Άκυρη η εκλογή του Πρύτανη του ΕΜΠ Γ. Γκόλια


Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την με αρ. 2948/2015 απόφαση έκρινε άκυρη την εκλογή του Πρύτανη  του ΕΜΠ Γ. Γκόλια,  μετά από αίτηση της καθηγήτριας κ. Α. Μοροπούλου.

Η εκλογή  ακυρώνεται λόγω μη πρόσκλησης στη συνεδρίαση του ΣΙ του τότε Αντιπρύτανη ΕΜΠ μετά από δήλωση κωλύματος του τότε Πρύτανη να παραστεί σε αυτή .

Καθήκοντα Πρύτανη μέχρι την εκλογή νέου Πρύτανη θα ασκεί ο Αναπληρωτής Πρύτανη καθηγητής  Δ. Παπαντώνης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΣΤΟ ΕΜΠ

Αγαπητά μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας,

Σήμερα μου ανακοινώθηκε ότι δημοσιεύτηκε η με αρ. 2948/2015 απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία μετά από αίτηση της καθηγήτριας κ. Α. Μοροπούλου ακυρώνεται για τυπικούς λόγους η εκλογή Πρύτανη λόγω μη πρόσκλησης στη συνεδρίαση του ΣΙ του τότε Αντιπρύτανη ΕΜΠ μετά από δήλωση κωλύματος του τότε Πρύτανη να παραστεί σε αυτή (ακυρώνονται οι αποφάσεις του Σ.Ι. για εκλογή Πρύτανη καθώς και η αντίστοιχη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων).

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, την οποία σέβομαι απόλυτα, σταματώ από σήμερα να ασκώ τα καθήκοντα του Πρύτανη , που μου εμπιστεύτηκε με ξεκάθαρη πλειοψηφία το εκλογικό σώμα. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία τα καθήκοντα αυτά μέχρι την εκλογή νέου Πρύτανη θα ασκεί ο Αναπληρωτής Πρύτανη καθηγητής κ. Δ. Παπαντώνης.

Κατά την διάρκεια της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ κατ’ επανάληψη μαζί σας και να επιβεβαιώσω για μια ακόμη φορά το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει σήμερα το ΕΜΠ σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις βαθμίδες. Με την συμπαράσταση και βοήθεια όλων σας προσπαθήσαμε και πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε, μαζί με τους συνεργάτες μου, να αποκαταστήσουμε την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος μετά τις αλλεπάλληλες διοικητικές περιπέτειες στις οποίες το έβαλαν άστοχες επιλογές της Πολιτείας, και ταυτόχρονα να αναβαθμίσουμε το κύρος του υπερασπιζόμενοι αταλάντευτα τον δημόσιο χαρακτήρα του και την κοινωνική του προσφορά.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους σας θερμά για την συνεργασία που είχαμε τον χρόνο που πέρασε και την εμπιστοσύνη με την οποία αγκαλιάσατε την παρούσα Πρυτανεία και το έργο της.

Για να γίνει όμως πραγματικότητα το όραμά μας για ένα Πολυτεχνείο με υψηλής στάθμης σπουδές, με ενισχυμένες ερευνητικές δραστηριότητες, με έντονη κοινωνική συμβολή, με συνολικά αναδιοργανωμένη διοικητική και ακαδημαϊκή λειτουργία και αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά και προς πολλές κατευθύνσεις.

Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τους συνεργάτες μου πριν από ένα χρόνο θέτοντας αυτούς τους φιλόδοξους στόχους δεν σταματά εδώ. Σε κάθε περίπτωση και από οποιαδήποτε θέση, θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στην επίτευξή τους έχοντας πάντα σαν γνώμονα, το συμφέρον του Ιδρύματος και το καλό αυτών που σπουδάζουν και εργάζονται σ’ αυτό.

ΠΗΓΗ : www.esos.gr | Το διαβάσαμε ΕΔΩ


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Άκυρη η εκλογή του Πρύτανη του ΕΜΠ Γ. Γκόλια

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format