Σε λύση από τον πρωθυπουργό ελπίζουν οι Πρυτάνεις για το Πολυτεχνείο


Ελπίζουμε στην ανταπόκριση του Πρωθυπουργού –απόφοιτου του ΕΜΠ– καθώς και του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων –ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ– ώστε να αποτραπεί η πολύμορφη υποβάθμιση που υφίστανται τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια.

Αυτό αναφέρει το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων , σε ανακοίνωση με αφορμή τους βανδαλισμούς στο ΕΜΠ και τις προτάσεις που έχουν κάνει τα Πανεπιστήμια για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων των Ιδρυμάτων.

Ειδικότερα, το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων εκφράζει την θλίψη και οργή του για τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο ιστορικό κτήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας , και σημειώνει:

  • Οι βανδαλισμοί των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων τείνουν να γίνουν δυστυχώς μέρος της καθημερινότητάς τους.
  • Η θλιβερή εικόνα του ιστορικού κτηρίου του ΕΜΠ αποτελεί την αποκορύφωση των απαράδεκτων αυτών πράξεων.
  • Οι δράστες βεβήλωσαν ένα ιστορικό κτήριο, μνημείο της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και των δημοκρατικών αγώνων αυτού του τόπου.
  • Δείχνοντας έλλειψη πολιτισμού και σεβασμού στην Ιστορία, πλήττουν με τις πράξεις τους ηθελημμένα και συνειδητά το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
  • Η μαύρη και αποκρουστική εικόνα του κτηρίου των οδών Πατησίων και Στουρνάρη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματική εικόνα του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου, το οποίο, παρά τα πενιχρά μέσα που του διαθέτει η Πολιτεία, αναδεικνύει την αριστεία, παρέχει ανταγωνιστική εκπαίδευση στους φοιτητές του και διακρίνεται για την έρευνά του.

90077-202603

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων έχει επανειλημμένα επισημάνει στην Πολιτεία το θέμα της φύλαξης των Πανεπιστημίων τα οποία, με τις συνεχείς μειώσεις στους τακτικούς προϋπολογισμούς τους και την υποστελέχωσή τους σε διοικητικό προσωπικό μέσω της διαθεσιμότητας και όχι μόνο, είναι ανήμπορα να αντιδράσουν.

Η Σύνοδος, μέσω των αποφάσεών της, έχει υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων των Πανεπιστημίων.

Πηγή: esos.gr

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Σε λύση από τον πρωθυπουργό ελπίζουν οι Πρυτάνεις για το Πολυτεχνείο

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format