Ναι πως, ξέρω, τα έχω ξανακούσει»

«Ναι εε..μπορείς να έχεις όλες τις επαφές σου από όλες τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης τακτοποιημένες, και να ενημερώνονται διαρκώς αυτόματα, με ένδειξη ακόμη και της ζώνης ώρας της κάθε επαφής»

«Εεε…ΟΚ» (ύφος δεκάχρονου και ήχος τιτιβίσματος σπουργιτιών.)

Και επειδή το connectiD μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Και επειδή όταν εμένα κάτι μου τραβάει το ενδιαφέρον απλά ψάχνομαι και ψάχνομαι ξανά και ξανά, ε λοιπόν έψαξα. Και άξιζε τον κόπο. Μπορεί να είσαι ο μανιώδης workaholic που τρέχει από meeting σε meeting με ένα κάρο επαγγελματικές επαφές και κάρτες ή πάλι μπορείς να είσαι ο κλασσικός, κοινωνικός-γουστάρω εξόδους-τύπος που διασκεδάζει με διαφορετικό πρόσωπο κάθε ώρα. Ε λοιπόν με το connect-iD μπορείς να είσαι και τα δύο χωρίς να μπερδεύεις τις επαφές σου. Απλά επιλέγεις ποιο από τα δύο (επαγγελματικό-κοινωνικό) προφίλ θέλεις να προωθείς και που. Γιατί το να μοιράζεις πληροφορίες απρόσεχτα από εδώ και από εκεί την στιγμή που τα λαγωνικά του ηλεκτρονικού εγκλήματος καραδοκούν δεν είναι και το καλύτερο. Άλλωστε το διαδίκτυο δεν ήταν ποτέ αφελής ουτοπία. Μια ιδέα από αυτήν και μπλέκεις πριν καν το πάρεις πρέφα.

Ά είναι και κάτι ακόμα. Από το να αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι επαγγελματικές κάρτες, απλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το airdrop και να δώσεις τα στοιχεία σου στο άψε σβήσε. Πολύ εύκολο για να ναι αληθινό ε?

Ναι ξέρω, άντε να τρέχεις πίσω από τον κάθε γνωστό σου με εκείνο το κλαψιάρικο ενοχλητικό ύφος πρήζοντας τον να εγκαταστήσει την εφαρμογή. Εεε βασικά…Όχι! Με το connectiD δεν είναι απαραίτητο να έχει και ο άλλος την εφαρμογή για να μπορώ να την χρησιμοποιήσω και εγώ ή να μοιραστώ πράγματα μαζί του. Πως γίνεται αυτό; Δεν ξέρω τι να σας απαντήσω, απλά με ξεπερνά.

Καινοτομία και ποιότητα ζωής μαζί λοιπόν. Δωρεάν, με ένα κλικ!

Γράφει ο Γιώργος Ψωμιάδης


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

ConnectID: Μια ελληνική εφαρμογή μας προσφέρει δικτύωση με οργάνωση

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format