Κρύο καιρός για.. σχέσεις;


Τα Χριστούγεννα έφτασαν! Σχεδόν μας χτυπούν την πόρτα! Τι γίνετε όμως στις σχέσεις μας; Σχέσεις με την οικογένεια, τους φίλους, τους δικούς μας ανθρώπους, έναν άστεγο στο κέντρο της πόλης, τον ψιλικατζή της γειτονιάς. Επηρεάζονται από την χριστουγεννιάτικη μας διάθεση; Οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα εξισορροπούν τα συναισθήματά μας η το χριστουγεννιάτικο πνεύμα μας σπρώχνει σε ακραίες αντιδράσεις;
Αναλογίσου πόσες σχέσεις έχεις κάνει αυτή τη χρονιά. Πόσοι άνθρωποι ήρθαν στην ζωή σου και την άλλαξαν , πόσοι έφυγαν μακριά σου και όμως εξακολουθούν να γεμίζουν χαρά τις μέρες σου, πόσοι σε οδήγησαν σε νέα μονοπάτια που δεν περίμενες ότι θα περνούσες τόσο νωρίς. Πόσοι έκαναν τον κύκλο τους χωρίς να έχουν κάτι άλλο να σ προσφέρουν και πόσοι επιτέλους σταμάτησαν να σ χαλούν τα σχέδια!
Οικογένεια :
Γκρινιάζεις , μεγάλωσες, τα ξέρεις όλα, τσακώνεσαι. <<Δεν ξέρεις εσύ, δεν είμαι πια μωρό , δε θα μου πεις τι να κάνω>>. Οι κλασσικοί λόγοι που τσακώνεσαι με τους ανθρώπους που θα σε αγαπούν και θα σε στηρίζουν όσο χαμηλά και να φτάσεις, όσο ανάποδα και να στα φέρει η τύχη. Αυτά τα Χριστούγεννα <<κλέψε>> 2 μέρες και κατέβα στο χωριό να τους δεις. Να περάσετε γιορτές όπως τότε που ήσουν παιδάκι. Μην ξεχνάς, δε θα ζούμε για πάντα, του χρόνου τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά.
Φίλοι :
Δώρισε τους όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές, γλέντια μέχρι το πρωί και ραντεβού σε σπίτια να παίξετε τα επιτραπέζια που δεν παίξατε όλη τη χρονιά. Τα αγοραστά δώρα στις μέρες που διανύουμε δεν έχουν τόση αξία. Διασκεδάστε, ξεφαντώστε και ετοιμαστείτε, προβλέπετε βαρύς χειμώνας με δύσκολη εξεταστική για τους φοιτητές! Εξάλλου οι αναμνήσεις είναι αυτές που μένουν!
Άνθρωποι που μας έχουν ανάγκη : 
Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις μόνος σου να αλλάξεις όλον τον κόσμο, δέξου ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως μόνος σου η και μαζί με φίλους είναι να βοηθήσεις κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη. Μην δίνεις χρήματα σε κάθε ζητιάνο που κλαίει με κροκοδείλια δάκρυα στον ηλεκτρικό, κατέβα για μισή ώρα στο κέντρο και παρατήρησε. Σίγουρα το μάτι σου θα πέσει σε κάποιον που θα πεινάει, δυστυχώς αυτή είναι τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στη χώρα, αγόρασε του το σημερινό φαγητό η φτιάξε του κάτι από το σπίτι. Δώσε του κουβέρτες και ρούχα , πίστεψέ με,τα χρειάζεται περισσότερο από τα λεφτά με τέτοιο κρύο.
Καταλήγουμε λοιπόν τα Χριστούγεννα να κάνουμε πράγματα απλά,καθημερινά,που μας ευχαριστούν με τον δικό τους μοναδικό μικρό τρόπο. Θέλω να τονίσω ότι καλά είναι τα Χριστούγεννα , αλλά γιατί να πρέπει να είναι Χριστούγεννα για να πρέπει να συμπεριφερθούμε λίγο ανθρώπινα; Μήπως η καθημερινότητα μας έχει <<καταπιεί>> λίγο; Μήπως όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις και χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος; Χωρίς να είναι Χριστούγεννα,ας πούμε;
Σκέψου το!

Δείτε επίσης: Χειμωνιάτικες Αποδράσεις

Βροχερές μέρες παράνοιας: Τα ευτράπελα της βροχής!

Ιστορίες του Πρώτου Βαγονιού #28: «Νταήδες»

γράφει η Τούντα Κωνσταντίνα

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
dina

Κρύο καιρός για.. σχέσεις;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format