Πανεπιστήμια εξωτερικού: Γνώρισε το Πανεπιστήμιο Κύπρου!


Το Πανεπιστήμιο της Κύπρου είναι ένα από τα τρία δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, τα οποία λειτουργούν υπό την ευθύνη του κράτους. Ιδρύθηκε το 1989, ενώ δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του το 1992.

Πρόκειται για ένα από τα πιο καταξιωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου προσφέροντας πλούσιο ερευνητικό έργο και υψηλό επίπεδο διδασκαλίας. Στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν 8 σχολές, 22 τμήματα και 11 ερευνητικές μονάδες.

Βρίσκεται στη πρωτεύουσα της Κύπρου, Λευκωσία, η οποία αποτελεί την συμπαντικότερη πόλη της χώρας, καθώς αποτελεί διοικητικό, εμπορικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό κέντρο. Επιπλέον, η Λευκωσία είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από άλλες σημαντικές πόλης της χώρας, όπως είναι η Λάρνακα και η Λεμεσσός.

Το Πανεπιστήμιο της Κύπρου προσφέρει σπουδές στους φοιτητές του μέσα από τις ακόλουθες σχολές:

Για τα προπτυχιακά προγράμματα:

  • Σχολή Ανθρωπιστικών επιστημών
  • Ιατρική Σχολή
  • Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών
  • Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής

Για τα μεταπτυχιακά προγράμματα:

  • Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης
  • Πολυτεχνική Σχολή
  • Φιλοσοφική Σχολή

Πανεπιστήμιο_Κύπρου5

Το πανεπιστήμιο διαθέτει 208 κλίνες για τη διαμονή των φοιτητών, στις οποίες μπορεί να φιλοξενηθεί ένας μικρός αριθμός ατόμων. Παρόλα αυτά, Το Γραφείο Στέγασης του ιδρύματος, εκτός από τη διαχείριση της φοιτητικής εστίας, παρέχει βοήθεια στους φοιτητές να βρουν διαμερίσματα προς ενοικίαση δίνοντάς τους έναν κατάλογο με ανακοινώσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Επίσης, στο χώρο του Πανεπιστημίου λειτουργεί εστιατόριο για την σίτιση των φοιτητών, αλλά και κυλικείο με ελεγχόμενες τιμές. Το εστιατόριο του ιδρύματος διαθέτει και δύο παραρτήματα, το ένα στο Παράρτημα Λατσιών και ένα στην Πανεπιστημιούπολη.

Τα έξοδα για τη ζωή στη πόλη της Λευκωσίας είναι διαχειρίσημα, ανάλογα τα έξοδα που έχει ο κάθε φοιτητής τη δυνατότητα να κάνει. Προφανώς, για όλους χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής στη νέα αυτόνομη ζωή, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ο φοιτητής θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται τα οικονομικά του αποτελεσματικότερα.

Studies1x

Το Πανεπιστήμιο της Κύπρου προσφέρει μια μεγάλη σειρά από υπηρεσίες για τους φοιτητές του, όπως είναι η βιβλιοθήκη, το σχολείο ελληνικής γλώσσας, το κέντρο ξένων γλωσσών, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και ψυχολογική και κοινωνική στήριξη. Με αυτόν τον τρόπο, οι φοιτητές δεν θα λαμβάνουν μόνο ποιοτική ακαδημαϊκή εκπαίδευση, αλλά και ξεχωριστούς τρόπους παιδείας και ψυχαγωγίας.

Γράφει: Έφη Γκαραβέλα

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Πανεπιστήμια εξωτερικού: Γνώρισε το Πανεπιστήμιο Κύπρου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format