Πώς να πουλήσεις τον εαυτό σου στην αγορά του σήμερα.


Σήμερα παίρνω χαρτί και στυλό…η μάλλον πληκτρολόγιο και γράφω ως φοιτήτρια.

Ως φοιτήτρια Μάρκετινγκ λοιπόν,δουλειά μου είναι ή μάλλον θα είναι να ‘πλασάρω’ κάτι απλό σαν κάτι εξωπραγματικό αναδυκνύοντας κάθε πτυχή του και βρίσκοντας αυτό το κάτι μοναδικό που θα το ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στην αγορά.
Κάτι το οποίο οι καταναλωτές θα βρούν τον εαυτό τους και αυτό που έψαχναν συνειδητά ή ασυνείδητα.

Αφού μπορώ να το κάνω αυτό με κάτι άψυχο γιατί να μην μπορώ να το κάνω και εμένα.
Με εμένα που με ξέρω σαφώς θα μπορώ να το κάνω τέλεια.
Έχοντας παρευρεθεί πρόσφατα σε ημερίδα του ΤΕΙ Αθήνας και του Συλλόγου Μάρκετινγκ με θέμα ‘Πουλόντας τον εαυτό μου στην αγορά του σήμερα’ επιβεβαίωσα τις αρχικές μου σκέψεις και μπήκα στο ΄τρυπάκι’ να ψάξω και άλλα και κατέληξα σε κάποια πολύ σημαντικά και βασικά τιπς.

Αυτά είναι:

1.Η εμφάνιση σου μιλάει περισσότερο από εσένα.
Αυτό σημαίνει πώς πρέπει να είστε άκρως περιποιημένοι δίνοντας έμφαση στις λεπτομέρειες διότι με αυτό το τρόπο δείχνετε το πόσο σχολαστικοί είστε. Άλλωστε η πρώτη εντύπωση μετράει σημαντικά.

2. Φέρσου φυσιολογικά.
Αυτό πάλι σημαίνει να μην είσαι αγχώδης και δεν ξέρεις τι λες. Ιδανικότερο είναι να είσαι χαλαρός το οποίο είναι δείγμα αυτοπεποίθησης και αυτογνωσίας. Ξέρεις ποιος είσαι,είσαι μοναδικός και διαφορετικός από τους άλλους,έχεις δυνατότητες που μάλλον κάποιοι άλλοι δεν έχουν άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεσαι για τίποτα. Βέβαια και λίγο μετριόφρων να είσαι δεν βλάπτει ποτέ.

3.Εσύ και ‘Εσύ’
Το τι πραγματικά είσαι δεν αφορά κανέναν απολύτως . Οι επιχειρήσεις ψάχνουν άτομα τα οποία είναι καλοί σε αυτό που κάνουν και όχι στην καθημερινότητα τους.Κανέναν μας δεν αφορά τι κάνουν οι συνεργάτες μας έξω από τη δουλειά,ο χώρος εργασίας δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα και εσύ του ‘έξω’ δεν έχεις καμία σχέση με το ‘εσύ’ της επιχείρησης.Αυτό σημαίνει ότι προσπαθείς να γίνεις όσο πιο καλός και ιδανικός μπορείς.

4. Άφησε το στίγμα σου.
Δώσε στους γύρο σου αυτό το κάτι μοναδικό και ιδανικό που έχεις ώστε να σε θυμούνται ευχάριστα.
Εγώ ας πούμε μιλάω ασταμάτητα και είμαι ενθουσιώδης,είναι αυτό που με χαρακτηρίζει και όταν λείπω γίνεται αισθητό στους αγαπημένους μου συνεργάτες (σλουρπ).

5.Be a unicorn.
Οι άνθρωποι πάνε να πουλήσουν πράγματα με κλασσικό τρόπο και αυτό είναι τόσο βαρετό.
Έχουμε περάσει  σε μια άλλη εποχή οπού οι καταναλωτές είναι πλέον υποψιασμένοι για τα πάντα. Τα αφεντικά και οι επιχειρήσεις λοιπόν ψάχνουν αυτά τα σούπερ άτομα.
Προσοχή, η αγορά έχει γίνει  πολύ ανταγωνιστική και ο καθένας πρέπει να είναι εφοδιασμένος με όσο το δυνατόν περισσότερα πλεονεκτήματα.
Φέρσου σαν αυτό που θέλεις να γίνεις.

Θα μπορούσα να πω και άλλα αλλά σας τα έχω για άλλη φορά.

 

Γράφει: Βλαντή Κατερίνα.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
kate

Πώς να πουλήσεις τον εαυτό σου στην αγορά του σήμερα.

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format