Τι παροχές προσφέρει το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ στους φοιτητές;


Το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ., γνωστό και ως ΤΕΙ Πειραιά, είναι ένας τίτλος που καθιερώθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2014-15. Λειτουργεί σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης, αλλά ταυτόχρονα και σε αποκεντρωμένο, καθώς κάθε Σχολή και Τμήμα διαθέτει και τη δική του Διοίκηση.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΡΑ

banner

Στο ίδρυμα προσφέρονται ακαδημαϊκά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, μέσα από τις ακόλουθες σχολές και τμήματα:

Α. Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών:

– Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.

– Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.

– Τμήμα Κλωστοϋφαντουργών Μηχανικών Τ.Ε.

– Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε.

– Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε.

– Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.

– Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. και κατεύθυνση προχωρημένου εξαμήνου: Δομοστατικοί Μηχανικοί Τ.Ε.

Β. Σχολή Διοικήσης και Οικονομίας:

– Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και εισαγωγικές κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: α) Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, β) Διοίκηση Επιχειρήσεων, με κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου: β.α) Διοίκηση Επιχειρήσεων, β.β) Μάρκετινγκ.

– Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Ταυτόχρονα, το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. παρέχει και αρκετές υπηρεσίες, εκτός από τις εκπαιδευτικές, στους φοιτητές που σπουδάζουν σε αυτό, οι οποίες παρουσιάζονται παρακάτω:

ΣΙΤΙΣΗ:

Στους φοιτητές του ιδρύματος προσφέρεται δωρεάν σίτιση, η οποία καλύπτει τους δικαιούχους μέχρι το ΙΒ΄εξάμηνο σπουδών τους.

Το εστιατόριο της σίτισης λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 30 Ιουλίου κάθε ακαδημαϊκού έτους, πλην των ημερών των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Οι φοιτητές οφείλουν για την παροχή της δωρεάν σίτισης να εκδόσουν κάρτα σίτισης, την αίτηση της οποίας μπορούν να βρούν ΕΔΩ.

Δεν δικαιούνται σίτισης οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, έχουν υπερβεί το ΙΒ εξάμηνο σπουδών, έχουν αναστείλει τις σπουδές τους, προέρχονται από κατατακτήριες εξετάσεις προκειμένου να αποκτήσουν δεύτερο πτυχίο. Για να μάθεις ποιοι είναι οι δικαιούχοι, πάτησε εδώ.

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ:

Η λειτουργία του Τμήματος Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του ιδρύματος έχει σκοπό την παροχή υγιειονικής φροντίδας στους σπουδαστές του ιδρύματος. Πιο συγκεκριμένα, ακολοθούν κάποιες από τις αρμοδιότητές του:

  • παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς λειτουργεί Ιατρείο στο χώρο της σχολής.
  • έκδοση και τον έλεγχο βιβλιαρίων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που εκδίδει στους δικαιούχους, εφόσον έχουν σαν κύριο φορέα ασφάλισης το ίδιο το ίδρυμα.
  • άσκηση υγειονομικού ελέγχου στο κυλικείο και στο εστιατόριο της σχολής.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ:

Το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. διαθέτει και το κτήριο της Βιβλιοθήκης, στο οποίο στεγάζονται επίσης και η αίθουσα του αναγνωστηρίου και η αίθουσα υπολογιστών.

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει μια μεγάλη συλλογή ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών βιβλίων και περιοδικών.

Επίσης, μέσα από την αίθουσα υπολογιστών παρέχεται στους δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ η αίθουσα του αναγνωστηρίου προσφέρει τον κατάλληλο χώρο και ατμόσφαιρα για μελέτη, εκπόνηση εργασιών κ.α.

Για να μάθεις περισσότερα για τις υπηρεσίες που παρέχει η Βιβλιοθήκη, επισκέψου την επίσημη ιστοσελίδα της: lib.teipir.gr

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ:

Η εφαρμογή Γραμματειών πρόκειται για μια ηλεκτρονική υπηρεσία, μέσα από την οποία οι σπουδαστές του ιδρύματος έχουν τη δυνατότητα να μάθουν άμεσα και γρήγορα πληροφορίες για τις σπουδές τους, αλλά και να κάνουν αίτηση για την παροχή διαφόρων δικαιολογητικών και πιστοποιητικών που μπορεί να χρειαστούν.

Επισκέψου την ηλεκτρονική αυτή υπηρεσία στο link που ακολουθεί: secr.teipir.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:

Το Γραφείο αυτό, είναι υπέυθυνο για την διαχείρηση του προγράμματος κινητικότητας Erasmus, την προσφορά στήριξης, βοήθειας και ενημέρωσης στους ενδιαφερόμενους φοιτητές που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό, αλλά και την υποδοχή των ξένων φοιτητών που έρχονται στο ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. από τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα Erasmus και τις υπηρεσίες του Γραφείου στην επίσημη ιστοσελίδα που ακολουθεί: teipiruofficegr.blogspot.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ:

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. έχει ως σκοπό λειτουργίας την υποστήριξη, παροχή πληροφοριών και ευκαιριών απασχόλησης σε όλους τους φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με προτεραιότητα, φυσικά, στους φοιτητές τους ιδρύματος.

Μάθε όλες τις λεπτομέρειες για τη βοήθεια που προσφέρει το Γραφείο Διασύνδεσης, μέσα από την ιστοσελίδα που διαθέτει: gdias.teipir.gr

ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ:

Η Δ.Α.ΣΤΑ δημιουργήθηκε και συνεργάζεται με το Γραφέιο Διασύνδεσης και Πρακτικής Άσκησης προκειμένου να παρέχεται η κατάλληλη ενημέρωση στους σπουδαστές του ιδρύματος για την αγορά εργασίας, την οργάνωση των σπουδών τους, αλλά και να τους συμβουλεύει για πάσης φύσεως θέμα που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας δημιουργήθηκε με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και ενημέρωσης των φοιτητών πάνω στην Επιχειρηματικότα. Η ΜΚΕ συνεργάζεται με το Γραφείο Διασύνδεσης και τη Δ.Α.ΣΤΑ του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. προκειμένου να παραχθεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα προγραμμάτων για τους φοιτητές.

Μάθε περισσότερα για τη Μονάδα στην επίσημη ιστοσελίδα: www.teipir.gr/mke

 

Γράφει η Έφη Γκαραβέλα, βασισμένο σε πληροφορίες από το www.teipir.gr

Για να είσαι και εσύ στον κόσμο του φοιτητή πάτα ΕΔΩ

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τι παροχές προσφέρει το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ στους φοιτητές;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format