Τέλος η κατάληψη στη Νομική


Βρέθηκε η λύση για να δοθεί τέλος στην κατάληψη της Νομικής Σχολής, έπειτα από διαβουλεύσεις του Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και φοιτητικών συλλόγων με τους αντεξουσιαστές και τα ΜΑΤ. Δεν χρειάστηκε επέμβαση των δυνάμεων καταστολής. Καταληψίες και αστυνομία αποχώρησαν από το σημείο

Οι αντεξουσιαστές είχαν προχωρήσει στην κατάληψη του κτηρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών από την περασμένη Παρασκευή, γεγονός που, νωρίτερα σήμερα, είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία ζητούσε λήψη δράσης από την ΕΛ.ΑΣ. για να αποτραπούν όποια νέα επεισόδια, και είχε προχωρήσει σε ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων.

Οι καταληψίες είχαν θέσει ως αιτήματα την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και συγγενών των κρατούμενων για την οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς”, καθώς και την κατάργηση του αντιτρομοκρατικού νόμου και των φυλακών τύπου Γ.

Κατά τη διάρκεια της εξαήμερης κατάληψης, το παρακείμενο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων υπέστη ζημιές, ενώ φθορές προκλήθηκαν και σε αγάλματα που είναι τοποθετημένα στον πεζόδρομο της Μασσαλίας.

Συγκέντρωση και στο Μαξίμου, με προσαγωγές

Εξάλλου, το μεσημέρι της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από αναρχικούς, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους απεργούς πείνας.

Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πανό κατά των Μνημονίων, της συμφωνίας – γέφυρας, αλλά και των φυλακών τύπου Γ’. Τα πανό υπέγραφαν ως “αναρχικοί – αυτόνομοι – αλληλέγγυοι”.

Λίγο πριν από τις 14:00, πραγματοποιήθηκαν οκτώ προσαγωγές ατόμων. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, για εξακρίβωση στοιχείων.

Πηγή:www.pathfinder.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Τέλος η κατάληψη στη Νομική

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format