Συνέντευξη: Μάθε όλες τις λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό GetCruiseINN


Ο επιχειρηματικός διαγωνισμός GetCruiseINN πρόκειται για την κατάλληλη ευκαιρία να αναπτύξεις την επιχειρηματική σου ιδέα με τη βοήθεια και τις συμβουλές σημαντικών ειδικών και όλα αυτά πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο! Το MyStudentpass.gr μίλησε με τον Σταύρο Τσομπανίδη, μέλος της ομάδας StartupBus – Greece, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας περισσότερες λεπτομέρειες για τον καινοτόμο διαγωνισμό:

Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από τον σχεδιασμό και την οργάνωση του διαγωνισμού GetCruiseINN;

Η αρχική ιδέα ξεκίνησε με το Startup Bus, που διεξάγη στην Ελλάδα για πρώτη φορά πέρυσι. Φέτος, το Start up Bus Greece σε συνεργασία με το ThinkBiz ήθελαν να το εξελίξουν ένα βήμα παραπέρα. Έτσι αποφασίσαμε το γενικό concept να παραμείνει ίδιο, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά ο επιχειρηματικός διαγωνισμός θα γίνει εν πλω και θα έχει ως θεματική το τομέα του Τουρισμού, την ευρύτερη Αναβάθμιση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αλλά και τη Κοινωνική επιχειρηματικότητα. 10460911_745570898857331_2298804344717474896_o

Ποιοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό;

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν φοιτητές ηλικίας 18-24 ετών που είτε έχουν, είτε δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη επιχειρηματική ιδέα πάνω στο τουρισμό και με background σε κάποιον από τους ακόλουθους τομείς: διοίκηση επιχειρήσεων, τουρισμό, πληροφορική, μάρκετινγκ, και γραφιστική.

Πείτε μας λίγα λόγια για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Το κρουαζιερόπλοιο της Celestyal Cruises θα αναχωρήσει 1η Ιουνίου από το λιμάνι του Πειραιά, κατευθυνόμενο σε 6 συγκεκριμένους προορισμούς: Μύκονο, Σαντορίνη, Πάτμο, Κρήτη, Ρόδο και Κουσάντασι. Σε πρώτη φάση θα γίνει μια αρχική γνωριμία μεταξύ των διοργανωτών-Startup Bus Greece & ThinkBiz-και των συμμετοχόντων και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το match-making των ομάδων με βάση τις υπάρχουσες ιδέες. Καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ιδέες τους μέσα από εποικοδομητικά εργαστήρια και mentoring τόσο πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, όσο και στις διάφορες στάσεις-προορισμούς του ταξιδιού. Στο τέλος, η κάθε ομάδα θα “pitchάρει” την ιδέα της, και ο καλύτερος θα κερδίσει!

Από ποιες επιχειρήσεις προέρχονται τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης για το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού; Βάσει ποιων κριτηρίων θα κριθούν οι νικητές;

H επιτροπή αξιολόγησης απαρτίζεται από στελέχη καταξιωμένων επιχειρήσεων καθώς και από άτομα που εκπροσωπούν τους υποστηρικτές μας, Impact Hub και ACEin. Η κάθε επιχειρηματική ιδέα θα αξιολογηθεί με βάση τα έξης κριτήρια: σε τι βαθμό εξελίσσει το τομέα του τουρισμού ή πόσο αποτελεσματικά επιλύει κάποιο πρόβλημα του, κατά πόσο είναι καινοτόμα αλλά και εφικτή και τέλος, πόσο ικανή είναι να αποφέρει κέρδη και να χαρακτηριστεί βιώσιμη.

Τι έπαθλα μπορούν να διεκδικήσουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν;

Το πιο σημαντικό δώρο που θα δοθεί στη νικήτρια ομάδα είναι η δυνατότητα υλοποίησης της ιδέας της. Συγκεκριμένα, το Impact Hub και το ACEin θα της παρέχουν το χώρο και τις υποδομές που χρειάζεται για χρονικό διάστημα 3 μηνών. Ωστόσο δεν είναι μόνο η παροχή πόρων, αλλά και η ευκαιρία για επιπλέον δικτύωση και πιθανές συνεργασίες.

Ποιος είναι ο στόχος διεξαγωγής του διαγωνισμού GetCruiseINN;

Μέσω του Get CruiseINN θέλουμε να προωθήσουμε την δημιουργικότητα, τη καινοτομία, τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και τη διάχυση γνώσης. Επιθυμούμε αυτός ο διαγωνισμός να προσφέρει αξία στους συμμετέχοντες και να είναι ο προπομπός υλοποίησης των πιο σημαντικών επιχειρηματικών ιδεών πάνω στο Τουρισμό, ένας τομέας που αναμφισβήτητα αποτελεί βασική πηγή εσόδων για την Ελλάδα.

banner

Ευχαριστούμε πολύ τον Σταύρο Τσομπανίδη για την συνέντευξη που μας παραχώρησε. Για το αναλυτικό πρόγραμμα του διαγωνισμού και την αίτηση συμμετοχής, πάτησε εδώ!  Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες!

 

Συνέντευξη από την Έφη Γκαραβέλα

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Συνέντευξη: Μάθε όλες τις λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό GetCruiseINN

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format