Τι παροχές προσφέρει το Πάντειο Πανεπιστήμιο στους φοιτητές; | Part 1


Το Πάντειο Πανεπιστήμιο πρόκειται για ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, το οποίο εξειδικεύεται και καλύπτει μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του το σύνολο των Κοινωνικών Επιστημών και των Επιστημών του Ανθρώπου.

Ιδρυτές του πανεπιστημίου υπήρξαν ο κύπριος Γεώργιος Σ. Φραγκούδης, ο οποίος σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι, αλλά και ο Αλέξανδρος Ι. Πάντος, ο οποίος σπούδασε και αυτός, επίσης, Νομικά στην Αθήνα και Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι.

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο προσφέρει ακαδημαϊκή εκπαίδευση μέσα από τις παρακάτω σχολές και τμήματα

  • Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης
    Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης
    Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης
  • Σχολή Πολιτικών Επιστημών
    Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής
    Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας
  • Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας
    Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας
    Τμήμα Κοινωνιολογίας
    Τμήμα Ψυχολογίας
  • Σχολή Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού
    Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών
    Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στα προγράμματα σπουδών της κάθε σχολής, πατήστε εδώ.

Το πανεπιστήμιο προσφέρει, επιπλεόν, έναν σημαντικό αριθμό υπηρεσιών στους σπουδαστές του, οι οποίες παρουσιάζονται παρακάτω:

ΣΙΤΙΣΗ:

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο παρέχει δωρεάν σίτιση σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε υποψήφιους διδάκτορες.

Το Εστιατόριο του Πανεπιστημίου, στο οποίο παρέχονται τα γεύματα, βρίσκεται στην οδό Λαγουμιτζή 15-17, ενώ για τους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες, η σίτιση παρέχεται στον τόπο διαμονής τους.

Το Εστια­τόριο λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδος, πρωί, μεσημέρι και βράδυ, εκτός από τις διακοπές των Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού.

ΣΤΕΓΑΣΗ:

Για την εξυπηρέτηση των φοιτητών στο θέμα της στέγασης, το ίδρυμα διαθέτει ιδιόκτητο ακίνητο για τη χρήση του ως Φοιτητική Εστία. Προς το παρόν, είναι εκτός λειτουργίας, καθώς αναμένεται να γίνει ανακαίνιση.

Για την προσωρινή εξυπηρέτηση των φοιτητών που έχουν ανάγκη από στέγαση, διατίθονται ενοικιαζόμενα ξενοδοχειακά δωμάτια ή τους χορηγείται επιδότηση ενοικίου.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ – ΙΑΤΡΕΙΟ:

Ένα από τα προνόμια που προσφέρει το Πάντειο Πανεπιστήμιο στους φοιτητές του είναι και αυτό της δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης. Δικαίωμα σε αυτή την υπηρεσία έχουν μόνο προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Μέσα από αυτή την παροχή, οι φοιτητές έχουν δικαίωμα επίσκεψης και νοσηλείας σε Δημόσια Νοσοκομεία και παροχή φαρμάκων, χωρίς συμμετοχή.

Για να λάβει ο φοιτητής το Φοιτητικό Βιβλιάριο Περίθαλψης, οφείλει μετά την εγγραφή του στο Τμήμα του, να δηλώσει ως φορέα ασφαλιστικής κάλυψης το Πανεπιστήμιο. Τα δικαιολο­γητικά που πρέπει να προσκομίσει, καθορίζονται από το Τμήμα Υγειονομικής Περίθαλψης, στο οποίο και πρέπει να απευθυνθεί.

Επιπλεόν, στο χώρο του Πανεπιστημίου λειτουργεί ιατρείο για την παροχή πρώτων βοηθειών σε οποιοδήποτε φοιτητή του πανεπιστημίου χρειαστεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ (ΠΑΣΟ):

Το πανεπιστήμιο χορηγεί σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ο Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Όσοι φοιτητές βρίσκονται στο δεύτερο πτυχίο χάνουν το δικαίωμα του Δελτίου.

Το Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου ισχύει για ένα ακαδημαϊκό έτος, ενώ εξασφαλίζει έκπτωση σε στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας καθώς επίσης και έκπτωση στα μουσεία και σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ:

Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης και της Υπηρεσίας Πληροφόρησης αποσκοπεί στην κάλυψη, υποστήριξη και προώθηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Παντείου Πανεπιστημίο.

Η Βιβλιοθήκη του ιδρύματος είναι ανοικτής πρόσβασης στην φοιτητική κοινότητα, αλλά και στο κοινό. Παρόλα αυτά, για να γίνεις μέλος της απαιτείται η έκδοση ειδικής κάρτας, την οποία μπορούν μόνο μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να εκδόσουν. Για την έκδοσή της ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει μια φωτογραφία, το βιβλιάριο σπουδών και συμπληρώνει μια «Αίτηση Εγγραφής Μέλους».

Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο ισόγειο του κεντρικού, νεοκλασικού κτιρίου του πανεπιστημίου και εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Βιβλιοθήκη, αλλά και τις συλλογές της, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της: www.library.panteion.gr

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ:

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο διαθέτει και πανεπιστημιακό γυμναστήριο, στο οποίο οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με μια μεγάλη γκάμα αθλημάτων και δραστηριοτήτων όπως είναι: Mini Soccer, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Sepak Takraw, Ποδόσφαιρο, Korfball, Latin χοροί, Tango Argentinο, Μοντέρνος χορός, Ελληνικοί χοροί, Πεζοπορία – Ορειβασία, Χιονοδρομίες, Rafting, Σκάκι, Μπριτζ, Sudoku, Ρακέτες, Τένις, Πινγκ Πονγκ, Aikido, Capoeira, Taekwondo, Βάρη-Ενόργανη, Στίβος, Ιππασία, Κολύμβηση,Ποδηλασία και Goalball.

Για να μάθεις ποιοι δικαιούνται να συμμετέσχουν στις παραπάνω δραστηριότητες, τους προπονητές και λειτουργούς του γυμναστηρίου, αλλά και διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις που οργανώνει το γυμναστήριο, πάτησε εδώ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:

Στο πανεπιστημίο έχει δημιουργηθεί η θεατρική ομάδα “Προσοχή…έργα!”, η οποία αποτελείται από φοιτητές του Πάντειου.

Μάθε περισσότερα για την ομάδα και προσεγγίστε τους, μέσα από τη σελίδα τους στο Facebook: “Prosoxi…Erga!”/”Προσοχή…’Εργα!”

Γράφει ηΈφη Γκαραβέλα, βασισμένο σε πληροφορίες από το www.panteion.gr

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
2
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τι παροχές προσφέρει το Πάντειο Πανεπιστήμιο στους φοιτητές; | Part 1

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format