«Σπιτική» ακτινοβολία : 6 οικιακές συσκευές για να προσέξεις!



Λατρεύουμε τις smartphone συσκευές μας και μας αρέσει να αγοράζουμε ότι νέο κυκλοφορεί! Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ πόσο safe είναι τα gadjets για την υγεία σου; Πίστεψέ με το κινητό σου, το i-pad, ακόμα και το tablet ή η τηλεόρασή σου εκπέμπουν ακτινοβολία η οποία συσσωρεύεται στο σώμα σου, προκαλώντας προβλήματα χωρίς να το καταλάβεις.

 1) Χρησιμοποίησε τις συσκευές σου με μέτρο και όπου πραγματικά χρειάζεται. Το να “κολλάς” πάνω σου το laptop όταν δουλεύεις ή το tablet όταν χαζεύεις ένα video δεν σε βοηθάει περισσότερο στην διαδικασία!

2) Όσο γραφικό και αν ακουστεί πρέπει να το τηρήσεις. Πάρε ένα hands free ή έστω κάποιο bluetooth για το κινητό σου. Κυκλοφορούν τόσα μοδάτα αξεσουάρ στην αγορά που σίγουρα θα βρεις το ιδανικό για το style σου! Θυμήσου, το κινητό εκπέμπει 365 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο!

3) Είσαι στο αυτοκίνητο, χτυπάει το κινητό και εσύ έχεις ξεχάσει το bluetooth στο γραφείο, το κινητό σου ότι μοντέλο και να είναι λειτουργεί σίγουρα με μεγάφωνο. Μην ταλαιπωρείς το κεφαλάκι σου και με ακτινοβολία πέρα από την κίνηση.

4) Γυρνάς σπίτι και απεγνωσμένα ο οργανισμός σου ζητάει φαγητό! Βγάζεις το φαγητό απο το ψηγείο και το τοποθετείς στον microwave. Αυτά τα λεπτά αναμονής άφησέ τον να δουλεύει μόνος του και κάνε κάτι σε κάποιον άλλο χώρο του σπιτιού. Ενημερωτικά, ο φούρνος μικροκυμάτων εκπέμπει διπλάσια ακτινοβολία από το όριο.

5) Αγαπημένο μου router, δεν σε υπολογίζω στις οικιακές μου συσκευές (κακώς) αλλά μου χαρίζεις το πολύτιμο μου ίντερνετ. Μπορεί να έχεις μικρότερη ακτινοβολία από το κινητό αλλά δεν παύεις να ξεπερνάς 3 φορές το επιτρεπόμενο όριο και να μου την δίνεις απλόχερα όλη μέρα! Απενεργοποιήστε το κατα τη διάρκεια της νύχτας και της ώρες που λείπετε από το σπίτι σας και η μείωση δε θα είναι μόνο στην ακτινοβολία αλλά και στους λογαριασμούς σας!

6) Τελευταίο άφησα το σταθερό τηλέφωνο.Όλοι έχουμε “φάει” το παραμυθάκι της μαμάς : “Μη μιλάς τόσες ώρες στο κινητό, κάλεσε από το σταθερό”.Και το σταθερό τηλέφωνο αγαπητή μου μανούλα έχει ακτινοβολία, σαφώς λιγότερη από το κινητό, αλλά έχει!Προς εκπλήξεως μας όμως να σας πω ότι περισσότερη ακτινοβολία έχει η βάση του, παρά το ακουστικό,γιαυτό καλό θα ήταν κ αυτό πέρα από εμάς να “κοιμάται” ήσυχο τα βράδια μακριά από την πρίζα!

Δείτε επίσης:

Εξεταστική is coming……..

«Οι 10 εντολές του γυμναστηρίου»

Ιστορίες του Πρώτου Βαγονιού #27: «Ανοιχτό Παράθυρο»

επιμέλεια Τούντα Κωνσταντίνα

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
dina

«Σπιτική» ακτινοβολία : 6 οικιακές συσκευές για να προσέξεις!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format