Αξιοποίησε δημιουργικά τη φοιτητική σου ζωή!


Όταν ακούς «φοιτητική ζωή» τι σου έρχεται πρώτο στο μυαλό;

Σίγουρα η καλή ζωή, οι πολλές γνωριμίες, το άφθονο αλκοόλ, τα ατέλειωτα ξενύχτια… Τελειώνεις το σχολείο και περιμένεις πώς και πώς να φύγεις απ’ το πατρικό σου για να πας να ξεκινήσεις αυτή την τρελή ζωή, που όλοι περιγράφουν με τόσο ενθουσιασμό! Και φεύγεις, και πας στη μεγαλούπολη και περνάνε τα χρόνια και φτάνεις στο τελευταίο έτος της σχολής…

Δείτε επίσης: Facebook: Τι κάνουμε την τόση κοινωνικότητα έξω από αυτό;

Είναι η ώρα που χτυπάει το υπαρξιακό σου καμπανάκι! «Τόσα χρόνια τι έκανα;», σκέφτεσαι.. Ήρθε η ώρα να κάνεις τον προσωπικό σου απολογισμό! Είναι η στιγμή που περνάει η ζωή σου μπροστά απ΄ τα μάτια σου σαν ταινία του σινεμά! Και εσύ βρίσκεσαι να χρωστάς είκοσι μαθήματα και από εμπειρίες ζωής να έχεις μόνο τις ατέλειωτες κραιπάλες που έχεις κάνει μέχρι τώρα! Εντάξει, μην αγχώνεσαι, χαλάρωσε! Είμαι εγώ εδώ, τελειόφοιτε καλοπερασάκια, να σου πω όλα αυτά που μπορείς να κάνεις για να αναπληρώσεις το χαμένο χρόνο της φοιτητικής σου ζωής και να αρχίσεις να την αξιοποιείς θετικά!

Βέβαια δεν απευθύνομαι μόνο σ’ εσένα, αλλά και στους πρωτοετείς φοιτητές, που ήταν, ίσως, λίγο περισσότερο tumblr_inline_myypnwG9tV1rzqoeeψαγμένοι και συνειδητοποιημένοι. Πώς θα μπορούσες, λοιπόν, να αξιοποιήσεις αυτήν τη δημιουργική περίοδο της ζωής σου εποικοδομητικά; Οι τρόποι είναι πολλοί! Κατ’ αρχάς, μπορείς να δοκιμάσεις τον εθελοντισμό! Υπάρχουν τόσες πολλές οργανώσεις, στις μέρες μας , στις οποίες μπορείς να γίνεις εθελοντής. Απ’ το να βοηθάς άτομα με ειδικές ανάγκες να διευκολύνουν τη ζωή τους, μέχρι να συμμετέχεις στη διοργάνωση εκδηλώσεων! Το φάσμα είναι τόσο ευρύ που καλύπτει όλα τα γούστα και τις ανάγκες. Μέσα απ’ τον εθελοντισμό, μαθαίνεις ποιες είναι οι πραγματικές αξίες της ζωής, ανακαλύπτεις πτυχές του εαυτού σου που δεν γνώριζες ότι υπάρχουν, νιώθεις χρήσιμο και ενεργό μέλος της κοινωνίας. Με άλλα λόγια, γίνεσαι ένας καλύτερος άνθρωπος.

Πέρα απ’ τον εθελοντισμό, ένας φοιτητής μπορεί να αξιοποιήσει το χρόνο του θετικά λαμβάνοντας μέρος σε σεμινάρια και εκδηλώσεις που σχετίζονται με τις σπουδές του. Έτσι, αποκτά μία πιο στενή επαφή με το αντικείμενο που σπουδάζει και έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει σημαντικά άτομα του χώρου και να δικτυωθεί. Ας προσθέσω εδώ, πως η συμμετοχή σε τέτοια γεγονότα δίνει μεγάλη αξία στο βιογραφικό! Την ίδια μεγάλη αξία δίνει και μία επαγγελματική προϋπηρεσία! Εφόσον βλέπεις πως προλαβαίνεις εκτός απ’ τη σχολή να απασχοληθείς και σε κάποια δουλειά, κάντο! Αυτό, όχι μόνο θα σου αποφέρει χρήμα και κάποια οικονομική ανεξαρτησία, αλλά θα μπορέσεις να αποκτήσεις μία μικρή επαφή με τον εργασιακό χώρο και τις συνθήκες που επικρατούν εκεί!

Έτσι, τελειώνοντας τις σπουδές σου, θα αποτελείς έναν πιο ανταγωνιστικό και ισχυρό υποψήφιο για μία θέση εργασίας σε σύγκριση με τους υπολοίπους. Αυτά είχα να σου πω για το πώς να αξιοποιήσεις δημιουργικά τη φοιτητική σου ζωή! Η επιλογή είναι σε σένα: πάρτι ή δημιουργία; Εγώ ,πάντως, επιλέγω και τα δύο! Καλή τύχη!

Γράφει η Ειρήνη Κυπριώτη, μέλος Yourule

Δείτε επίσης:


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Αξιοποίησε δημιουργικά τη φοιτητική σου ζωή!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format