Πως μπορώ να γίνω παραγωγικός!


Θέλεις να κάνεις διάφορες δραστηριότητες σε συνδιασμό με την εργασία σου και να είσαι αποδοτικός και παραγωγικός; Ίσως πρέπει να οργανωθείς λιγάκι, αλλά όχι να γίνεις ένα ρομποτάκι. Έτσι, σου παραθέτουμε 9 διαφορετικούς τρόπους να γίνεις παραγωγικός ακόμα και σε μία ζωή που χαρακτηρίζεται από αυθορμητισμό.

1. ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ:
Αυτό σημαίνει πως καλή ιδέα είναι να γνωρίζεις τι ακριβώς κάνεις. Περνάς περισσότερο χρόνο διασκεδάζοντας και αφήνεις πίσω δουλειές που πρέπει να γίνουν; Έχοντας στο μυαλό σου το πόσο παραγωγικός ήσουν μέχρι τώρα θα μπορέσεις να βελτιωθείς στο μέλλον.

2. ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Πρόκειται για την απάντηση στην βαρεμάρα. Πάρε μέρος σε δραστηριότητες που μέχρι πριν δεν είχες κάνει, βρες νέες προκλήσεις. Έτσι, ακόμα και αν δεν συναντήσεις τυχαίες ευκαιρίες για να γίνεις παραγωγικός, θα έχεις ένα ήδη οργανωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

3. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΟΥ:
Βρες ισχυρά κίνητρα για τις πράξεις σου, και ισχυρό κίνητρο δεν αποτελεί ο φόβος για τιμωρία! Να είναι τέτοια τα κίνητρα που να σε κάνουν να εμπλέκεσαι περισσότερο στην παραγωγική σου δραστηριότητα.

4. ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΦΘΙΝΟΥΣΑΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ:
Κάθε μία παραπάνω ώρα εργασίας συμβάλλει στην μείωση του βαθμού παραγωγικότητας. Όταν κάποιος εργάζεται μία ώρα έχει πολύ υψηλότερο ποσοστό παραγωγικότητας, σε αντίθεση με κάποιον που εργάζεται 8 ώρες την ημέρα. Όσο αυξάνεται ο χρόνος εργασίας, μειώνεται η παραγωγικότητα. Χρησιμοποίησε αυτή την αρχή για γρήγορη και ποιοτική εργασία και με τον χρόνο που θα σου μένει μπορείς να κάνεις άλλες δραστηριότητες.

5. ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ:
Γράφοντας καθημερινά του στόχους σου θα μπορέσεις να εξισορροπήσεις τις νέες ευκαιρίες μαζί με την δουλειά. Όταν θα έχεις ολοκληρώσει τους στόχους σου θα μπορείς να προχωρήσεις σε νέες δραστηριότητες.

6. ΚΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ:
Βρες τα σημαντικότερα μέρη της δουλειάς σου και εκτέλεσέ τα, πριν προστεθούν και άλλες δραστηριότητες. Αφού τα ολοκληρώσεις, μοίρασε το χρόνο σου ανάμεσα σε επιπλέον εργασία, σε διάφορες δραστηριότητες και σε νέες ευκαιρίες.

7. ΒΑΛΕ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ:
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις και να κρίνεις τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά σου. Μήπως η νέα ευκαιρία χωρέσει σε υπάρχουσες προτεραιότητες σου; Αν επικεντρώνεσαι στον πλούτο, αυτό θα σε οδηγήσει σε διαφορετικές αποφάσεις από ό, τι εάν σε ενδιαφέρει η περιπέτεια, οι σχέσεις ή η υγεία.

8. ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΠΛΗΞΗ ΣΟΥ:
Η πλήξη είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της παραγωγικότητας και της διασκέδασης. Κάθε στιγμή που δεν ξεκουράζεσαι θα πρέπει να συμμετέχεις σε κάτι. Θα ψάξεις για μία νέα περιπέτεια και δραστηριότητα ή θα τελειώσεις την δουλειά σου; ‘Ο τι αποφασίσεις να κάνεις εξαρτάται από τους καθημερινούς σου στόχους αλλά και την διάθεσή σου.

9. ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ:
Χρειάζεσαι να κοινωνικοποιηθείς; Να δημιουργήσεις; Ή μήπως να μάθεις πράγματα; Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να κάνεις αλλαγές στις δραστηριότητές σου.

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Πως μπορώ να γίνω παραγωγικός!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format