Μια εφαρμογή για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης στους νέους!


Σχεδόν κάθε εβδομάδα όλο και κάποια νέα έρευνα δημοσιεύεται για το πόσο βλαβερά και εθιστικά είναι τα smartphones για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Παρόλα αυτά, βρέθηκε τρόπος να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία αυτή για την βελτίωση της ψυχικής υγείας, έτσι για να έρχονται σε ισορροπία τα πράγματα.

Μια ομάδα καθηγητών και τελειόφοιτων φοιτητών του Rutgers University βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας μιας εφαρμογής, η οποία θα μπορεί να καταγράφει και να αξιολογήσει τα συναισθήματα των εφήβων, προκειμένου οι χρήστες του να συνειδητοποιήσουν αν χρειάζονται τη βοήθεια ειδικού για κάποιο σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Η εφαρμογή αυτή, η οποία είναι γνωστή και ως Crowd ++, θα χρησιμοποιεί ορισμένες μεθόδους μετρήσεων για την καταγραφή των συναισθημάτων των χρηστών που είναι οι εξής:

  • Τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και την ψυχική δραστηριότητα μέσα από το μικρόφωνο της συσκευής.
  • Τα μηνύματα και τις κλήσεις, οι οποίες θα καταγράφονται.
  • Τις προσωπικές σημειώσεις στο “ημερολόγιο” του application που θα κάνει ο χρήστης περί συναισθημάτων.

Όπως δήλωσε και ένας επαγγελματίας ψυχολόγος της ομάδας δημιουργίας του Crowd++ στην εφημερίδα του πανεπιστημίου “Ο καθένας από εμάς έχει συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Αυτό που ψάχνουμε εμείς, όμως, είναι παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Και μέσα από την εφαρμογή αυτή, θα μπορέσουμε να μελετήσουμε τα συναισθήματα αυτά σε καθημερινή βάση, τα οποία θα ρίξουν φως στο αν ο χρήστης έχει ανάγκη βοήθειας ενός ειδικού.” large

Οι δημιουργοί του application, όμως, δεν αποσκοπούν μόνο στην πρόληψη των συναισθηματικών ασθενειών, αλλά και στην στήριξη των νέων, αλλά και στην αντιμετώπιση αυτών. Επίσης, μέσα στους στόχους τους είναι και η δημιουργία ενός digital coach για να φέρουν την εφαρμογή σε ένα πιο προωπικοό επίπεδο.

Ίσως και αυτή η ιδέα να μην είναι και τόσο κακή, τελικά. Πόσοι νέοι σήμερα δεν έχουν το κουράγιο να μιλήσουν στους φίλους τους, στην οικογένεια ή ακόμα και σε κάποιον ειδικό; Ίσως, το Crowd ++ να είναι το κλειδί και η αφορμή στην ελέυθερη και χωρίς ντροπή έκφραση των συναισθημάτων των νέων ατόμων.

Επιμέλεια: Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Μια εφαρμογή για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης στους νέους!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format