ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: Τυφλός μαθητής εκ γενετής πήρε μέρος στην παρέλαση!


Συγκίνηση προκάλεσε σήμερα, στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στη Λεμεσό της Κύπρου, ο τυφλός μαθητής Ανδρέας Σολωμού.

Παρέλασε ως διμοιρίτης του Λυκείου «Αγίου Νικολάου» κερδίζοντας τα χειροκροτήματα του κόσμου και τις επευφημίες των συμμαθητών του.

Ο Ανδρέας που είναι εκ γενετής τυφλός, δήλωσε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, τίποτα δεν είναι αδύνατον, αρκεί να προσπαθήσεις. Ο άνθρωπος, είπε, έχει απεριόριστες δυνατότητες και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αρκεί να προσπαθήσει. Την προσπάθεια του εξήρε σε δηλώσεις του ο Κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης, λέγοντας πως «αυτό πραγματικά είναι ένα ισχυρό μήνυμα, γιατί ένα νεαρό παιδί το οποίο παρά το πρόβλημα αυτό, παρέλασε και έδειξε ότι όταν έχεις αποφασιστικότητα και σθένος μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα για όλους μας».

Παρελάσεις σε όλη τη Κύπρο
Στη Κύπρο επίκεντρο των εορτασμών ήταν η Λευκωσία, όπου με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, μπροστά από το οίκημα της ελληνικής πρεσβείας, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Το πρωί εψάλη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης της οποίας χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, ο οποίος είπε ότι δεν νοείται λύση του Κυπριακού που θα ακρωτηριάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιακές αξίες που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός και οι οποίες έγιναν κτήμα της Ευρώπης.

Λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο συγχαρητηρίων στην ελληνική πρεσβεία μπροστά από το οίκημα της οποίας έγινε η παρέλαση. Τον χαιρετισμό δέχθηκε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή και τον επιτετραμμένο της Ελλάδας στην Κύπρο, Παναγιώτη Αντωνάτο.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σπουδαστές ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Μέσης Εκπαίδευση, πρόσκοποι, σωματεία και οργανώσεις.

Μαθητικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν και σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: Τυφλός μαθητής εκ γενετής πήρε μέρος στην παρέλαση!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format