LPS Handmade: Η τέχνη της χειροποιήτης ξυλορακέτας στα μέτρα σου!


Η LPS Handmade Rackets πρόκειται για μια μικρή επιχείρηση που δημιουργεί χειροποιήτες ρακέτες, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις του πελάτη. Το MyStudentpass μίλησε με την ομάδα της LPS και μας αποκάλυψαν την διαδικασία κατασκευής των προϊόντων της, τον χρόνο που χρειάστηκε για την τελειοποίηση του έργου τους, αλλά και μικρές συμβουλές για όλους τους επίδοξους ρακετίστες εκεί έξω!

Αρχικά, η επιχείρησή σας δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των επίπλων κουζίνας. Πότε και για ποιους λόγους λάβατε την απόφαση σαν ομάδα να κάνετε την αρχή στο χώρο της ξυλορακέτας;

Η επιχείρησή μας δραστηριοποιείται  (απ΄τον πάτερα μου) εδώ και αρκετά χρόνια (περίπου απ το 1984) στην κατασκευή επίπλων κουζίνας καθώς και σε διάφορων ειδών ξύλινων κατασκευών. Η σκέψη για την κατασκευή μιας ξυλορακετας για προσωπικής χρήση υπήρξε πριν μερικά χρόνια αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν κατάφερα να ασχοληθώ.

Όλα ξεκίνησαν θα λέγαμε τυχαία περίπου πριν 2 χρόνια. Παίζαμε με την παρέα μου καθημερινά ρακέτες στην παραλία αλλά δεν ήμασταν ικανοποιημένοι με αυτές που κρατούσαμε στα χέρια μας. Έτσι είχα τους φίλους μου να μου λένε “Κάτσε φτιάξε μία ρακέτα να έχουμε να παίζουμε.”. Τις γνώσεις για τον τρόπο κατασκευής της είχα, καθώς και ότι αφορά το ξύλο απ΄την εμπειρία μου τόσα χρόνια. Λέω θα καθίσω να φτιάξω την δική μου ρακέτα, όπως και έγινε. Το αποτέλεσμά απ΄την πρώτη κιόλας ρακέτα ήταν ικανοποιητικό. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησαν να μου ζητούν φίλοι και γνωστοί να φτιάξω και για αυτούς. Άρχισε να διαδίδεται και πήρα την απόφασή να ασχοληθώ με την κατασκευή της ξυλορακέτας. 10382550_517159538384907_272617969109608711_o

Πόσο χρόνο, κόπο και έρευνα χρειάστηκε για να μάθετε και να τελειοποιήσετε το έργο σας;

Μου πήρε αρκετό χρόνο να τελειοποίησω το έργο μου. Αυτά τα 2 χρόνια, έχω αφιερώσει ατελείωτες ώρες μελέτης για τον ιδανικό τρόπο κατασκευής (σωστό ζύγισμα, βάρος, αντικραδασμική ιδιότητά, καλή ανάκρουση), δοκιμών και εργασίας ακόμα και την χειμερινή περίοδο για καταφέρω αυτό το αποτέλεσμ. Έκανα πολλά πειράματά και προσωπικές δοκιμές για να καταλήξω κάπου. Στόχος μου ήταν να ακούσω από πολύ έμπειρους παίχτες του αθλήματος ότι αυτή η ρακέτα είναι ιδανική, όπως και το κατάφερα. Για μένα, έχω μεταβεί πλέον στην τρίτη γενιά κατασκευής. Και το ψάξιμο δεν σταμάτα βέβαια. Προσπαθώ συνεχώς να εξελίσσομαι.

Η LPS Handmade δημιουργεί τα δικά της μοντέλα ρακετών, αλλά και υλοποιεί σχέδια ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών. Ποιο είναι το στοιχείο που κάνει τα προϊόντα σας μοναδικά;

Η LPS Ηandmade δημιουργεί τα δικά της μοντέλα ρακέτων που χωρίζονται σε 2 κατηγορίες xp και xp comfort – με 6 διαφορετικές χειρολαβές για όλα τα γούστα – και διαφέρουν μεταξύ τους στο πάχος και συνάμα στις αντικραδασμικες ιδιότητες που είναι ένα από τα βασικότερα πράγματά στην ρακέτα.

