Έτοιμοι για παραλία ή μήπως όχι;


Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι σε αυτό το στάδιο θα θέλαμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην παραλία. Θα μου πεις έχω χιούμορ, κανέναν όμως δεν χάλασε ένα όμορφο σώμα.

Λέξη κλειδί: ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ. Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο βασικός μεταβολισμός είναι κάτι με το οποίον γεννιόμαστε, κάποιοι απλά καίνε περισσότερες θερμίδες από κάποιους άλλους σε ηρεμία (και ναι ξέρω ότι σκέφτεσαι ένα άτομο που τρώει συνέχεια και δεν περνάει γραμμάριο απλά σου λέω ότι και εγώ τους μισώ..)

Θα σας πω 5 απλά βήματα για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας επόμενος να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Βήμα 1ο:

Είσαι στην καφετέρια και δεν ξέρεις τι να παραγγέλνεις, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ, φίλοι μου. Τα άτομα που καταναλώνουν πράσινο τσάι φαίνεται να μπορούνε πιο εύκολα να χάσουνε και να διατηρήσουνε το βάρος τους. Οι κατέχινες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι ενισχύουν την ικανότητα του οργανισμού να καίει λίπος.

Βήμα 2ο:

Θυμάσαι που σε κυνηγάνε οι γονείς σου να τρως φρούτα; Λοιπόν, κάτι ήξεραν. Το γκρέιπφρουτ μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Μισό γκρέιπφρουτ πριν από τα γεύματα βοήθησε άτομα να χάσουμε περίπου 2 κιλά σε 6 εβδομάδες σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο Journal of medicinal food. Αυτό γίνεται γιατί το γκρέιπφρουτ έχει φυτικές ίνες και νερό που προκαλούν κορεσμό με λίγες θερμίδες. Έτσι, η κατανάλωση του πριν από κάθε γεύμα μειώνει την ποσότητα που καταναλώνουμε στην συνέχεια.

giphy

Βήμα 3ο:

Έχει περάσει η ώρα και πείνας? Το μυαλό όλων μας πάει στο βρώμικο, τα σουβλάκια και στη πίτσα. Ας κάνουμε όμως λίγο κράτει όσο χιούμορ και να έχουμε. Γιαούρτι 2%, φίλοι μου. Το γιαούρτι έχει αρκετές θερμίδες ώστε να σου κόψει την πείνα (110 θερμίδες), αλλά ταυτόχρονα από τα συστατικά που διαθέτει σε κάνει να καίες 22 θερμίδες. Περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο και μαγνήσιο, όλα αυτά τα συστατικά βοηθάνε στην αύξηση του μεταβολισμόυ. Η τέλεια συνταγή: αναμειγνύεις με πράσινο μήλο ψιλοκομμένο και βανίλια σκόνη.

Βήμα 4ο:
Λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι και πείνας? Οι υποχρεώσεις μας μας αναγκάζουν να λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι και να μην τρώμε σωστά(καταλήγουμε να τρώμε junk food και λάθος ώρες. Τι εννοώ με λάθος ώρες? Για να διατηρήσουμε ενεργό θα πρέπει να τρώμε κάθε 3 ώρες  – 5 γεύματα την ημέρα.

Λεξη κλειδί: ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑ ΣΝΑΚ: Η κατανάλωση των σωστών ενδιάμεσων γευμάτων μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των καύσευων. Φροντίστε κάθε ενδιάμεσο γεύμα να συμπεριλάβει υδατάνθρακες και πρωτεΐνη, γιατί ο συνδυασμός τους βοηθάει στην ρύθμιση του σακχάρου του αίματος και τα επίπεδα ενέργειας.

Βήμα 5ο:
ΓΑΡΓΑΡΟ ΝΕΡΟ: πολύ νερό, φίλοι μου, τόσο νερό ώστε να φοβάσαι ότι θα σηκώνεσαι κάθε 5 λεπτά για τουαλέτα. Σε έρευνες του πανεπιστήμιου της γιούτα βρέθηκε ότι τα άτομα που καταναλώνουν ημερησίως 8-12 ποτήρια νερό (1 ποτήρι =340ml) είχανε υψηλότερο βασικό μεταβολισμό από τα άτομα που καταναλώνουν 4 ποτήρια. Επίσης, το παγωμένο νερό φαίνεται να αυξάνει έστω και λίγο τον μεταβολισμό λάθος ο οργανισμός προσπαθεί να φέρει τι νερό στην θερμοκρασία σώματος.

Tip of the week: Προσθέσε λίγο φυσικό λεμόνι στο νερό για ακόμα μεγαλύτερο boost του μεταβολισμου σου..

That’s all folks!

Γράφει: Indrit Shenaj

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Έτοιμοι για παραλία ή μήπως όχι;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format