Επεισοδιακή για άλλη μια φορά η πρεμιέρα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία


Ακυρώθηκε εχτές για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία στο χώρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, όπου η REN μια ομάδα νέων επρόκειτο να προτείνει αλλαγές και να προβάλλει την ανάγκη δόμησης ενός νέου εκπαιδευτικού μοντέλου. Την πρώτη φορά (12/1/2016) η προγραμματισμένη δημόσια συζήτηση για την Παιδεία είχε ακυρωθεί, καθώς η ένταση που προκλήθηκε κατά την έναρξή της, δεν επέτρεψε την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η ομάδα REN – Reform Education Now, είναι μια ομάδα νέων ατόμων που επιχειρεί να  προτείνει αλλαγές, προβάλλοντας την αναγκαιότητα για τη  δόμηση ενός καινούριου εκπαιδευτικού συστήματος. Κατάργηση των ΤΕΙ και του μαθήματος των θρησκευτικών, υποβάθμιση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών και καινούριο σύστημα διορισμών για τους εκπαιδευτικούς, είναι μερικά από τα θέματα που προτείνει η ομάδα  για την αναμόρφωση της Παιδείας, ενώ στην πρόταση της χαρακτηρίζει τα ΤΕΙ ως «υβρίδια» προτείνοντας την αναμόρφωση πολλών από αυτά σε Επαγγελματικές Σχολές.

«Εμείς τους δώσαμε το λόγο να τοποθετηθούν, αλλά φαίνεται ότι ήρθαν αποφασισμένοι να ματαιώσουν την εκδήλωση. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τον συνεχίσουμε», είχε δηλώσει μετά την πρώτη ακύρωση της συζήτησης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντώνης Λιάκος, πρόεδρος της επιτροπής εθνικού και κοινωνικού διαλόγου.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφτηκε και εχτές το βράδυ καθώς εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για τον “προσχηματικό” διάλογο που επιχειρείται να πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας παρεμπόδισαν και πάλι την διεξαγωγή της συζήτησης.

Το συντονιστικό αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών τονίζει ότι σκοπός της παρέμβασής του ήταν:

«να σπάσει το κλίμα αποδοχής και νομιμοποίησης που επιδιώκει να καλλιεργήσει το υπουργείο Παιδείας την ίδια ώρα που η αγωνία χιλιάδων ανέργων συναδέλφων μας αντιμετωπίζεται ως πρόσφορο έδαφος για κάλπικες υποσχέσεις μόνιμων διορισμών, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώνεται αναστολή των προσλήψεων στο δημόσιο για όλο το 2016»

dialogos

Απο την άλλη μεριά η Δήλωση απο το Υπουργείο Παιδείας

Ολιγομελείς ομάδες που πρόσκεινται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, μετέτρεψαν εαυτούς σε ομάδες … κρούσης, «πετυχαίνοντας» να ματαιώσουν και τη σημερινή συζήτηση που είχε διοργανώσει η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου.

Ο διάλογος απειλεί κατεστημένα συμφέροντα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οι αυτόκλητοι «επαναστάτες» που εμποδίζουν βίαια τη διεξαγωγή του, εξυπηρετούν αυτά ακριβώς τα συμφέροντα και ταυτίζονται με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις, τα συστημικά ΜΜΕ και τα «κίτρινα» παιδιά τους τα οποία  αναλαμβάνουν τη «βρώμικη δουλειά», επιχειρώντας να ματαιώσουν  τη μεγάλη δημοκρατική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Δεν θα τους περάσει! Ο διάλογος για την παιδεία θα διεξαχθεί, ανοίγοντας όλα τα μικρόφωνα σ’ αυτούς που νοιάζονται για το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά του, θα καταλήξει σε πορίσματα και σύντομα θα αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες για την αναγέννηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Ο Υπουργός Παιδείας  Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, προσερχόμενος στη Βουλή απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου :

«Με αυθαίρετο και αυταρχικό τρόπο, μικρές ομάδες παρεμπόδισαν, για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα, την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού διαλόγου για την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Ποιούς εξυπηρετούν; Θα επιμείνουμε. Είναι δημοκρατική αξίωση. Ο διάλογος θα συνεχιστεί στη Βουλή, στα σχολεία, στις γειτονιές. Θα γίνει με τη συμμετοχή τω εκπαιδευτικών, των νέων, με ενεργό το ενδιαφέρον της κοινωνίας. Τα πολιτικά κόμματα δεν πρέπει να εμπλέξουν την εκπαίδευση στην πολιτική αντιπαράθεση. Η συνεννόηση για την Παιδεία είναι αναγκαία.»

Δες ακόμα στο mystudentpass.gr την:


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Επεισοδιακή για άλλη μια φορά η πρεμιέρα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format