Η LPS ρακέτα μπορεί να γίνει μοναδική για τον καθένα για 2 λόγους: Ο ένας είναι ότι μπορούμε να κάνουμε με τον πυρογράφο κάποιο ελέυθερο, μη τυποποιημένο σχέδιο επιλογής του πελάτη πάνω στην ρακέτα που την κάνει αυτόματα μοναδική για αυτόν, καθώς δεν θα έχει κανείς κάτι αντίστοιχο. Ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος για εμένα είναι ότι μπορούμε να προσαρμόσουμε την χειρολαβή ακριβώς στο χέρι του καθενός, όπως τον βολεύει, για το καλύτερό κράτημα τής ρακέτας που είναι το πάν.

Περιγράψτε μας με λίγα λόγια την διαδικασία κατασκευής που ακολουθείτε.

Η διαδικασία της κατασκευής είναι πολύπλοκη. Η ρακέτα είναι πρεσαριστή και αποτελείται από 3 στρώματα: Το κύριο είναι το μεσαίο που είναι από μασίφ ξύλο (κυρίως λεύκας) και το επάνω και κάτω μέρος που είναι από κόντρα πλακέ 3 χιλιοστών.

Όλα αρχίζουν από μεγάλα μαδέρια μασίφ ξύλου που σχίζονται σε επιθυμητά πάχη και φάρδη. Υστέρα, ενώνονται κομμάτι κομμάτι, σε συνδιάσμο με αλλά σύνθετα υλικά, για την κατασκευή του εσωτερικού σκελετού με ιδανικό ζύγισμα. Μετά χρησιμοποιώντας ειδικές κόλλες τα ενώνουμε μαζί με τα φύλλα κόντρα πλακέ για 1 μέρα. Την επομένη, δίνουμε σχήμα στην ρακέτα κόβοντας την στο σχέδιό που επιθυμούμε. Μία, μία προσεκτικά. Ακολουθεί το πρεσάρισμα του χερουλιού και τελειώνουμε με ένα καλό τρίψιμο.

11268363_10206722406361826_746694819_o

Από πόσα και ποια μέλη αποτελείται η ομάδα σας της LPS Handmade;

Είμαστε μία μικρή τοπική επιχείρησή – όχι μία μεγάλη βιομηχανία μαζικής παραγωγής – που κατασκευάζουμε λίγες, μοναδικές ρακέτες με πολύ μεράκι και αγάπη, μία προς μία στο χέρι και αποτελούμαστε από 2 άτομα, πατέρας και γιος.

Η ομάδα της LPS Handmade ξέρει να παίζει ρακέτες; Κι αν ναι, ποια συμβουλή θα δίνατε στους ρακετίστες εκεί έξω;

Η ομάδα της LPS Handmade παίζει συστηματικά ρακέτα χειμώνα – καλοκαίρι. Άλλωστε, η αγάπη μας για το άθλημα μας οδήγησε στην κατασκευή της.

Η συμβουλή που θα δίναμε στον κόσμο είναι να ξεκινήσει αυτό το άθλημα, διότι είναι πολύ ψυχαγωγικό και χαλαρωτικό, ενώ ταυτόχρονα εκτονώνει ,προσφέροντάς ώρες ξεγνοιασιάς, καθώς και είναι μία πολύ καλη γυμναστική για όλο το σώμα, χάνοντας πάνω από 1000 θερμίδες σε ένα πολύ έντονο παιχνίδι.

Και για τους ρακετίστες 2 πράγματα: Πάντα ένα καλό ζέσταμα πριν το δυνατό παιχνίδι για την αποφυγή ανεπιθύμητων τραυματισμών και να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν σέβοντας πάντα τους γύρω τους. Παίζοντας σε μέρη της παραλίας που δεν θα ενοχλούν και δεν θα τους ενοχλεί κανείς.

Ευχαριστούμε την ομάδα της LPS Handmade για την συνέντευξη που μας παραχώρησαν. Επισκέψου την σελίδα της LPS Handmade στο Facebook εδώ: LPS χειροποίητες ξυλορακέτες

Η παραλία σε περιμένει! Πάρε την πετσέτα σου, το αντηλιακό σου και φυσικά την ρακέτα σου και ζήσε ένα όμορφο καλοκαίρι!

Συνέντευξη από την Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

2
2 points

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

LPS Handmade: Η τέχνη της χειροποιήτης ξυλορακέτας στα μέτρα σου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format