Κι άλλα εμπόδια για την καθαριότητα του ΕΚΠΑ


Έως σήμερα η καθαριότητα των Σχολών και Τμημάτων γίνεται με πρόχειρους διαγωνισμούς ανά Τμήμα και Σχολή και με κονδύλια που διαχειρίζονται για λειτουργικές δαπάνες τα Τμήματα και οι Σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενημερώνει η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Μέχρι σήμερα δεν έχει μάλιστα καταστεί δυνατή η υπογραφή σύμβασης για την καθαριότητα του ΕΚΠΑ, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο που διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Δαβάκη για τις «εικόνες ντροπής εξαιτίας των σκουπιδιών σε χώρους και κτίρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ουσιαστικά η απάντηση της ίδιας της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ σύμφωνα με την οποία «η τρέχουσα πρυτανική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της, την 1η.9.2014, παρέλαβε σε εκκρεμότητα μειοδοτικό διαγωνισμό για την καθαριότητα του Ιδρύματος που είχε προκηρυχθεί από τον Ιούνιο του 2014.

Επειδή οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του διαγωνισμού είναι χρονοβόρες λόγω επανειλημμένων διοικητικών και νομικών ενστάσεων των συμμετεχουσών εταιρειών, έως σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατόν να υπογραφεί σύμβαση για την καθαριότητα του Ιδρύματος».

Όπως εξάλλου αναφέρεται, έγινε προσπάθεια να ακολουθηθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης τρίμηνης διάρκειας με τις συμμετέχουσες στον ανοιχτό διαγωνισμό εταιρείες καθαριότητας, η οποία φαίνεται, ότι θα τελεσφορήσει μετά από δαιδαλώδεις νομικές διαδικασίες και θα υπογραφεί η σύμβαση στο άμεσο χρονικό διάστημα (αρχές Μαρτίου) (σ.σ. το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 16 Μαρτίου τρέχοντος έτους).

Τέλος, η πρυτανεία αναφέρει, «όσον αφορά στο κτίριο της Πανεπιστημιακής Λέσχης του ΕΚΠΑ, ότι εκτός από την ανωτέρω διαδικασία, η καθαριότητα, στο μέτρο του εφικτού, γίνεται από υπαλλήλους της Πανεπιστημιακής Λέσχης, που, σημειωτέον, ουδεμία υποχρέωση έχουν να το πράξουν».

Πηγή: newsbomb.gr

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Κι άλλα εμπόδια για την καθαριότητα του ΕΚΠΑ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format