Η εξεταστική πλησιάζει…βρες το χαμένο κουράγιο σου!


Ε-ε-ε-έρχεται! Η εξεταστική είναι ένα επίκαιρο θέμα που απασχολεί όλους τους φοιτητές, καθώς σε λίγες μέρες ξεκινάει. Όλοι είναι αγχωμένοι και σαν δεν έλειπε αυτό, κάνει και φοβερή ζέστη! Άντε τώρα να κάτσεις να διαβάσεις…Δεν το σκέφτεσαι καν και θες να πας για μπάνιο με την παρέα σου. Οι περισσότεροι, όμως ενδίδουν, αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Υπάρχουν τρόποι για να βρεις όρεξη να διαβάσεις, στην φάση της καλοκαιρινής περιόδου. Το μόνο θέμα είναι να κάτσεις να στρωθείς και να διαβάσεις, όσο αντέχεις. Σκέψου μόνο ότι δεν θες να χρωστάς τον Σεπτέμβρη και να έχεις άσχημο βαθμό πτυχίου. Γιατί όπως και να το κάνεις όλοι παίρνουμε το λεγόμενο πτυχίο, όπως και να έχει. Για τον λόγο αυτό σου έχω ετοιμάσει έναν οδηγό διαβάσματος, προκειμένου να διαβάσεις και να έχεις καλούς βαθμούς.

  1. Αν έχεις κλιματιστικό, τότε κλείσε τις κουρτίνες, άνοιξε το και στρώσου στο διάβασμα.

  2. Προσπάθησε όσο μπορείς να έχεις ένα πρόγραμμα με τις εξόδους και το διάβασμα σου. Και φρόντισε να το τήρείς!

  3. Σκέψου πως η έξοδο χρειάζεται χρήματα και προετοιμασία, ενώ το διάβασμα στο σπίτι μόνο όρεξη και υπομονή.

  4. Ευκαιρία είναι να μαζευτείς και λίγο σπίτι. Να νιώσεις λίγο θαλπωρή, να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις από τις πολλές εξόδους.

  5. Η εξεταστική διαρκεί είκοσι μέρες , δεν θα πάθεις και τίποτα για τόσο λίγο χρονικό διάστημα.

    tumblr_n04mmdJGV21qkwmmio1_500

  6. Σκέψου το θέμα του ανταγωνισμού. Να υποθέσω θέλεις πολύ να έχεις έναν καλύτερο βαθμό στο πτυχίο σου, για την περίπτωση που θελήσεις να κάνεις ένα μεταπτυχιακό. Εκεί, δέχονται έναν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, που φυσικά μεταξύ τους υπάρχει ο ανταγωνισμός, καθώς όλοι θέλουν να έχουν μια θέση. Το οποίο καθορίζεται από τους βαθμούς και την πτυχιακή σου.

  7. Πάρε την αγαπημένη σου γεύση παγωτού και βγες έξω στο μπαλκόνι και ξεκίνα το διάβασμα. Πίστεψε με μετά από ένα γλυκάκι, όλοι έχουμε όρεξη για διάβασμα.

  8. Αν είσαι σωστός επαγγελματίας, φυσικά και θα ακολουθήσεις το διάβασμα από την έξοδο.

  9. Να μην υποτιμάς τον εαυτό σου. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει δεν μπορώ, μόνο δεν θέλω. Στο χέρι σου είναι να το κάνεις και να έχεις πολλά πλεονεκτήματα από αυτό.

Τέλος, ελπίζω και εύχομαι να σε βοήθησα, όσο μπορούσα. Ξέρω τι είναι , καθώς το έχω περάσει και εγώ αυτό το στάδιο. Μην ψαρώνεις, όλοι ξέρουμε ότι έχεις αντοχές γι’αυτό μην εγκαταλείπεις τους επαγγελματικούς σου στόχους.

Γράφει η Χρύσα Μποφίλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0
1 share

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Η εξεταστική πλησιάζει…βρες το χαμένο κουράγιο σου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format