Τριτοκοσμικές συνθήκες καταγγέλουν φοιτητές της σχολής που φοιτούσε ο Γιακουμάκης


Μαθητές διαμαρτύρονται έξω από την Σχολή που φοιτούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

«Τριτοκοσμικές συνθήκες» λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων καταγγέλλουν από τον περασμένο Νοέμβριο μέσω επιστολής τους με αποδέκτη κάθε αρμόδιο εκπαιδευτικό, κυβερνητικό και κρατικό φορέα δεκάδες σπουδαστές-οικότροφοι της Σχολής. Μεταξύ των υπογραφών είναι και εκείνη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που πρόσφατα έχασε τη ζωή του στα Γιάννενα με τραγικό τρόπο.

Η αποκάλυψη της επιστολής αυτής έγινε, με αφορμή συζήτηση ερώτησης για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, σήμερα το πρωί στη Βουλή από την Πρόεδρο του Σώματος: η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι από τα τέλη Νοεμβρίου η εν λόγω επιστολή είχε κατατεθεί ως Αναφορά στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να τύχει απαντήσεως από το αρμόδιο Υπουργείο, από τη βουλευτή –τότε περιφέρειας Ιωαννίνων- της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στην επιστολή δεν γίνεται λόγος για περιστατικά ενδοσχολικού εκφοβισμού ή κακοποίησης. Πλην, όμως, εμπεριέχονται συνταρακτικές για τη λειτουργία και την υποδομή της συγκεκριμένης Σχολής καταγγελίες που ταυτόχρονα γεννούν ερωτήματα και για την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Σημειώνεται πως η καταγγελία των σπουδαστών απευθύνεται στην διεύθυνση της Σχολής, στην διεύθυνση εκπαίδευσης και στην διοίκηση της «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ», στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Ιωαννίνων και τους βουλευτές της συγκεκριμένης περιφέρειας. Οπως προκύπτει από το αρχείο της Βουλής, απάντηση εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου στην εν λόγω καταγγελία δεν έχει υπάρξει.

Αλλωστε και τα ίδια τα παιδιά κάνουν λόγο για χρόνια κατάσταση που δεν αντιμετωπίζεται από τους έχοντες την αρμοδιότητα να το πράξουν, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους. Στο πλαίσιο αυτό κάνουν λόγο για απαράδεκτες συνθήκες όσον αφορά τα εργαστήρια, τους χώρους στέγασης και σίτισης, τις χωρίς θέρμανση αίθουσες, την έλλειψη προσωπικού, την προβληματική πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.ά.

«Δεν αντέχουμε να κάνουμε άλλη υπομονή. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε διάφορους υπεύθυνους να περνάνε και να μας λένε παχιά λόγια. Αισθανόμαστε ότι μας κοροϊδεύετε», λένε τα παιδιά που υπογράφουν ως «απεγνωσμένοι μαθητές της Γαλακτομικής 2014-2015».

ΔΕΙΤΕ:Επιστολή

Πηγή: www.kathimerini.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0
1 share

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Τριτοκοσμικές συνθήκες καταγγέλουν φοιτητές της σχολής που φοιτούσε ο Γιακουμάκης

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format