Τι παροχές προσφέρει στους φοιτητές το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών; | Part 2


Στο προηγούμενο μέρος του άρθρου παρουσιάστηκαν οι παροχές της Φοιτητικής Λέσχης του ΟΠΑ (σίτιση, στέγαση, εκμάθηση ξένων γλωσσών, κ.α.), η Βιβλιοθήκη που διαθέτει, την Υγειονομική Περίθαλψη, το Γραφείο Διασύνδεσης, κ.α., για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στο πρώτο μέρος του άρθρου.

Ακολουθούν και οι υπόλοιπες παροχές που προσφέρει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στους φοιτητές του:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Οι πολιτιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πανεπιστημίου υποστηρίζονται διοικητικά από την Φοιτητική Λέσχη του ιδρύματος και περιλαμβάνουν:

  • Χορωδία
  • Δραστηριότητα Μουσικής
  • Έντεχνος, Κλασικός και Μοντέρνος Χορός
  • Δραστηριότητα Παραδοσιακών Χορών
  • Θεατρική Ομάδα
  • Κινηματογραφική Ομάδα
  • Λογοτεχνικό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής
  • Ρητορικός Όμιλος
  • Ενόργανη Γυμναστική
  • Μαγειρική
  • Ομάδα Φωτογραφίας

Για να μάθετε περισσότερα για την κάθε πολιτιστική ομάδα, αλλά και να βρείτε την αίτηση συμμετοχής σε αυτές πατήστε ΕΔΩ.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Το ΟΠΑ διαθέτει μακρόχρονη ιστορία στον αθλητισμό που συνοδεύεται από πλήθος διακρίσεων, μεταλλίων, κυπέλλων και βραβείων σε εθνικές, αλλά και διεθνείς διοργανώσεις, ενώ συνεργάζεταικαι με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, με σκοπό να παρέχει στους φοιτητές του ολοκληρωμένη Παιδεία.

Τα μαθήματα των αθλητικών δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται στα κλειστά Γυμναστήρια, στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους αθλητικούς χώρους του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, που βρίσκονται απέναντι του κεντρικού κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Μαυροματαίων.

Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν τα μαθήματα του Τμήματος Φυσικής Αγωγής μέχρι και έξι μήνες μετά τη λήψη του πτυχίου τους.

Για την αίτηση συμμετοχής στις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή, καθώς και το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων πατήστε ΕΔΩ.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ:

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό οργανώσεων και συλλόγων, όχι μόνο φοιτητών, αλλά και απόφοιτων, όπως είναι ο Σύλλογος Φοιτητών AIESEC, ο Σύλλογος Φοιτητών AEGEE, ο Σύλλογος Φοιτητών ΕΡΑΣΜΟΣ και πολλά άλλα!

Για να δείτε αναλυτικά όλες τις οργανώσεις και τους συλλόγους και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για αυτές πατήστε ΕΔΩ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΑΣΜΟΣ:

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών λειτουργεί από το 1989 Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Κινητικότητας, στο πλαίσιο του οποίου επιτυγχάνεται η κινητικότητα πολλών Ελλήνων φοιτητών με στόχο την παρακολούθηση μαθημάτων σε ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, αλλά και Ευρωπαίων φοιτητών που διανύουν μία περίοδο σπουδών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εξασφάλιση ακαδημαϊκής αναγνώρισης.

Το πιο γνωστό Πρόγραμμα που διαχειρίζεται το Τμήμα είναι το ΈΡΑΣΜΟΣ και αφορά στις οργανωμένες ανταλλαγές φοιτητών για αναγνωρισμένες περιόδους σπουδών μέσω του Συστήματος Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων (ECTS).

Στο πλαίσιο του ανωτέρω Προγράμματος, το ΟΠΑ συνεργάζεται με περίπου 190 ευρωπαϊκά Ιδρύματα στα αντικείμενα των Τμημάτων του ιδρύματος.

Για να μάθεις όλα περισσότερα για το πρόγραμμα ΕΡΑΣΜΟΣ, για τον τρόπο συμμετοχής σε αυτό, αλλά και τρόπους επικοινωνίαςμε τους υπεύθυνους του προγράμματος πάτησε ΕΔΩ.

Ε – Class:

Η πλατφόρμα Open eClass του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων. Ακολουθεί τη φιλοσοφία του λογισμικού ανοικτού κώδικα και υποστηρίζει την υπηρεσία Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση ενός απλού φυλλομετρητή (web browser) χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:

Μέσα από την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να καλλιεργήσουν τοεπιχειρηματικό τους πνέυμα, να εξασφαλίσουν ενημερωτικό υλικό για την επιχειρηματικότητα, πρακτικούς οδηγούς και πρότυπα για την κατάρτιση επιχειρηματικών σχεδίων, νέα και επίκαιρα άρθρα για την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες για αυτή θα βρείτε στην ιστοσελίδα που ακολουθεί: www.mke.aueb.gr

ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ:

Η ΔΑΣΤΑ είναι μια βοήθεια για τους φοιτητές και τους πρόσφατοτς απόφοιτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για εύρεση εργασίας, την ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και τη συμμετοχή σε πρακτική άσκηση.

Η ΔΑΣΤΑ συνεργάζεται με το το Γραφείο Διασύνδεσης (ΓΔ), το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης (ΓΠΑ) και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) που λειτουργούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για βρείτε εκδηλώσεις, ανακοινώσεις, χρήσιμα έγγραφα κ.α., επισκέψου την επίσημη ιστοσελίδα της ΔΑΣΤΑ του ΟΠΑ : www.dasta.aueb.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ:

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος είναι μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Chinese Language Council International της Κίνας.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του δημιουργεί παραρτήματα σε επίλεκτα Πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο, τα οποία αναπτύσσουν μια σειρά από δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη πολιτιστικών και εκπαιδευτικών συνεργασιών με άλλες χώρες και τη διάδοση της κινεζικής γλώσσας και του κινεζικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.

Για να μάθεις περισσότερα για τα προγράμματα και τις υποτροφίες που προσφέρει πάτησε ΕΔΩ.

Γράφει: Έφη Γκαραβέλα, βασισμένο σε πληροφορίες από το www.aueb.gr

 

 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τι παροχές προσφέρει στους φοιτητές το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών; | Part 2

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format